You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Κρασί
-
Rhombus 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.4% alc.
14,60 € Φτάνει μέχρι 13,43 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΤο οινοποιείο Genilini ανανεώνει το κλασικό Rhombus ενώνοντας τη δυναμικότητα της Ρομπόλας με αυτήν του Ασύρτικου. Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό ποικιλιακό δίδυμο, έτοιμο να κυριαρχήσει σε κάθε είδους ψαροφαγία. Νόστιμο και εξωστρεφές με μίνεραλ πινελιές και παιχνιδιάρικο νεύρο. -
Anarch Aσύρτικο 2019
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
17,10 € Φτάνει μέχρι 15,73 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΗ Hetero, που δημιουργήθηκε από την Μαρία Ταμιωλάκη και τον Δημήτρη Μανσόλα, περιγράφει την προσπάθεια της σαν ‘Gypsy Winemaking’, δηλαδή παράγει κρασιά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που έχουν επιλεχθεί για την μοναδικότητα και την οινοποιητική τους αξία. Εδώ έχουμε ένα εκπληκτικό Ασύρτικο από αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά στην Δομοκό, που ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 5 μήνες με τις οινολάσπες του με το 50% του κρασιού να μπαίνει σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης. Συνδυάζει πολύ όμορφα την αυστηρότητα της ποικιλίας με τα πιο φιλικά χαρακτηριστικά όταν καλλιεργείται εκτός της Σαντορίνης. -
Vientzi Single Vineyard 2020
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
16,50 € Φτάνει μέχρι 15,18 €Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Σαββατιανό συγκαταλέγεται πια στις σπουδαιότερες γηγενείς ποικιλίες. Δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι ένας από τους παραγωγούς που του αποδίδεται σε σημαντικό βαθμό η αναγέννηση της, είναι ο Βασίλης Παπαγιάννακος. Αυτό εδώ το single vineyard (Vientzi) Σαββατιανό από παλαιά αμπέλια και χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις, με τα ορυκτά στοιχεία, την πολυπλοκότητα, την αισθητή οξύτητα και την δυνατότητα παλαίωσης είναι ίσως το κορυφαίο δείγμα της ποικιλίας. -
Άδολη Γης Ορεινή Λευκός 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Λαγόρθι, Ροδίτης, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
16,40 € Φτάνει μέχρι 15,09 €Το Ελληνικό best-seller που τραβιέται πολύ. Δροσερό και ευχάριστο λευκό που πίνεται φανατικά σε σπίτια και εστιατόρια. Μία κομψή παρουσία στο τραπέζι. -
Les Crus Reserve Blanc Cotes du Rhone 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Grenache Blanc, Marsanne, Roussanne, Viognier, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
14,90 € Φτάνει μέχρι 13,41 €Υπέροχο κρασί από την Κοιλάδα του Ροδανού, που προέρχεται από τον συνδυασμό των ποικιλίων Grenache Blanc, Marsanne, Viognier και Roussane και σφύζει από ζωντάνια, νοστιμιά και αρώματα λευκών πυρηνόκαρπων φρούτων. Ένα προσιτό κρασί που μπορεί να φέρει γαλλική αύρα στο καθημερινό - και όχι μόνο - τραπέζι. -
Nostos Romeiko 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρωμαίικο , Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
14,30 € Φτάνει μέχρι 13,16 €Το οινοποιείο Μανουσάκη φέρνει στα ποτήρια μας ένα αναπάντεχα νόστιμο και γεμάτο φρεσκάδα λευκό βιολογικό κρασί, αξιοποιώντας μία ερυθρή κρητική ποικιλία, το Ρωμέικο, και καταφέρνει να στρέψει στην προσοχή μας σε ένα σταφύλι που μέχρι τώρα δυσκολευόταν να βγει στο προσκήνιο. -
Prosecco di Conegliano - Matiu Brut 2022
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Prosecco, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 11.5% alc.
15,20 € Φτάνει μέχρι 13,98 €Φίνο αφρώδες κρασί με ευγένεια και φρεσκάδα που το καθιστούν μοναδικό. Όμορφος αφρισμός, φρέσκα αρώματα και δροσιστική αίσθηση, κάνουν κάθε γουλιά του απολαυστική. -
Prosecco di Conegliano - Ario Extra Dry 2022
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Prosecco, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 11.5% alc.
