Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 61-70 από 70

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Alvaro Priorat Gratallops Vi De Villa
    Alvaro Priorat Gratallops Vi De Villa 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Garnacha Tinta, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Το Gratallops είναι μια αυστηρή επιλογή αμπελώνων, που όμως είναι όλα στο ίδιο χωριό της ευρύτερης περιοχής, που ονομάζεται Gratallops. Ένα κρασί που βασίζεται στην Garnacha, αν και έχει περίπου 13% Carignena και 2% λευκές ποικιλίες, όπως Garnacha Blanca, Macabeo & Pedro Ximenez. Τα κλήματα είναι αρκετά γέρικα, με μερικά αμπελοτεμάχια να έχουν φυτευτεί κατά την διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ κάθε στρέμμα μας δίνει λιγότερο από διακόσιες φιάλες. Ένα μοναδικό Priorato, που μπορεί να παλαιώσει για δύο δεκαετίες.
  2. Catena Alta Cabernet Sauvignon
    Catena Alta Cabernet Sauvignon 2014
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, 13.5% alc.
    39,70 €
    Πριν την αναγνώριση της Αργεντινής ως “χώρα του Malbec” κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό την οικογένεια Catena, το οινοποιείο ήταν γνωστό για το “old world style” Cabernet Sauvignon του από τους αμπελώνες του Argelo. Σήμερα η οικογένεια συνεχίζει να παράγει το Catena Alta Cabernet Sauvignon από τις ιστορικές σειρές των αμπελώνων του Argelo και του Tupungato: La Piramide Vineyard, Domingo Vineyard και Nicasia Vineyard. Το blend αυτών των αμπελώνων δημιουργεί μια συμφωνία αρωμάτων και γεύσεων, που αντανακλά το terroir και την ιστορία των αμπελιών που παράγουν το κρασί αυτό εδώ και τέσσερις γενιές. Τα σταφύλια τρυγιούνται σε διαφορετικές ημερομηνίες για να επιτευχθεί η άριστη φυσική οξύτητα και τα σωστά επίπεδα αλκοόλ.
  3. Kokotos Estate Old Vintage
    Kokotos Estate Old Vintage 2013 (Old Vintage)
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Το Kokotos Estate αποτελεί την εξέλιξη μιας ιστορικής ετικέτας για τον Αττικό αμπελώνα και η δυναμική επιστροφή του Γιώργου Κοκοτού στην Ελληνική οινική σκηνή, μας υπενθυμίζει πόσο όμορφα το Cabernet Sauvignon προσαρμόστηκε στη περιοχή της Σταμάτας, δίνοντας ένα κρασί με ένταση αρωμάτων, στιβαρό χαρακτήρα και αν κρίνουμε από τον προκάτοχο του, αντοχή στο χρόνο.
  4. Κτήμα Μερκούρη - Ερυθρός Magnum
    Κτήμα Μερκούρη - Ερυθρός Magnum 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Refosco, Μαυροδάφνη, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    37,20 €
    Εξαιρετικά ποιοτικό ερυθρό κρασί που είναι πολύ δημοφιλές στην Ελληνική αγορά, ενώ θα το βρούμε και στα πιο επιλεγμένα σημεία πώλησης μεγάλων αγορών του εξωτερικού. Πλούσιο, πικάντικο αλλά πάντα φινετσάτο, πλαισιώνει με επιτυχία κάθε ευφάνταστη χειμωνιάτικη γαστρονομική δημιουργία εντός αλλά και εκτός σπιτιού.
  5. Κτήμα Αβαντίς - Syrah Magnum
    Κτήμα Αβαντίς - Syrah Magnum 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    92%
    39,70 €
    Ένα κρασί-σχολή στο Ελληνικό Syrah. Ένα "αντρίκειο" Syrah που αναβλύζει αγάπη και προσήλωση στην θαυμαστή αυτή ερυθρή ποικιλία. Έχει δοθεί μεγάλη έμφαση στη σωστή αποτύπωση των τυπικών χαρακτηριστικών της ποικιλίας, ενώ η επιρροή του βαρελιού τονίζει ακόμα περισσότερο τον πικάντικο χαρακτήρα του και ενισχύει την πολυπλοκότητά του. Επιλέξτε το για να συνοδεύσετε μία αξέχαστη κρεατοφαγία ή (αν τα καταφέρετε) παλαιώστε το και θαυμάστε την εξέλιξή του με το χρόνο…
  6. Σαντορίνη Cuvee 15
    Σαντορίνη Cuvee 15 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14,5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    45,00 €
    Η νέα σοδειά τον Σεπτέμβριο του 2024
    Ο Χαρίδημος Χατζηδάκης επεμβαίνει στον ελάχιστο δυνατό βαθμό, σε αυτό το κρασί πολύ μικρής παραγωγής, προσπαθώντας να αποτυπώσει όσο γίνεται πιο ξεκάθαρα αυτό που η γη της Σαντορίνης μπορεί να δώσει. Σταφύλια βιολογικής καλλιέργειας, ιθαγενείς ζύμες, φιλοσοφία ελάχιστης παρέμβασης στο οινοποιείο και μια θαυμάσια έκφραση της μοναδικότητας του terroir του νησιού.
  7. Cuvee Monsignori
    Cuvee Monsignori 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    Η νέα σοδειά αναμένεται το 2025
    Το χρώμα του είναι ανοιχτό λεμονοπράσινο. Στο άρωμα του ξεχωρίζουν τα εσπεριδοειδή με έμφαση στο λεμόνι, το γκρέιπφρούτ και τις φλούδες πορτοκαλιού, ακολουθούν νότες ροδάκινου και αχλαδιού και στο τέλος έρχονται κάποιες νότες ορυκτών και τσαγιού. Στο στόμα είναι ιδιαίτερα σύνθετο και ισορροπημένο με την οξύτητα του να βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, τα ορυκτά στοιχεία να είναι έντονα και οι επίγευση του να είναι λεμονάτη. Είναι από τα κρασιά που μπορούν να εξελιχθούν για τουλάχιστον μία δεκαετία.
  8. Γη και Ουρανός
    Γη και Ουρανός Magnum 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    41,90 €
    Είναι πλούσιο κρασί με όμορφα αρώματα σκούρων φρούτων, γλυκών μπαχαρικών και ντομάτας, σωστή δομή, σφιχτές αλλά σωστά δουλεμένες τανίνες και μεγάλη διάρκεια. Θα το αγαπήσουν οι φίλοι του Ξινόμαυρου, αλλά όχι μόνο…
  9. Tawny Port 10 Ans Quinta de Ervamoira
    Tawny Port 10 Ans Quinta de Ervamoira
     
    19.5% alc.
    Βαθμολογία:
    97%
    Φτιαγμένο από κρασιά υψηλής ποιότητας της Quinta de Ervamoira, με μίξη κρασιών διαφορετικών ετών, καταφέρνει να αναδεικνύει ταυτόχρονα τη ζωηράδα και φρεσκάδα των νέων εσοδειών και την πολυπλοκότητα και ωριμότητα των παλαιών. Με γεμάτο σώμα, απαλή γεύση και αρώματα ξύλου, βανίλιας αλλά και ώριμων φρούτων, ένα port που θα πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Niepoort Tawny 10 Years Old
    Niepoort Tawny 10 Years Old
     
    Γλυκός, Ήπιος, Ερυθρός, Port Blend, Επιδέχεται Παλαίωση, 20% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    39,00 €
    Δημοφιλές Port που προκύπτει από χαρμάνι κρασιών 10ετούς παλαίωσης. Η μεγάλη και προσεκτική παλαίωση πριν την εμφιάλωση χαρίζει όμορφα αρώματα και γεύσεις καραμέλας και μπαχαρικών, τα οποία εξελίσσονται σωστά και εκφράζονται τέλεια στο ποτήρι. Ένα Port που μπορείτε να πιείτε πριν ή μετά το φαγητό, ακόμα και ως απεριτίφ, ελαφρώς δροσερό.
Σελίδα
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί