Καλοκαιρινά Κόκκινα

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ κάπως έχω μπερδευτεί με τον καιρό.

Από την άλλη, οφείλω να ομολογήσω πως ανήκω σε κείνους που υπό συνθήκες το απολαμβάνουν κιόλας το ψιλόβροχο. Πορεύομαι εξάλλου ακολουθώντας το αφού δεν μπορείς να το αποφύγεις ή δεν είναι στο χέρι σου να το αλλάξεις, φρόντισε να βρεις κάτι το θετικό σε αυτό.

Περί κρασιού πάντοτε ο λόγος, όσο κι αν δε συμφωνείτε μαζί μου στα του καιρού, θα συμφωνήσετε πως χωράει λίγο ακόμη κόκκινο στα ποτήρια μας.

Μεταξύ μας, ακόμη κι αν κατασταλάξει ο καιρός σε θερινή διάθεση αυτά είναι μερικά εξαιρετικά ‘καλοκαιρινά’ ερυθρά να τα απολαύσετε ελαφρώς δροσισμένα και να τα χαρείτε και αυτήν την εποχή του χρόνου.

 

ΙNIMA Ξινόμαυρο, Κατώγι Αβέρωφ

Το ΙΝΙΜΑ από το Κατώγι Αβέρωφ είναι μία υπέροχη έκφραση του Ξινόμαυρου που φορώντας τα καλοκαιρινά του μας επιτρέπει να το βάλουμε στα ποτήρια μας ακόμη κι όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει. Αρώματα κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, βιολέτας και γλυκόριζας, αίσθηση φρεσκάδας, ευγενική οξύτητα και γευστικές τανίνες συνθέτουν ένα προφίλ ιδανικό για μπάρμπεκιου και βραδιές με φίλους.

 

ΙΑΜΑ, Vriniotis Winery

Στα Γιάλτρα της Β. Εύβοιας το τοπικό Βραδιανό συνδυάζεται με το Syrah και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. Μαυροκέρασα και βύσσινα, πικάντικα μπαχάρια, βιολέτα και πιπερόριζα δημιουργούν μία πολύπλοκη γουλιά που γοητεύει με τη φρεσκάδα της. Ιδανική επιλογή για μεζεδάκια στη μέση αλλά και άψογο πλάι σε μακαρόνια με κοκκινιστούς κεφτέδες.

 

Αυγουστιάτης, Κτήμα Μπριντζίκη 

Ο σπάνιος και εξωτικός Αυγουστιάτης είναι μία ακόμα θαυμάσια ευκαιρία να εξερευνήσει κανείς τον πλούτο και το εύρος του ελληνικού αμπελώνα. Γοητευτικό φρούτο (κεράσι και βατόμουρο), νύξεις βοτάνων, διακριτική παρουσία της δρυός και βελούδινες τανίνες συστήνουν ένα μαλακό, κομψό και νόστιμο κρασί. Το στόμα είναι ξηρό με τραγανή οξύτητα, φρεσκάδα και βελούδινες τανίνες. Ιδανικός συνδυασμός με σπιτικά μπιφτεκάκια στο φούρνο. 

 

Λημνιώνα new age, Κτήμα Ζαφειράκης

To Κτήμα Ζαφειράκη συστήνει το νεανικό πρόσωπο της ποικιλίας Λημνιώνα με μία άκρως γοητευτική new age εμφιάλωση επηρεασμένη από πρότυπα Βουργουνδίας. Αρώματα όπως το κεράσι, το βύσσινο και το δαμάσκηνο βρίσκονται σε πρώτο πλάνο υπό το διακριτικό στήριγμα βοτάνων. Το  γεμάτο και ισορροπημένο σώμα στελεχώνεται από καλή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες ικανές να δράσουν σαν ήρεμη δύναμη σε γευστικούς συνδυασμούς.

 

Οινάρι, Οινοποιϊα Παρπαρούση

Το Οινάρι της Οινοποιϊας Παρπαρούση είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα νοστιμότατου και ευκολόπιοτου κόκκινου, ιδανικού για κάθε εποχή. Οικείο, μετρημένο με γλυκά αρώματα μαρμελάδας σκούρων φρούτων, όμορφη οξύτητα και μετρημένες τανίνες. Μην ψάξετε για το ιδανικό ταίρι στη συνδυαστική με φαγητό για τον απλούστατο λόγο πως ταιριάζει (σχεδόν) με όλα.

 

Laura Nera, Αχαιών Οινοποιητική

Η Μαυροδάφνη, μία από τις πιο σπουδαίες και πολυπρόσωπες ελληνικές ποικιλίες δείχνει τη δυναμική της σε μία φρέσκια και φρουτένια εκδοχή. Τα εκφραστικά αρώματα όπως το βύσσινο και η σοκολάτα, οι μαλακές και χορταστικές τανίνες αλλά και η ζωηρή οξύτητα του κρασιού θα θριαμβεύσουν πλάι σε λαδερά αλλά και με ήπια κρεατοφαγία ή αλλαντικά. Δροσίστε το και απολαύστε το ακόμα και σκέτο.

Μοιραστείτε το άρθρο: