Νίκη Μηταρέα: "Με κρασί και Ελληνικά"
Από τον Τ. Πικούνη

«Πριν από εννέα χρόνια εξέδωσα το πρώτο μου βιβλίο, τα "Οινομαγειρέματα", με θέμα το πως μπορεί να λειτουργήσει το κρασί στην κουζίνα. Τα "Οινομαγειρέματα" διακρίθηκε τότε ως το καλύτερο ελληνικό βιβλίο μαγειρικής με κρασί και το 2006, στο διεθνή διαγωνισμό Gourmand Worg Cookbook Awards, βραβεύθηκε ως το καλύτερο βιβλίο "Cooking with Wine" στον κόσμο, και το δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία "Cooking with Spirits"..

Έτσι ξεκινά τον πρόλογό της στο νέο της βιβλίο "Με κρασί και Ελληνικά" η διακεκριμένη δημοσιογράφος γεύσης Νίκη Μηταρέα. Για να μας κάνει γνωστό ότι το τελευταίο της βιβλίο είναι μια νέα ματιά στο ίδιο θέμα με το παλιό, όπου κάποια τμήματα αμετάβλητα από το χρόνο παρέμειναν ίδια, και κάποια άλλα -κυρίως το κομμάτι των συνταγών- άλλαξαν εντελώς.

Προσωπικά, έχοντας διαβάσει και τα δύο βιβλία, μπορώ να σας βεβαιώσω ότι το "με Κρασί και Ελληνικά" είναι ένα νέο αφήγημα της σχέσης κρασιού και φαγητού... και είναι ένα εντυπωσιακό αφήγημα.