Roseisle 12yo The Origami Kite Special Release 2023

141,60 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο (1)
SKU
5306_SR2023
56.5% alc.
Πρόκειται για την ευγενή «βάπτιση» ενός νέου, ήπια δυνατού malt που, σε αυτή πρώτη του έκδοση, προέρχεται από έναν τόπο όπου συνδυάζονται η πλούσια χλοερή και φρουτώδη αφθονία του κεντρικού Speyside με τις νότες ξηρών καρπών/μπαχαρικών των Highlands.
Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές

Η σκούρα μελάσα ρέει απαλά, καθώς αναδύονται νότες από κολλώδη σιγοβρασμένα φρούτα και κρέμα βανίλιας που απογειώνουν το ποτό

Παλαιώνεται σε βαρέλια πρώτης χρήσης με bourbon και επαναχρησιμοποιημένα βαρέλια

Ο ορίζοντας βάφεται με μια πλούσια παλέτα σκούρου κόκκινου Βουργουνδίας και μαύρων δαμάσκηνων. Σε αυτό το φόντο εκθαμβωτικών χρωμάτων, ένας κομψός χαρταετός κάνει τη δική του μαγική πτήση. Κατασκευασμένες με μια μακραίωνη τέχνη που προκαλεί θαυμασμό με τη λεπτότητά της, οι τέλειες πτυχές λεπτού χαρτιού ακολουθούν τη φορά του ανέμου και κινούνται προς τα σύννεφα. Χαρτί, ξύλο, σπάγκος και ένα ίχνος αλχημείας, αυτά είναι τα μυστικά που κάνουν τον χαρταετό να απογειώνεται.

Στο αποστακτήριο Roseisle, η παρασκευή ουίσκι βασίζεται σε έναν αριστοτεχνικό συνδυασμό απλών στοιχείων. Έτσι, δημιουργείται ένα εκπληκτικό single malt που απογειώνεται με βαθιές γεύσεις και αρώματα. Νότες γλυκιάς βανίλιας ρέουν απαλά σε αυτή την ευγενή έκφανση και παραχωρούν τη θέση τους σε βαθιές και απολαυστικές αρωματικές νότες πλούσιων, σιγοβρασμένων φρούτων.

Ήπιο και με κάποια σπιρτάδα, το άρωμα είναι απολαυστικό. Πολλά υποσχόμενο, με ελαφριά ίχνη βανίλιας και, ταυτόχρονα, πολύπλοκο και δεμένο. Το γλυκό άρωμα βανίλιας εντείνεται, καθώς τονίζεται από τις νότες ώριμων φρούτων και της λευκής σοκολάτας. Η γεύση, με βελούδινα κρεμώδη υφή, είναι πλούσια και γλυκιά, με εντεινόμενες νότες φρούτων και πικάντικο χαρακτήρα που δίνουν μια ζεστή πολυπλοκότητα, εξισορροπώντας και απογειώνοντας τη γεύση προς το πλούσιο, παρατεταμένο τελείωμα.

 

Special Releases 2023

Διασχίζοντας ωκεανούς, κουλτούρες και ηπείρους εδώ και αιώνες, το σκοτσέζικο ουίσκι είναι ένα από τα πρώτα, πραγματικά διεθνή αλκοολούχα ποτά. Καθώς κατακτούσε νέους προορισμούς, η γεύση του κέντριζε τον ουρανίσκο, κάνοντας όσους το δοκίμαζαν να το ερωτευτούν. Έκτοτε, η Σκοτία αποτελεί πηγή έμπνευσης για αυτόνομες κουλτούρες ουίσκι ανά τον κόσμο. Η συλλογή Spirited Xchange γιορτάζει την πολιτισμική συνεργασία με μια σειρά εκφάνσεων single malt που είναι εμπνευσμένες από χώρες όλου του κόσμου. Παρουσιάζεται με έναν τρόπο που εκφράζει ζωντανά την τοποθέτηση των κορυφαίων προϊόντων μας μέσα από πολιτισμικές συνεργασίες. Αυτή η σειρά πρώτων εκφάνσεων των αποστακτηρίων απαθανατίζει τον χαρακτήρα των εμβληματικών μας ουίσκι με ζωηρή περιέργεια, πάθος και καλαισθησία. Τιμούμε την ανταλλαγή ιδεών, την ανακάλυψη και την έμπνευση του σκοτσέζικου ουίσκι και των παραγωγών του, καθώς έφτανε σε νέους προορισμούς, αλλά και την απήχηση που έχει σήμερα.

Περισσότερες Πληροφορίες

Φιάλη 0.7lt
Τύπος Ουίσκι Malt
Αλκοόλ 56.5%
Ποσότητα 700ml
Χώρα Σκωτία
Περιοχή Speyside
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Δείτε και τις παρακάτω προτάσεις