Οινοποιείο της Χρονιάς το Κτήμα Γεροβασιλείου Είναι μεγάλη χαρά για όσους έχουν σχέση με τον οίνο στην Ελλάδα, οι διεθνείς αναγνωρίσεις των ελληνικών προιόντων οίνου, αλλά και των ελλήνων παραγωγών, που αυξάνονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.

Η πιό πρόσφατη επιτυχία στον τομέα αυτό είναι ασφαλώς η βράβευση του κτήματος Γεροβασιλείου και η ανακύρηξή του ως "Οινοποιείο της Χρονιάς" για το 2009 από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας (CEUCO). Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο του 7ου Κονγκρέσου του CEUCO στο Santiago de Compostela στην Ισπανία, τον περασμένο Νοέμβριο.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας απαρτίζεται από τις κατά τόπους αδελφότητες στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα, την Εσθονία και την Ουγγαρία. Το 7ο Κονγκρέσο του CEUCO, στο οποίο έλαβαν μέρος 550 σύνεδροι από όλες τις χώρες-μέλη, ήταν αφιερωμένο στον συνδυασμό κρασιού και θαλασσινών γεύσεων στις παραδοσιακές κουζίνες της Ευρώπης, καθώς και στα βιολογικά τρόφιμα και την υγιεινή διατροφή. Το επόμενο Κονγκρέσο του Συμβουλίου θα λάβει χώρα στο Bordeaux της Γαλλίας.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι, -όπως δήλωσε ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου στον Διευθυντή του House of Wine Club Θόδωρο Λέλεκα στα πρόσφατα ΒορΟινά-, η βράβευση αυτή δεν ήρθε μετά από συνειδητή προσπάθεια από την πλευρά του Κτήματος, αλλά το Συμβούλιο επέλεξε το Κτήμα Γεροβασιλείου ανάμεσα στα πολλά Ευρωπαϊκά οινοποιεία που παρακολουθεί σε σταθερή βάση, και του κοινοποίησε την απόφασή του λίγο πριν την τελετή απονομής του βραβείου.

Το House of Wine συγχαίρει το Κτήμα Γεροβασιλείου για την βράβευση αυτή, και συνιστά στους φίλους και πελάτες του τα εξαιρετικά κρασιά του κτήματος.