Εορταστικών προτάσεων συνέχεια

Η φυλή μας, εκτός των άλλων χαρακτηριστικών που διαθέτει, καλών και κακών, έχει ακόμη ένα γνώρισμα. Ο Έλληνας είναι κατά τεκμήριο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Υπό αυτή την έννοια, φαντάζομαι οτι θα υπάρξουν αναγνώστες αυτής της στήλης, που θα μπουν να διαβάσουν τις προτάσεις μου, αυτή την εβδομάδα, κι όχι την προπερασμένη, που ήδη έχω κάνει προτάσεις για παντός(?) είδους ποτά. Για αυτούς τους καθυστερημένους χρονικά λοιπόν, έχω κι άλλες σήμερα, πιο φρέσκιες. Όλα αυτά βέβαια, υπό την προυπόθεση οτι όντως κάποιοι παίρνουν ιδέες για τα δώρα τους, ή για αυτά που θα πιούν, από αυτά που εγώ προτείνω. Κάτι μου λέει όμως, οτι υπάρχουν αρκετοί. Για πάμε λοιπόν.

Ξεκινάω με υπέροχο blended malt. Θα πιούμε το πραγματικά εξαίσιο Sheep Dip Islay, το οποίο είναι ένα whisky που αιχμαλωτίζει την ψυχή του Islay μέσα στο μπουκάλι, συνδυάζοντάς την με ωραίες γλυκές νότες. Από τα διαχρονικά αγαπημένα αυτής της στήλης, δηλαδή εμένα. Παρεμπιπτόντως, η φωτογραφία του ζώου στην ετικέτα, μου μοιάζει για κριάρι, κι όχι για πρόβατο. Τέλος πάντων, δεν μας ενδιαφέρει, να πιούμε θέλουμε.

Κι αφού είμαστε στο Islay, ας παραμείνουμε λίγο(?) ακόμη, με ένα τελείως διαφορετικού ύφους whisky. Από το αποστακτήριο Bruichladdich, προτείνουμε το Classic Laddie.

Πάμε τώρα μια βόλτα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για να πιούμε λίγο ποιοτικό bourbon. Αξίζει να δοκιμάσετε το γλυκόπιοτο, μαλακό και κρεμώδες Michters Bourbon.

Επανέρχομαι στη Σκωτία, αυτή τη φορά όμως θα πάμε στα Highlands. Για όποιον θέλει να πιεί ένα πολύ ωραίο whisky, χωρίς να επιβαρύνει ιδιαίτερα τον προυπολογισμό του, το δωδεκάρι Royal Lochnagar φαντάζει πολύ καλή επιλογή.

Παραμένω στα Highlands για ένα πολύ ωραίο dram. Η κλασική ελαφρά αλμύρα του Glenmorangie, μαζί με γεύσεις και αρώματα φρούτων , φτιάχνουν το εξαιρετικό Nectar D'Or. Δοκιμάστε.

Ξανά στα Highlands τώρα. Από το πρώην μικρότερο σε μέγεθος αποστακτήριο της Σκωτίας, θα πιούμε, ή θα κάνουμε δώρο, ή και τα δύο, το εξαιρετικό δεκαράκι Edradour.

Και να πάμε και λίγο στο Speyside γιατί το ξεχάσαμε. Με ένα whisky ομως που έχει τελείως διαφορετικό ύφος από σχεδόν όλα τα γειτονόπουλά του. Θα πιούμε τυρφώδες και εξόχως εξαιρετικό Benriach 10 ετών.

Θα φύγω από τα whisky, και θα πάω σε δυο πολύ ωραία τζιν. Το Plymouth Gin, από το ιστορικό αποστακτήριο Black Friars στην Κορνουάλη, και το Botanist που παράγεται μέσα στο Bruichladdich, αποτελούν σταθερές επιλογές μου.

Τελειώνω, με δυο από τις καλύτερες τεκίλες της αγοράς. Πιείτε ή δωρίστε Cenote Anejo και Fortaleza Anejo.

Εμείς θα τα πούμε την επόμενη εβδομάδα

Μοιραστείτε το άρθρο: