Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Τρία κρασιά που αξίζουν την προσοχή σας

Τρία κρασιά που αξίζουν την προσοχή σας!
Από τον Τ. Πικούνη

Σήμερα θα σας προτείνω 3 καταπληκτικά κρασιά. Μπορεί να μην τα ξέρετε, γιατί είναι από μικρούς παραγωγούς.

Με τους μικρούς παραγωγούς συμβαίνει το εξής περίεργο: ενώ όλοι μιλούν για υποστήριξη, ενίσχυση των μικρών παραγωγών, ελάχιστοι αγοράζουν τα κρασιά τους! Παράδοξο, αλλά αυτή είναι η αλήθεια.

Τα 3 κρασιά που θα σας προτείνω συγκεντρώνουν την προσοχή μας για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα και για έναν κοινό σε όλα: είναι εξαιρετικά κρασιά με καταπληκτική σχέση ποιότητας/ τιμής.

Ξεκινάμε με ένα εντυπωσιακό Ξινόμαυρο από το οινοποιείο Φουντή στη Νάουσα.

Το Κτήμα Φουντή 2011 είναι η τρέχουσα χρονια... ναι, μην απορείτε- 7 χρόνια πίσω, και βρίσκεται εδώ γιατί το Wine Advocate, το περιοδικό του Guru του οίνου Robert Parker του έδωσε μια εκπληκτική βαθμολογία 95 στα 100. Και τι δεν έγραψε για αυτό το κρασί ο Mark Squires, o υπεύθυνος για την Ελλάδα συνεργάτης του Parker.... Το χαρακτηρίζει υπέροχο, με εξαιρετικό βάθος, θαυμάσια οξύτητα, εντυπωσιακά χυμώδη επίγευση, τόσο σε δύναμη όσο και σε αρώματα και γεύσεις. Και δεν έχει άδικο!

Το δεύτερο κρασί είναι από το Κτήμα Ράπτη, το Merlin Ροζέ 2017 .... και σας το προτείνω για δύο λόγους: ο πρώτος γιατί όταν σήμερα έχει πέσει κάτι σαν επιδημία στους οινοποιούς μας με τα δεκάδες χλωμά ροζέ σε στυλ Προβηγκίας, η Έλενα Ράπτη τολμά να βγάλει ένα γνήσιο, Ελληνικό, ερυθρωπό ροζέ, νόστιμο, πικάντικο, σχετικά τανικό, εξαιρετικό για καλοκαιρινά ψητά και ΒΒQ που αντικαθιστά τα κόκκινα αφού πίνεται δροσερό! Ο δεύτερος λόγος που σας το προτείνω είναι απλά γιατί είναι ένα εξαιρετικό ροζέ! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε.

Το τρίτο κρασί προέρχεται από το Κτήμα Μουσών και από την σπάνια ποικιλία Μούχταρο της Στέρεας Ελλάδας. Βρίσκεται εδώ για δύο λόγους και αυτό: ο πρώτος γιατί πρόσφατα πήρε μια κριτική από έναν οινοκριτικό που εκτιμώ πολύ, τον Θεσσαλονικιό Παύλο Γκέγκα, που έγραψε με την εξαιρετικά γλαφυρή και ποιητική του γλώσσα διθυράμβους για αυτό το κρασί, και στο τέλος του έδωσε ένα 94+%. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι, λόγω της κριτικής του Παύλου το ξαναδοκίμασα πρόσφατα, και σας διαβεβαιώνω ότι είναι ένα κρασί πραγματικά εκπληκτικό! Μην το χάσετε!

Δοκιμάστε αυτά τα κρασιά των μικρών παραγωγών! Δυστυχώς, δεν φτάνει να τους υποστηρίζουμε με τα λόγια. Η καλύτερη υποστήριξη είναι οι αγορές σας!

Θα βρείτε και τα 3 κρασιά είτε στα ηλεκτρονικά ράφια του House of Wine είτε στο κατάστημά μας! Το Κτήμα Φουντή στα 14,40 €, το Merlin Ροζέ στα 8,25 € και το Μούχταρο στα 13,50

Υποστηρίξτε τους μικρούς παραγωγούς με τις αγορές σας. Το αξίζουν.

Στην υγειά σας,


Τάσος Πικούνης

Μοιραστείτε το άρθρο: