Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης

Όλα γύρω από την μπύρα γυρίζουν….

Από τη Χ. Κυριακοπούλου Σήμερα θα ακούμε συνέχεια για την νέα κυβέρνηση. Ποιοι θα είναι; πόσοι θα συνεργαστούνε; κτλ… Εγώ με υπομονή θέλω να μας αλλάξω θέμα και κλίμα. Για να αντέξουμε λοιπόν καλύτερα, καθώς απολαμβάνουμε την δροσιά των φυσαλίδων, θα προσπαθήσω να ενημερωθούμε και για κάτι διαφορετικό!

Ψηφίζουμε δηλαδή ειδήσεις, αλλά τι ειδήσεις είναι το θέμα. Ένα τοπ από τις τελευταίες εξελίξεις εσωτερικές και διεθνή, του κόσμου της μπύρας.

Πρώτο στη λίστα της μπυρένιας ενημέρωσης είναι ένα νέο ζυθοποιείο. Παρόλο που τελευταία τα Ελληνικά μικροζυθοποιεία ευτυχώς ξεφυτρώνουν και εξαπλώνονται, η νέα είσοδος αφορά μια άλλη χώρα, την Αυστρία. Θα μου πείτε η Αυστρία έχει ιστορία και καλές αφρώδης αντιπροσώπους, πόσο σημαντικό είναι ένα νεοεισαχθέν ζυθοποιείο; Είναι θα σας απαντήσω και μάλιστα πολύ. Ο λόγος είναι γιατί αποτελεί το μοναδικό trappist της Αυστρίας. Στην περιοχή Stift Engelszell από το 1293 έχει ιδρυθεί το μοναστήρι. Πρόσφατα αποφάσισε να χτίσει ένα μικρό ζυθοποιείο, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες του στην παραγωγή μπύρας. Έχει ήδη μια πολύχρονη πείρα (από το 1930) στην παραγωγή λικέρ και άλλων προϊόντων. Το ζυθοποιείο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το Νοέμβριο του 2011, και ολοκληρώθηκε αυτό το Φεβρουαρίου. Μάλιστα αυτές τις ημέρες τελείωσε την παρθενική του ζύμωση και προχώρησε στην συγκινητική πρώτη εμφιάλωση. Η νεοκυκλοφόρητη μπύρα ονομάζεται Gregorius ,είναι μια σκούρα Trippel με 9,7% alc και έχει πληθωρικότητα στα αρώματα και στην γεύση. Το όνομα δόθηκε προς τιμή του Dom Gregorius Eisvogel που ήταν για 25 χρόνια (1925-1950) στην κεφαλή της μονής Stift Engelszell. Αν βρεθείτε στην Αυστρία να επισκεφτείτε οπωσδήποτε την περιοχή, που είναι μαγευτική, καθώς επίσης και το παραδοσιακό ζυθοποιείο.

Επιστρέφουμε στα δικά μας και με σκοπό να τονώσουμε την διάθεση και την αισιοδοξία μας, σας μεταφέρω το επόμενο μπυρένιο δημοσιογραφικό νέο. Η Αθηναϊκή και η Fix ψηφίζουν και εκλέγουν με απόλυτη κυριαρχία το ελληνικό κριθάρι, αυξάνοντας τις αγορές τους. Αυτή η κίνηση συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής καλλιέργειας αλλά και στην δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στον αγροτικό τομέα. Σε ψήφο εμπιστοσύνης τοπικών καλλιεργειών εντάσσεται και η ελληνική μικροζυθοποιεία Septem που πειραματίζεται στην καλλιέργεια λυκίσκου στην Ελλάδα.

Παραμένουμε στα του οίκου μας, για μια υπουργική απόφαση, που έδωσε νέα διάσταση στις Ελληνικές Ζυθοποιείες. Σύμφωνα με νέα διάταξη του υπουργείου ανάπτυξης οι ζυθοποιείες θα μπορούν να παράγουν εκτός από το αυτονόητο και άλλα προϊόντα όπως χυμούς, αναψυκτικά και εμφιαλωμένο νερό. Την δυνατότητα αυτή οι ζυθοπαραγωγοί την διεκδικούσαν χρόνια και επιτέλους κατάφεραν να την κερδίσουν. Ήδη πολλά ζυθοποιεία, όπως της Μακεδονίας- Θράκης επεκτείνουν την γκάμα τους. Πιο συγκεκριμένα το ζυθοποιείο της Β.Ελλάδος λάνσαρε ένα νέο δροσερό τσάι με βότανα και συγκέντρωσε αμέσως αγοραστές στο εξωτερικό.

Σίγουρα θα έχετε πετύχει το νέο διαφημιστικό Spot της μπύρας Fix. Δεν μιλάω για την κλασική ξανθιά που τονίζει ότι έτσι είμαστε εμείς οι Έλληνες αλλά για την μαύρη είδηση. Στην πραγματικότητα δεν είναι καθόλου μαύρη - είναι ευρηματική και χιουμοριστική με ένα μαύρο κόκορα και ένα μαύρο αβγό ανάμεσα στα συνηθισμένα και αναμενόμενα λευκά. Η μαύρη Fix είναι πολύ γευστική, είναι έντονη, γεμάτη, έχει προσωπικότητα, έχει λαχταριστά καβουρδισμένα αρώματα και καμαρωτό αφρό. Αξίζει να την δοκιμάσετε και μάλιστα αυτή την εβδομάδα. Θα την βρείτε φυσικά στο House of Wine και σας προτείνω να ξεκινήσετε να ψήνετε και να την απολαμβάνετε.

Η τελευταία είδηση δεν θα μπορούσε να μην είναι το Euro. Tα καταφέραμε και έρχεται το επόμενο κρίσιμο παιχνίδι. Η παρουσία της μπύρας θα είναι απαραίτητη στον αγώνα. Για να κρατήσουμε το γούρι προμηθευτείτε το Euro Pack με τις ελληνικές μπύρες που σας προτείνουμε. Η Νέδα είναι δροσερή και αρωματική, η Fix αντιπροσωπεύει την κλασική ξανθιά απόλαυση και η Athens Lager της Craft είναι ευχάριστη, ευκολόπιοτη και συντροφική. Καλά να περάσετε και φυσικά με την νίκη!!!


Μοιραστείτε το άρθρο: