Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Rawditis
    Rawditis 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
    Περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Ένα ‘orange’ και ‘φυσικό’ κρασί από Ροδίτη με την υπογραφή του Νίκου Καρατζά, που ανεβάζει τον πήχη των κρασιών αυτού του στυλ πολύ ψηλά. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες μεγάλης ηλικίας και επιλέγονται ρώγα με την ρώγα. Η ζύμωση γίνεται με τις αυτόχθονες ζύμες σε πήλινο αμφορέα και ο χυμός ζυμώνει και παραμένει με τα στέμφυλα για 30 ημέρες, αποκτώντας βαθύ χρώμα αλλά και πλούσια και έντονα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια ωριμάζει για 6 μήνες με τις οινολάσπες στους αμφορείς. Δεν πραγματοποιείται καμία προσθήκη, ενώ όλες οι εργασίες γίνονται με το χέρι. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό γαστρονομικό κρασί και σίγουρα μία πρόταση που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα κρασιά αυτού του στυλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Oenops Vidiano
    Oenops Vidiano 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    70%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    H ‘χάρη’ του Νίκου Καρατζά έφτασε μέχρι την Κρήτη! Εκεί, στην περιοχή του Ηρακλείου διαλέγει Βιδιανό από ορεινά αμπελοτόπια, τα οινοποιεί με μαεστρία σε τρία διαφορετικά είδη ‘δοχείων’, αμφορέα, inox δεξαμενές και καινούρια βαρέλια, ενώ δεν χρησιμοποιεί ζύμες εμπορίου. Πρόκειται για ένα φινετσάτο Βιδιανό, με ωραίο φρούτο και αρκετά ορυκτό χαρακτήρα που εκφράζει όμορφα την γοητεία της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Xinomavraw
    Xinomavraw 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Εκπληκτικό κρασί που έχει παραχθεί χωρίς παρεμβάσεις – ωμό όπως δηλώνει το όνομα του - από την Oenops του Νίκου Καρατζά που έχει σηκώσει τον πήχη των κρασιών αυτού του στυλ πολύ ψηλά. Το Ξινόμαυρο προέρχεται από 3 επιλεγμένα αμπελοτεμάχια με κλίματα ηλικίας 40-85 ετών από τρία σπουδαία terroir αυτά της Νάουσσας, του Αμυνταίου και της Ραψάνης, ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, ωριμάζει σε πήλινους αμφορείς σε σχήμα αυγού και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο χωρίς την προσθήκη θειώδους. Έχει ήδη στα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του, αμέτρητες διακρίσεις στην πλάτη του όπως το ότι συμπεριλήφθηκε 100 κρασιά – ανακαλύψεις του Wine Advocate του διάσημου οινοκριτικού Robert Parker.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Oenops Limniona
    Oenops Limniona 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Λημνιώνα, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    83%
    Ο ταλαντούχος Νίκος Καρατζάς, ιδρυτής της Oenops γυρίζει όλη την Ελλάδα και δημιουργεί κρασιά από διαφορετικά terroir και ποικιλίες. Αυτή την φορά κάνει ‘στάση’ στην Λημνιώνα, μία από τις πιο ανερχόμενες Ελληνικές ποικιλίες και στην Θεσσαλία. Το 80% του κρασιού ζύμωσε και ωρίμασε σε πήλινους αμφορείς, ενώ το υπόλοιπο σε μεγάλα βαρέλια. Το αποτέλεσμα είναι ένα εξαιρετικό κρασί με καθαρότητα φρούτου και μπαχαρένιο χαρακτήρα, αλλά σε περιορισμένη ποσότητα!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Oenops Ξινόμαυρο
    Oenops Ξινόμαυρο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Μία διαφορετική και άκρως γοητευτική έκφραση του Ξινόμαυρου όπου το μεγαλύτερο μέρος ζυμώνει με τις ιθαγενείς ζύμες σε τσιμεντένιες δεξαμενές και το υπόλοιπο σε ανοιχτά βαρέλια, ενώ μετά την ανάμιξη ωριμάζει για αρκετούς μήνες σε αμφορείς. Τα σταφύλια προέρχονται από επιλεγμένους αμπελώνες στις τρεις περιοχές όπου μεγαλουργεί η ποικιλία, την Νάουσα, το Αμύνταιο και την Ραψάνη. Είναι ένα κρασί που εστιάζει στην καθαρότητα του φρούτου, την φρεσκάδα αλλά και τις ευγενικές τανίνες και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί