Μια οινική βόλτα στα νησιά!
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Με καλοκαιρινή διάθεση, με ή χωρίς εισιτήριο, θα πάμε και εμείς μια οινική βόλτα σε αγαπημένα Ελληνικά νησιά! Θα κάνουμε στάση, θα σας συστήσουμε το αγαπημένο μας κρασί και θα το ταιριάξουμε με ένα πιάτο της τοπικής κουζίνας (αγαπημένο και αυτό)! Όσοι λοιπόν δεν βρίσκεστε σε κάποιο ειδυλλιακό μέρος, αλλά και όσοι είστε εκεί, ακολουθήστε μας σε μία ‘οινική κρουαζιέρα’.

Στην διαμόρφωση του στυλ των κρασιών κάθε περιοχής έπαιξε σπουδαίο ρόλο η τοπική κουζίνα, καθώς οι οινοπαραγωγοί δημιουργούσαν κρασιά που να συνοδεύουν το καθημερινό φαγητό. Έτσι το να συνδέσουμε τα τοπικά κρασιά με τα τοπικά φαγητά είναι ένας ‘ασφαλείς’ και ‘παραδοσιακός’ συνδυασμός.

Πρώτη στάση η Λήμνος που φημίζεται για τα λευκά ξηρά ή γλυκά κρασιά από το Μοσχάτο Αλεξανδρείας. Εμείς τώρα θα σταθούμε στα ευχάριστα, ελαφριά και σούπερ αρωματικά ξηρά κρασιά, που είναι ιδανικά για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού. Πλημμυρίζουν τον ουρανίσκο με αρώματα λουλουδιών, βερίκοκο και εσπεριδοειδών ενώ στο στόμα είναι ελαφριά, γεμάτα δροσιά με μια γλύκα στο τελείωμα λόγω των γλυκών αρωμάτων. Το Λαγοπάτι από το Κτήμα Χατζηγεωργίου