Την Καθαρά Δευτέρα το κατάστημά μας στο Χαλάνδρι θα είναι ανοικτό 10:00-18:00

Ποια ερυθρά θα "φορεθούν" αυτό το καλοκαίρι!

Ποια ερυθρά θα "φορεθούν" αυτό το καλοκαίρι!
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Κάνει ζέστη έξω! Ας φάμε κάτι ελαφρύ και ας πιούμε ένα ποτήρι κρασί ικανό να μας δροσίσει! Μετά από αυτές τις σκέψεις το μυαλό μας μάλλον θα πάει σε λευκά και ροζέ κρασιά. Όμως δεν είναι μόνο αυτές οι επιλογές μας! Θα μπορούσαμε να δροσιστούμε και με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί αρκεί να διαλέξουμε το κατάλληλο στυλ και να το βάλουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο ή την σαμπανιέρα. Δηλαδή ξεχνάμε το «σερβίρουμε τα ερυθρά σε θερμοκρασία δωματίου». Αυτό δεν ισχύει ούτε τους ψυχρούς μήνες. Με δεδομένο ότι και τα φαγητά του καλοκαιριού είναι πιο ελαφριά, θα πάμε αντίστοιχα και σε πιο ελαφριά στυλ κόκκινων κρασιών και όχι σε αυτά που το αλκοόλ σκαρφαλώνει ψηλά. Για αυτό λοιπόν το απρόβλεπτο καλοκαίρι που οι συναντήσεις σε μπαλκόνια και αυλές θα είναι μάλλον περισσότερες, προτείνουμε 9 διαφορετικά ερυθρά κρασιά για να επιλέξει ο καθένας μας αυτό που του ταιριάζει.

Laura Nera

H Μαυροδάφνη είναι ένα σταφύλι με πολλά πρόσωπα! Εδώ η Αχαιών Οινοποιητική αναδεικνύει της εξωστρεφή και ευκολόπιοτη εκδοχή της. Το ζωηρό φρούτο και η αισθητή οξύτητα σε συνδυασμό με τις πολύ ευγενικές τανίνες φέρνουν αυτό το κρασί στο καλοκαιρινό μας τραπέζι για να συνοδεύσει ψητά κρέατα, ψάρια όπως ο τόνος και σολομός και πιάτα με κιμάδες όπως τα κεφτεδάκια, ο μουσακάς και τα γεμιστά.

Δουλουφάκης - Dafnios Ερυθρός

Το Κρητικό Λιάτικο ‘ανεβαίνει’ συνεχώς στην προτίμηση τόσο των οινοποιών όσο και των οινόφιλων. Αυτή η έκφραση του Νίκου Δουλουφάκη είναι από αυτά που ‘άνοιξαν’ τον δρόμο, γοητεύοντας με το κομψό φρουτώδες προφίλ αλλά και την βελούδινη γεύση του. Ψάρια και θαλασσινά με κόκκινες σάλτσες, λευκά κρέατα αλλά και λαδερά θα βρουν την ιδανική παρέα τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού.

Monograph Αγιωργίτικο - Syrah

Το Αγιωργίτικο συναντά το Syrah σε ένα ακαταμάχητο ερυθρό κρασί ‘δεξαμενής’ με ευχάριστες γεύσεις και αρώματα ζουμερών φρούτων και γλυκών μπαχαρικών, που μοιάζει να είναι φτιαγμένο για να ταιριάζει στο Ελληνικό καλοκαίρι! Δεν μπορώ να σκεφτώ κανένα από τα κατεξοχήν καλοκαιρινά μαγειρευτά φαγητά που να μην ταιριάζει όμορφα με αυτό το κρασί από την Γαία Οινοποιητική.

