Ο Αρης Σκλαβενίτης καλύτερος Έλληνας Οινοχόος 2016!
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Την Δευτέρα 1/2, πραγματοποιήθηκε ο 14ος διαγωνισμός για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα Οινοχόου. Πήραν μέρος 14 οινοχόοι, μεταξύ αυτών και δύο γυναίκες. Ο διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο συνεχόμενες ημέρες. Ξεκίνησε με τον ημιτελικό την Κυριακή και ολοκληρώθηκε την Δευτέρα (παράλληλα με τα Βοροινά) με τον τελικό μπροστά στο κοινό.

Ο ημιτελικός περιλάμβανε 60 ερωτήσεις θεωρίας που κάλυπταν όλο το φάσμα των κρασιών και των αποσταγμάτων, τυφλή γευστική δοκιμή 3 ερυθρών κρασιών, συνδυασμό κρασιού και φαγητού (φέτος το θέμα ήταν τα τυριά), άνοιγμα ερυθρού κρασιού και μετάγγιση, και άνοιγμα αφρώδους κρασιού. Κατά την διάρκεια αυτών των δοκιμασιών, έπρεπε να προσέχουν μικρές λεπτομέρειες που συναντά ένας οινοχόος στην καθημερινότητα του.

Στον τελικό ‘πέρασαν’ οι τρεις, που στις δοκιμασίες της Κυριακής πήραν την υψηλότερη βαθμολογία. Οι τρεις Οινοχόοι, λοιπόν που ξεχώρισαν, ήταν ο Άρης Σκλαβενίτης (καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος στον περσινό διαγωνισμό), Απόστολος Πλαχούρας (δεύτερη θέση στους δύο προηγούμενους διαγωνισμούς) και ο Άγγελος Αντωνίου. Ο περσινός νικητής του διαγωνισμού, Λευτέρης Κανδύλης, έμεινε στην τέταρτη θέση, γεγονός που προκάλεσε την έκπληξη πολλών (μεταξύ αυτών και την δική μου)

Η διαδικασία έγινε μπροστά στο κοινό (κάτι που