Δείτε ΟΛΑ τα Βραβεία εδώ


Δημοσιεύουμε εδώ τα στατιστικά στοιχεία του Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης (το "Διεθνούς" εμείς το παραλείπουμε για να κρατήσουμε την σοβαρότητά μας) όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε από τους οργανωτές, χωρίς δικό μας σχολιασμό. Θα επανέλθουμε αφού μελετήσουμε τα αποτελέσματά του...


Οι τριήμερες γευστικές δοκιμές του «13ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης» που διοργανώνει η «Ένωση Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Βορείου Ελλάδος» σε συνεργασία με τη HELEXPO πραγματοποιήθηκαν φέτος από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2013.

Ο Δ.Δ.Ο.Θ. είναι ο μοναδικός διεθνής διαγωνισμός που πραγματοποιείται στην Ελλάδα με την αιγίδα και τη συνεργασία όλων των φορέων του χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σύμφωνα με τον κανονισμό του Διεθνούς Γραφείου Αμπέλου και Οίνου (O.I.V.) και την αναγνώριση δικαιώματος διοργάνωσης-διεξαγωγής διαγωνισμών οίνων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Στο φετινό διαγωνισμό, είκοσι οχτώ καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι και δημοσιογράφοι οίνου δοκίμασαν 553 δείγματα από την Ελλάδα και από 4 άλλες χώρες: Βουλγαρία, Βραζιλία, Κύπρο, Σλοβακία.

Γευσιγνώστες 13ου ΔΔΟΘ
Οι 4 κριτικές επιτροπές λειτούργησαν με την επίβλεψη ενός προέδρου και μιας ομάδας υποστήριξης:

ΠρόεδροςΟμάδα υποστήριξηςΟι δοκιμαστές εκτιμώντας το υψηλό επίπεδο των διαγωνιζόμενων οίνων απένειμαν Μεγάλα Χρυσά, Χρυσά και Ασημένια μετάλλια σύμφωνα με την παρακάτω κατανομή ανά χώρα:
Αξίζει να επισημανθεί ότι το 69% των κρασιών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό συγκέντρ