16,70 € Φτάνει μέχρι 15,36 €Ευγενές αφρώδες Ιταλικό κρασί με ευχάριστο χαρακτήρα, όμορφο αφρισμό και τονισμένη οξύτητα. Κορυφαία ετικέτα από έναν από τους καλύτερους παραγωγούς Prosecco της Ελληνικής αγοράς. -
Villa Maria Blush Sauvignon 2022
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Gewurztraminer, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
16,70 € Φτάνει μέχρι 15,36 €Το αγαπημένο Νεοζηλανδέζικο Sauvignon Blanc σε ροζέ έκφραση γίνεται; Και όμως το πρωτοπόρο οινοποιείο Villa Maria πρόσθεσε λίγο Merlot στο Sauvignon και το αποτέλεσμα είναι ένα απίστευτα ευχάριστο, αρωματικό και δροσερό ροζέ κρασί που ξεμυαλίζει. Οι λάτρεις των Sauvignon και των ροζέ έχουν και τα 2 σε 1 ποτήρι! -
Chateau Reynon Sauvignon Blanc 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 12.5% alc.
16,70 € Φτάνει μέχρι 15,36 €Ένα από τα πιο ευχάριστα Γαλλικά λευκά κρασιά που κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά. Φρέσκο και δροσιστικό, με όμορφη οξύτητα και διάρκεια, πίνεται όλες τις εποχές και ώρες με χαρακτηριστική ευκολία. -
Vina Esmeralda Sparkling
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Moscato, Πιείτε το τώρα, 11.5% alc.
15,50 €Η αφρώδη εκδοχή ενός από τα ‘best seller’ κρασιά του πλανήτη, του Vina Esmeralda. O περίφημος Ισπανικός οίκος Torres δημιουργεί ένα άκρως μεσογειακό αφρώδες κρασί βασισμένο στο εξωστρεφές Μοσχάτο με άφθονα αρώματα και γεύσεις φρούτων και λουλουδιών και γαργαλιστική οξύτητα. Είναι ιδανικό τόσο για την πιο χαλαρή όσο και για την πιο ιδιαίτερη περίσταση. Είναι vegan κρασί. -
Black Cottage 2023
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, 13% alc.
16,70 €Αυτό το Sauvignon Blanc έχει μια εκφραστική μύτη γεμάτη από εσπεριδοειδή. Ακτινίδιο, φραγκοστάφυλο και μίσχο ντομάτας. Ο ουρανίσκος είναι γεμάτος γεύσεις φύλλων μαύρου φραγκοστάφυλου, και καρπουζιού με ένα δροσερό τελείωμα. -
Escapades - Sauvignon Blanc 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 12.50% alc.
16,50 €Όμορφο νέο-κοσμίτικο Sauvignon Blanc, προερχόμενο από το εξαιρετικό terroir του Stellenbosch. Πρόκειται για… Ελληνικό κρασί από τη Νότια Αφρική, καθώς το οινοποιείο ανήκει στην χρυσή Ελληνική τριάδα Γεροβασιλείου-Τσακτσαρλή-Σολδάτου. Πρόκειται για φρέσκο, ισορροπημένο κρασί με πλούσια αρωματικότητα και τονισμένη οξύτητα. -
Fino Jarana
Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 15% alc.
17,10 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιTo Sherry είναι ένα ενισχυμένο κρασί από την ποικιλία Palomino που συναντάμε στο τρίγωνο Jerez de la Frontera, Sanlucar de Barrameda και El Puerto de Santa Maria. To Fino ωριμάζει χωρίς να έχει επαφή με το οξυγόνο (βιολογική παλαίωση). Μετά την ολοκλήρωση της αλκοολικής ζύμωσης γίνεται αλκοολική ενίσχυση στο 15% και το κρασί μεταφέρεται προς ξεκούραση σε δρύινα βαρέλια τα οποία γεμίζουν κατά τα 4/5 αφήνοντας κενό χώρο στο βαρέλι. Στην επιφάνεια του κρασιού του κρασιού αναπτύσσεται ο μύκητας flor, ο οποίος δημιουργεί ένα συμπαγές προστατευτικό από το οξυγόνο πέπλο. Το κρασί ξεκουράζεται στο σύστημα sobretabla κι έπειτα θα περάσει στο σύστημα ανάμειξης solera περιμένοντας την εμφιάλωσή του.