| Αποσύνδεση | Σύνδεση | Επικοινωνία |

Το καλάθι μου 0 Item (s)
Εναλλαγή Πλοήγησης
  To House of Wine και οι συνεργάτες του House of Wine απαντούν στις ερωτήσεις σας για το κρασί... και ότι σχετικό με αυτό!
Κάντε την Ερώτησή σας

Τι είναι αυτό που μου προκαλεί πονοκεφάλους όταν πίνω κρασί και ιδιαίτερα κόκκινο; Έχω διαβάσει ότι μπορεί να είναι τα θειώδη, δοκίμασα και βιολογικό κρασί αλλά οι πονοκέφαλοι παραμένουν
Έχετε δίκιο ότι τα θειώδη έχουν συχνά κατηγορηθεί, αλλά άδικα. Όλα τα κρασιά έχουν θειώδη-απαντώνται στη φύση κατά τη διαδικασία οινοποίησης. Ένα από τα αξιώματα της βιολογικής οινοποίησης είναι να μην προσθέτει πρόσθετα θειώδη στο κρασί. Τα θειώδη χρησιμοποιούνται γαι την συντήρηση του κρασιού. Ένα μικρό ποσοστό του κόσμου είναι ευαίσθητοι στα θειώδη (αλλεργικοί) και αυτές οι αλλεργίες θα πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη. Εντούτοις, οι αλλεργίες από θειώδη εκδηλώνονται όχι σαν πονοκέφαλος, αλλά σαν μια κρίση άσθματος.

Οι ισταμίνες και τανίνες στα κόκκινα κρασιά είναι μια άλλη πιθανή εξήγηση. Κάποιοι έχουν δυσανεξία στην ισταμίνη, αλλά η σχέση μεταξύ πονοκεφάλων και ισταμινών είναι ασαφής. Οι τανίνες-που βρ'ισκονται στο φλοιό και τους σπόρους των σταφυλιών, αλλά και στα δρύινα βαρέλια που ωριμάζει το κρασί -μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της σεροτονίνης στο αίμα, η οποία μπορεί επίσης να συνδέεται με πονοκεφάλους. Η κατανάλωση σοκολάτα κάνει το ίδιο πράγμα, αυξάνει και αυτή την σεροτονίνη, αλλά δεν ακούμε πολύ συχνά για πονοκεφάλους εξ΄ αιτίας της σοκολάτας.

Όποια και αν είναι η αιτία, το αλκοόλ στο κρασί εοιτείνει το πρόβλημα, καθώς το αλκοόλ είναι γνωστό ότι προκαλεί ημικρανίες σε άτομα επιρρεπή σε αυτές. Και οι περισσότεροι λάτρεις του κρασιού ίσως γνωρίζουν ότι η αφυδάτωση που προκαλεί στον οργανισμό το αλκοόλ μπορεί επίσης να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

Καλό είναι ννα ρωτήσετε το γιατρό σας για το κόκκινο κρασί τους πονοκεφάλους. Εν τω μεταξύ, είναι μια καλή ιδέα να προχωρήσει με προσοχή. Ξεκινήστε με μισό ποτήρι κόκκινο κρασί και περιμένετε περίπου 20 λεπτά για να δείτε αν σας προκαλεί πονοκέφαλο. Αν όχι, μπορείτε να συνεχίσετε να απολαμβάνετε το κρασί σας, αλλά μην το παρακάνετε, γιατί τότε μιλάμε ...μεθύσι και όχι μόνο πονοκεφάλους...

Κρασί και Υγεία