Το Vintage γιορτάζει την ημέρα του Beaujolais Nouveau!
Από τον Τ. Πικούνη

Έχουμε πολλές φορές μιλήσει για τον παγκόσμιο εορτασμό του κρασιού που σηματοδοτείται κατά παράδοση από το άνοιγμα των φρέσκων ερυθρών της νέας σοδιάς στη Γαλλία, των Beaujolais Nouveau... Μπορείτε να διαβάσετε τις λεπτομέρειες στο σχετικό μας άρθρο.

Εκείνο που μπορούμε εμείς από το House of Wine να βεβαιώσουμε είναι ότι εκατοντάδες παραγγελίες Beaujolais Nouveau έχουν ήδη καταχωρηθεί από φίλους πελάτες του House of Wine... Βλέπετε, εδώ η προαγορά είναι υποχρεωτική, γιατί τα Beaujolais Nouveau οφείλουν να ανοιχθούν την τρίτη Πέμπτη του Νοεμβρίου, εφέτος δηλαδή την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου! Που σημαίνει ότι πρέπει να τα παραδώσουμε την ίδια ημέρα ΟΛΑ! Το έχουμε ξανακάνει με επιτυχία και τις προηγούμενες χρονιές, θα το ξανακάνουμε και εφέτος!

Όσοι τα αγοράζουν, προφανώς θα τα καταναλώσουν σε κάποια σχετική γιορτή με φίλους, με την παρέα τους, σε κάποιο σπίτι... Αλλά όλοι οι υπόλοιποι, που συνδυάζουν το εορτασμό με την βραδινή έξοδο, που θα γιορτάσουν τα νέα κρασιά του 2014;

Υποθέσαμε -όπως πιστεύω και εσείς άλλωστε- ότι ιδιαίτερα τα Wine Bars θα είχαν διοργανώσει κάποια σχετική εκδήλωση, και περιμέναμε τις σχετικές ανακοινώσεις, που όμως ...δεν έφθασαν μέχρι σήμερα. Ψάξαμε και στο Internet, στο facebook... τίποτα!

Μέχρι που εντοπίσαμε το πρώτο (σίγουρα όχι μοναδικό) Wine Bar που διοργανώνει μια γιορτή για το άνοιγμα των Beaujolais Nouveau. Το Vintage Bistro & Wine Bar, το νέο και εντυπωσιακό «στέκι» του κρασιού στην οδό Μητροπόλεως στο κέντρο της Αθήνας, θα σας περιμένει το βράδυ της 19ης Νοεμβρίου με ένα πολύ καλό πρόγραμμα με ζωντανή jazz και blues -πέρα από το εξαιρετικό φαγητό και τα 100+ κρασιά σε ποτήρι-για να ανοίξετε μαζί στις 12:01 της Πέμπτης 20 Νοεμβρίου, τα ολόφρεσκα Βeaujolais Nouveau!

"Την Τετάρτη το βράδυ γιορτάζουμε τη μέρα των Beaujolais Nouveau, η οποία εορτάζεται ταυτόχρονα σε ολόκληρο τον κόσμο. Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα της 19ης Νοέμβρη θα ανοίξουμε τις ολόφρεσκες φιάλες (κόκκινου κρασιού από την ποικιλία Gamay), αλλά νωρίτερα – από τις 9μμ θα γιορτάσουμε με ζωντανή μουσική και διασκευές jazz & blues.

Γιατί γιορτάζουμε όμως; Σε όλον τον κόσμο, την τρίτη Πέμπτη κάθε Νοέμβρη όλοι πίνουν το πρώτο κόκκινο κρασί της νέας σοδειάς. Το Beaujolais Nouveau ξεκίνησε ως ένας “αγώνας δρόμου” για το ποιος θα παραδώσει πρώτος το κόκκινο κρασί της νέας εσοδείας από το Beaujolais στο Παρίσι. Σήμερα παράγονται πάνω από 35 εκατομμύρια φιάλες και διανέμονται σε πάνω από 110 χώρες. Κι εμείς είμαστε μία από αυτές..
."

Εμείς από το House of Wine -ή τουλάχιστον κάποιοι από εμάς- θα είμαστε εκεί. Και θα το γιορτάσουμε… δεόντως, και θα σας στείλουμε live εικόνες, αν δεν είστε εκεί, για να ζηλέψετε!

Μπράβο στον Πάνο, τη Μαριέττα και την Ίζα που σκέφτηκαν να γιορτάσουν αυτή την παγκόσμια γιορτή με τους φίλους και πελάτες τους στο νέο τους Wine Bar.

Περιμένουμε και άλλους χώρους εστίασης να κοινοποιήσουν με κάποιο τρόπο (Internet, Facebook και άλλα κοινωνικά δίκτυα) ότι γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή γιορτή, και θα είναι χαρά μας να το ανακοινώσουμε. Γιατί δεν είμαστε από αυτούς που "σνομπάρουν" τη γιορτή σας "ξενόφερτη", αλλά πιστεύουμε ότι το κρασί έχει ανάγκη κάθε προβολής για να εδραιωθεί στη διασκέδαση, στην έξοδο αλλά και στο σπίτι όλων μας

Εγώ πάντως θα πω άλλη μια φορά: Ναι βρε παιδιά, εξακολουθεί να μου αρέσει το Beaujolais Nouveau! Διαβάστε το άρθρο, γελάστε, αλλά... αυτή είναι η αλήθεια!

Σε κάθε περίπτωση... και πάλι μπράβο παιδιά του Vintage!Τάσος Πικούνης