Παράγκα – Ερυθρός

Το Merlot, το Syrah και το Ξινόμαυρο συναντιούνται σε ένα ευχάριστο, γλυκόπιοτο και ελαφρύ κρασί που δεν περνάει καθόλου από βαρέλι διατηρώντας την φρεσκάδα του. Αν το δροσίσουμε λιγάκι θα το ευχαριστηθούμε όσους βαθμούς και αν δείχνει το θερμόμετρο και θα σταθεί επάξια δίπλα σε οποιαδήποτε μακαρονάδα επιθυμήσουμε είτε έχει κόκκινη σάλτσα είτε λευκή!

Φτέρη Τρουπή Ερυθρός

Το πολύπλευρο Αγιωργίτικο εδώ φοράει την παιχνιδιάρικη φορεσιά του και πλημμυρίζει το ποτήρι με φρούτα, λουλούδια και γλυκά μπαχαρικά, μαλακές τανίνες και φρεσκάδα. Είναι ιδανικό κρασί για όλα τα καλοκαιρινά πάρτυ, ενώ μπορεί να συνοδεύσει πίτσες, σουβλάκια και οτιδήποτε περιέχει μελιτζάνα. Η πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας είναι ένα ακόμα ‘ατού’ αυτού του κρασιού!

Παπαγιαννάκος - Αγιωργίτικο - Cabernet

Μπορεί ένα κρασί που έχει στην ποικιλιακή του σύνθεση το στοιβαρό Cabernet Sauvignon και το Αγιωργίτικο να το απολαύσουμε μέσα στο καλοκαίρι με ελαφριά φαγητά? Αυτό το κρασί του Βασίλη Παπαγιαννάκου είναι φτιαγμένο για να αναδείξει την εξωστρεφή πλευρά των ποικιλιών και το φρουτώδες προφίλ τους και να γοητεύσει ακόμα και αυτούς που δεν αγαπούν την ‘στυφάδα’! Είναι σίγουρο λοιπόν ότι θα ενθουσιάσει όσους βρεθούν γύρω από ένα ‘καλοκαιρινό’ τραπέζι.

Λυραράκης - Κοτσιφάλι

Το Κοτσιφάλι διακρίνεται για το χαμηλό επίπεδο τανινών, την ζωηρή οξύτητα και το αρωματικό του προφίλ. Ότι ακριβώς χρειάζεται ένα κρασί για να είναι φιλικό προς τις υψηλές θερμοκρασίες. Πόσο μάλλον όταν αυτό κοστίζει λιγότερο από 6€, θα κρατήσει χαμηλά και την θερμοκρασία της τσέπης μας. Θα συνδυάσουμε αυτό το κρητικό κρασί με χταπόδι στιφάδο, ψάρι στον φούρνο με ντομάτα, πίτσες, μελιτζάνες στον φούρνο και σουβλάκια.

Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος

Μπορεί το Ξινόμαυρο να μην είναι η πιο ‘εύκολη’ ποικιλία στο ποτήρι λόγω των τανινών, όμως υπάρχουν πολλές προσιτές εκφράσεις που είναι ιδιαίτερα απολαυστικές και μέσα στο καλοκαίρι. Μία από αυτές είναι αυτό το Ξινόμαυρο από το ψυχρό Αμύνταιο που έχει την κομψότητα, την δροσιά και την αρωματική ένταση που χρειάζεται ένα ερυθρό κρασί για να το καταναλώσουμε στις υψηλές θερμοκρασίες! Θα ταιριάξει με όλα τα πιάτα που βασίζονται στα κρέατα, πιάτα με πιπεριές ή μελιτζάνες αλλά και με πλατό αλλαντικών και τυριών.

Pinot Noir Cellar Selection

Τελευταίο αλλά όχι καταϊδρωμένο, ένα κρασί από τον διεθνή αμπελώνα. Ένα ελκυστικό Pinot Noir από την Νέα Ζηλανδία με άφθονα αρώματα φρούτων και λουλουδιών, οξύτητα που δροσίζει και μεταξένιες τανίνες. Ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος, πιάτα με παντζάρια αλλά και όλα τα κρέατα στα κάρβουνα θα απογειωθούν από αυτό το κρασί.



Στην υγειά σας!


Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Μοιραστείτε το άρθρο: