S. Pellegrino Young Chef 2016: Νίκος Μπίλλης καλύτερος νέος chef!
Στον ημιτελικό του διαγωνισμού του S.Pellegrino Young Chef 2016 που πραγματοποιήθηκε στις 31 Μαΐου στο Τελ Αβίβ για την ανάδειξη του καλύτερου νέου Chef του κόσμου, τέσσερις νέοι Έλληνες σεφ πέρασαν και διεκδίκησαν μια θέση για τον τελικό.

O Νίκος Μπίλλης, σεφ στο Botrini’s, -πέρυσι στον ημιτελικό των μεσογειακών χωρών, κατακτώντας την δεύτερη θέση πίσω από τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη-, με το πιάτο του «Nostimon Imar – Palamida, Raisin, Tsigareli» αναδείχτηκε νικητής, ενώ μαζί του στον ημιτελικό διαγωνίστηκαν ο Στέλιος Αρακάς, Sous Chef στο Pausa, ο Μιχάλης Μάρθας, Sous Chef στο Lindos Mare Hotel και ο Σταμάτης Μισομικές, σεφ στο Noble Gourmet Restaurant

Οι 4 σεφ προκρίθηκαν ανάμεσα σε χιλιάδες διαγωνιζόμενους στους 10 επικρατέστεους από την περιοχή της Μεσογείου, τη μία από τις 20 γεωγραφικές περιοχές για τις οποίες απονεμήθηκαν βραβεία.

Η κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού για την περιοχή της Μεσογείου αποτελείτο από τους Meir Adoni (Ισραήλ), Aydin Demir (Τουρκία) και τον "δικό μας" Olivier Campanha, ιδιοκτήτη και σεφ του γνωστού Food + Wine by Olivier Campanha στο Κολωνάκι.

Το House of Wine συγχαίρει θερμά και τους 4 σεφ, και ιδιαίτερα τον πρώτο της Μεσογείου Νίκο Μπίλλη, και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία, με την ευχή όταν δημιουργούν τα πιάτα τους να λαμβάνουν υπο' όψη και το κρασί ή τα κρασιά που θέλουν να τα συνoδεύσουν!