Η Ιταλική αστυνομία ξεσκεπάζει απάτη με πλαστές Σαμπάνιες!
Η Ιταλική οικονομική αστυνομία δεν έψαχνε για πλαστά κρασί, όταν επισκέφθηκε μια εταιρεία στην επαρχία της Πάδοβας λίγους μήνες πίσω, αλλά κάτι σχετικά με ένα μπουκάλι Moët & Chandon έπεσε στην αντίληψή τους: Δεν υπήρχε σειριακός αριθμός σε αυτό.

Το μπουκάλι ήταν η πρώτη ένδειξη που οδήγησε σε στην αποκάλυψη μια βιομηχανίας «παραποίησης», που μετέτρεπε τον τοπικό αφρώδη οίνο σε Σαμπάνια. Σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε χθες, τα στελέχη της Guardia di Finanza εισέβαλαν σε κτίριο κοντά στην πόλη της Selvazzano το Δεκέμβριο και βρήκαν 9.200 μπουκάλια ψεύτικες Moët & Chandon Imperial Brut, αξίας περίπου $ 380.000 σε τιμές λιανικής. Υπήρχαν επίσης ετικέτες για 40.000 ακόμα μπουκάλια-ένας δυνητικός τζίρος $ 1.9 εκατομμυρίων, καθώς και μια επαγγελματική μηχανή επισήμανσης.

«Οκτώ άτομα συνελήφθησαν στην επιχείρηση. Αρκετές από αυτά έχουνήδη ποινικό μητρώο», δήλωσε η Guardia. Η Guardia λέει ότι η έρευνα σχετικά με την προέλευση των φιαλών και των ετικετών είναι σε εξέλιξη. Εργαστηριακές δοκιμές έδειξαν οι ψεύτικες Moët ήταν φτηνό κρασί Prosecco από την κοντινή περιοχή.

«Πιστεύουμε ότι αυτές οι φιάλες προορίζονται για τις αγορές της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Γερμανία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Αντισυνταγματάρχη Luca Lettere της Guardia di Finanza di Padova. «Κάποιος από την περιοχή του Valdobbiadene, ο οποίος γνωρίζει την περιοχή, που να βρει τις ετικέτες κρασιού και μπουκάλια με το οποίο θα δημιουργήσει την ψεύτικη σαμπάνια, έκανε όλα αυτά. Ξέρει, επίσης, την αγορά και πώς να παραπλανήσει τον καταναλωτή.»