Ερυθρά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

5 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Brunello di Montalcino - Biondi Santi
    Brunello di Montalcino - Biondi Santi 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Το Brunello di Montalcino του Βiondi Santi είναι μία από τις ετικέτες που δημιούργησαν τον μύθο του Montalcino στον ερυθρό οινικό κόσμο, βάζοντας στο χάρτη ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στυλ μεγάλου ερυθρού. Είναι μία οινοποίηση που έχει τις ρίζες της από το πρώτο έτος δημιουργίας του Brunello, το 1888. Χρησιμοποιείται 100% Sangiovese, από αμπελώνες που είναι ικανοί για εξαιρετική ωριμότητα φρούτου, ακολουθείται προσεκτική διαλογή και ύστερα οινοποιήση σε παραδοσιακές τσιμεντένιες δεξαμενές με γηγενής ζύμες. Το μακρύ ταξίδι της παλαίωσης ξεκινάει με 3 έτη παλαίωση σε σλοβένικη δρυ, όπως επίσης υπαγορεύει η παράδοση, καθώς είναι λιγότερο επεμβατική, και ολοκληρώνεται με άλλα 3χρόνια στην φιάλη. Συμπληρώνει όλα τα κουτιά για προδιαγραφές παλαίωσης δεκαετιών αλλά δύσκολα του προβάλει κανείς αντίσταση με τον πλούτο που έχει ήδη να προσφέρει.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Capanelle 50&50
    50&50 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5 alc.
    Βαθμολογία:
    95%
    'Ενα πραγματικά σπάνιο δείγμα των Super Tuscans, πυκνό, με έντονα, πιπεράτα αρώματα κερασιών και δαμάσκηνων, όπου το Merlot εμφανίζεται με συγκλονιστική δύναμη και πλούτο, συνδυασμένο άψογα με την κομψότητα και την ευγένεια του Sangiovese. Πλούσιες, ώριμες και εντυπωσιακές τανίνες, υποστηριζόμενες από αξιοσημείωτη οξύτητα, μαζί με τα αρώματα ξύλου των δρύινων βαρελιών της ωρίμανσης, δίνουν ένα σπάνιο κρασί, για να συνοδεύσει σπάνια κρέατα και εξαιρετικά πιάτα.
  3. Brunello di Montalcino
    Brunello di Montalcino - Casanova di Neri 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    Δυνατό και τανικό ερυθρό κρασί, έτσι όπως πρέπει να είναι ένα καλό Brunello. Πικάντικο στη μύτη και γεμάτο στο στόμα με εξαιρετική διάρκεια, δεσπόζει στο τραπέζι δίπλα σε "δύσκολους αντιπάλους", δηλαδή αντίστοιχα πλούσια πιάτα με έντονα κρέατα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Rosso Di Montalcino - Biondi Santi
    Rosso Di Montalcino - Biondi Santi 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.5% alc.
    Το κτήμα Βiondi Santi είναι ένας από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές και ηχηρά ονόματα του Montalcino της Τοσκάνης παγκοσμίως. Από τα υψηλότερα αμπελοτόπια της ζώνης και με νεαρότερα αμπέλια που δεν χρησιμοποιούνται για το περίφημο Brunello, δημιουργεί το Rosso di Montalcino. Αποτελεί την πιο φρέσκια και αιθέρια εκδοχή Sangiovese αυτής της μοναδικής περιοχής, εκφράζοντας το με μόλις 12 μήνες παλαίωση σε βαρέλια 500 λίτρων (botti) διαφοροποιώντας το από τον μεγάλο και αυστηρό αδελφό Brunello. 2 επιπλέον χρόνια παραμονής στη φιάλη πριν την κυκλοφορία του στην αγορά θέτουν υψηλά τον πήχη στην ονομασία. Λαμπερό και γεμάτο φρούτο, το πίνει κανείς εύκολα τώρα για την κορυφαία έκφραση του φρούτου του, ίσως όμως και να βγει κερδισμένος με μερικά χρόνια επιπλέον υπομονής.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Brunello di Montalcino "Tenuta Nuava"
    Brunello di Montalcino "Tenuta Nuοva" 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    132,70 €
    Ένα μεγάλο Brunello σε μία από τις πιο θερμές χρονιές των τελευταίων ετών, έρχεται να μας αναστατώσει με την έντονη προσωπικότητά του. Δυνατό, εκφραστικό, με πληθωρικά αρώματα και εξαιρετικές τανίνες, ανυπομονεί να μας δείξει στην πράξη πώς "κάνει καλά" τα πιο δυνατά και έντονα κρέατα με τα οποία θα το συνδυάσουμε.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί