Για τους λάτρεις των γλυκών Μοσχάτων.Από τον Γ. Μιχαήλο


Δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι για ένα άνθρωπο που κατάγεται από τη Σάμο όπως εγώ, να μιλάει για άλλα Μοσχάτα πέρα από αυτά του νησιού του. Για να είμαι ειλικρινής πάει και δεν πάει το χέρι μου να γράψω, ωστόσο δεν μπορώ και να μην είμαι αντικειμενικός. Μπορεί ο συνεταιρισμός της Σάμου να παράγει μερικά από τα πλέον αναγνωρισμένα γλυκά κρασιά του κόσμου, αλλά δεν διαθέτει την αποκλειστικότητα. Εξάλλου η χώρα μας από άκρη σε άκρη διαθέτει κορυφαίους επιδόρπιους οίνους, με τα Μοσχάτα να δεσπόζουν ανάμεσα τους.

Έτσι λοιπόν οφείλω να παραδεχτώ πως το Μοσχάτο Ρίου-Πατρών από το οινοποιείο Παρπαρούση δεν είναι απλά ένα από τα κορυφαία επιδόρπια Μοσχάτα της ελληνικής αγοράς, αλλά καταφέρνει και διαπρέπει σε παγκόσμιο επίπεδο δίπλα στις καλύτερες εκφράσεις της ποικιλίας. Η ζώνη Π.Ο.Π. Μοσχάτο-Ρίου Πατρών θεσμοθετήθηκε τ