Meet the Faces: Απόστολος Μούντριχας

Που βρίσκεσαι αυτήν τη στιγμή;

Μετά από 30 χρόνια πορείας στο κρασί νιώθω ότι βρίσκομαι ακόμη στην αρχή. Κάθε βλαστικός κύκλος, κάθε τρύγος είναι μια νέα αρχή.

 

Ποια είναι η σχέση σου με το κρασί;

Διαλογική! Μια ατελείωτη συζήτηση.

 

Γιατί επέλεξες την περιοχή που δραστηριοποιείσαι;

Η Εύβοια είναι οι αγαπημένες μου ρίζες. Η Σαντορίνη ένα φιλόδοξο όνειρο.

 

Λευκό, ροζέ ή κόκκινο;

Ποιοτικό κρασί, που έχει κάτι να σου πει.

 

Ήπιο ή με φυσαλίδα;

Ήπιο.

 

Αγαπημένη οινική χώρα και γιατί;

Γαλλία εξ ορισμού!

 

Αγαπημένη ποικιλία και γιατί;

Λευκό Ασύρτικο και Ερυθρό Syrah.

 

Αγαπημένος συνδυασμός κρασιού-φαγητού;

Ψάρι με Σαντορίνη και μοσχαρίσια rare μπριζόλα με Syrah.

 

Το κρασί έχει εποχή, ώρα και περίσταση;

Όχι. Το καλό κρασί είναι σύντροφος που πάντα μπορεί να σου διηγηθεί μια ιστορία.

 

Περιέγραψε μία στιγμή που θυμάσαι κρατώντας ένα ποτήρι κρασί στο χέρι.

Την πρόταση γάμου στη γυναίκα μου!

 

Που αλλού θα ήθελες (αν ήθελες) να είσαι τώρα, τι θα επέλεγες να πιείς και γιατί;

Στη Σαντορίνη με ένα ποτήρι Ασύρτικο.

 

Αν επέλεγες να δραστηριοποιηθείς σε μία νέα γεωγραφική ζώνη ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Αν μαγικά ξαναγινόμουν νέος θα ήθελα να δουλέψω σε αμπέλια και οινοποιεία στο Ροδανό.

 

Τι σχεδιάζεις για το μέλλον;

Καλό κρασί κάθε χρόνο καλύτερο από αυτό που κάνω.

 

Πόσο κοντά είσαι στους στόχους που έβαλες στο μυαλό σου όταν ξεκίνησες;

Δόξα το θεό τους έχω περάσει!

 

Μοιραστείτε το άρθρο: