Από τον Κ. Κοντογιώργη


Σήμερα θα κάνουμε μια πιο αναλυτική προσέγγιση σε λέξεις που, είτε ακούμε σε συζητήσεις ή γευσιγνωσίες για whisky, είτε βλέπουμε να αναγράφονται στις ταμπέλες ορισμένων φιαλών, γιατί καλό θα ήταν κατά τη γνώμη μου, να γνωρίζουμε τι σημαίνει ο τάδε, ή ο δείνα όρος.

Φιλτράρισμα ψύξης ή Chil Filtration
Πρόκειται για μια μέθοδο διύλισης , όπου μειώνεται ή θερμοκρασία του αποστάγματος, με σκοπό να αφαιρεθούν οι ενώσεις που μπορεί να προκαλέσουν θάμπωμα στο whisky.

Proof
Αμερικανικός τρόπος υπολογισμού του αλκοολικού βαθμού. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μια παρεξήγηση. Πολύς κόσμος, ακόμα