Δίπλα στην Τέχνη: Ένας απολογισμός... Από την Aλίκη Δανάλη
Σύμβουλο Δημοσίων Σχέσεων

  Δίπλα στην Τέχνη
Ξεκινήσαμε το φθινόπωρο του 2011 με ένα φιλόδοξο στόχο: Να φέρουμε το κρασί δίπλα στην Τέχνη. Να κάνουμε το κρασί αναπόσπαστο συνοδευτικό ποτό των εγκαινίων κάθε εκδήλωσης τέχνης, από τη ζωγραφική, τη γλυπτική μέχρι τη φωτογραφία, το θέατρο, τη μουσική, το χορό. Να κάνουμε το φιλότεχνο που θα πηγαίνει σε οποιαδήποτε έκθεση, να αναζητά το κρασί που θα τον συνοδεύσει στην περιήγησή του ανάμεσα στα εκθέματα.

Δημιουργήσαμε τη δράση "Δίπλα στην Τέχνη", μέσα από την οποία υλοποιήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις, χορηγίες κλπ. του House of Wine που είχαν σχέση με την Τέχνη. Προβάλλαμε τις εκδηλώσεις αυτές μέσα από τις ιστοσελίδες μας αλλά και από τα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με Δελτία Τύπου, ανακοινώσεις, διάθεση εισιτηρίων και προσκλήσεων.

Σε συνεργασία με εξαιρετικούς Ελληνες Παραγωγούς, όπως τα Κτήματα Γεροβασιλείου και Βιβλία Χώρα, την Μπουτάρη Οινοποιητική, το Κτήμα Καριπίδη, την Σεμέλη Οινοποιητική, το Κτήμα Κατώγι – Στροφιλιά, το Κτήμα Gentilini, το Κτήμα Nico Lazaridi, το Κτήμα Λαντίδη, την Οινοποιία Αναστασίας Φράγκου, τους Αμπελώνες Τριανταφυλλόπουλου και την Γαία Οινοποιητική, φέραμε το κρασί δίπλα και ανάμεσα στα έργα ενός μεγάλου αριθμού ελλήνων δημιουργών: Μαρίας Σταμάτη, Κριστέλλας Δημητρίου, Γιάννη Κουτσούρη, Απόστολου Γιαγιάνου και Γιώργου Μελάτου στις εκθέσεις της TITANIUM YIAYIANNOS GALLERY.

Στην SKOUFA GALLERY το House of Wine προσέφερε οινικές απολαύσεις στην έκθεση του Τάσου Μαντζαβίνου. Στο πλαίσιο δράσεων «Υπο Κατασκευή» ήμασταν εκεί για να συνοδεύσουμε τις καλλιτεχνικές αναζητήσεις καλλιτεχνών και θεατών, σε δράσεις όπως εικαστικές εκθέσεις, μουσικοχορευτική βραδιά και έκθεση φωτογραφίας.

Στον Πολυχώρο Αθηναίς, ο Σταμάτης Κραουνάκης και οι ΣΠΕΙΡΑ ΣΠΕΙΡΑ, εύφραιναν τον ουρανίσκο των θεατών τους, στις παραστάσεις “Σιγά τα αίματα ! ....Oresteia the next Generation” και «ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ 2012 ΦΙΛΙΑ» με κρασιά απο το House of Wine.
Στο Ιδρυμα Κακογιάννη, οι καλεσμένοι, στην Press Conference που έδωσε ο Λάκης Λαζόπουλος για την ανακοίνωση του 2nd Low Budget Festival, απόλαυσαν τα κρασιά που ευγενικά είχε προσφέρει το House of Wine.

Στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό EN LEFKO, οι μουσικόφιλοι θεατές που παρακολούθησαν την Όλγα Κουκλάκη σε μια μοναδική live εμφάνιση με Special guest την τραγουδίστρια των Nouvelle Vague, Liset Alea με τον dj NΤΕΙΒΙΝΤ στις κονσόλες και ta synths, απόλαυσαν τα κρασιά του House of Wine.

Ήταν λοιπόν μια δραστήρια καλλιτεχνική και οινική σαιζόν... Κάπου μετά από τις παραπάνω υπέροχες εκδηλώσεις, ήρθε το καλοκαιράκι, όπου εδώ, ανανεώνουμε το ραντεβού μας με την τέχνη για την επόμενη σεζόν, έχοντας κλείσει ήδη ένα χρόνο προσφοράς εξαιρετικών κρασιών, σε εκδηλώσεις που αγαπήσαμε και μας αγάπησαν.

Το χρόνο που μας έρχεται θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε, αλλά θα κάνουμε ένα βήμα ακόμα: Θα φέρουμε την Τέχνη δίπλα στο κρασί, διοργανώνοντας εκδηλώσεις οίνου, γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις οινοποιών μέσα στους χώρους Τέχνης. Εκεί, οι φίλοι του οίνου πια θα έρθουν σε επαφή με την Τέχνη, με τους δημιουργούς και τα δημιουργήματά τους, δοκιμάζοντας τα αγαπημένα τους κρασιά.

Μαζί με γνωστούς χώρους Τέχνης θα προσφέρουμε στους φίλους του Οίνου την εμπειρία της γευστικής και οπτικής σύζευξης οίνου και τέχνης, ανεβάζοντας σε νέα επίπεδα τις οινικές εκδηλώσεις ...

Στην υγειά μας, και μέχρι τότε... Καλές Διακοπές!


Οι σύνδεσμοι στα ονόματα των Οινοπαραγωγών οδηγούν στα κρασιά του καθ'