Η διασημη Wine List του Monvinic με Ελληνικά κρασιά από το House of Wine Οι οινόφιλοι όλου του κόσμου γνωρίζουν το Monvinic: To εκπληκτικό wine bar/restaurant της Βαρκελώνης, που δικαιολογεί από μόνο του μιά επίσκεψη στην ισπανική πόλη!.

Πρόκειται για δημιούργημα του Sergi Ferrer-Salat, επιχειρηματία με πάθος για το κρασί και συν-ιδιοκτήτη του εξαιρετικού οινοποιείου Ferrer-Bobet στο Priorat. Είναι ένας απίστευτος χώρος, με σύγχρονη αισθητική και απαράμιλλο design, που προσφέρει στον οινόφιλο μοναδικές ευκαιρίες να απολαύσει μοναδικές γεύσεις από την ευρύτερη περιοχή, σε συνδυασμό με κρασιά από μια απίστευτη λίστα.

Μερικά χαρακτηριστικά του θα σας δώσουν να καταλάβετε γιατί το Monvinic έχει την φήμη ενός από τα καλύτερα wine bar/εστιατόρια του κόσμου: Ο κατάλογος του φαγητού προβάλλεται με προβολέα στον τοίχο του καταστήματος. Τα τραπέζια είναι μεγάλα και μακρόστενα, ενώ διαθέτουν ενσωματωμένες ψυχόμενες θήκες στη μέση για να διατηρείται το νερό και το λευκό κρασί στη σωστή θερμοκρασία, καθώς και ειδικό λαμπάκι ενσωματωμένο μπροστά σε κάθε πελάτη, που του επιτρέπει να επιθεωρεί το χρώμα και την κατάσταση του κρασιού του με κάθε λεπτομέρεια.

Η λίστα των κρασιών, η οποία περιλαμβάνει ετικέτες από την Ισπανία και άλλες συνηθισμένες (Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία) όσο και λιγότερο συνηθισμένες (Ισραήλ, Ινδία, Κίνα -τώρα και από την Ελλάδα) οινοπαραγωγικές χώρες, είναι φορτωμένη σε επιτραπέζιο υπολογιστή (tablet pc). Ο πελάτης μπορεί, είτε με τη βοήθεια του Sommelier είτε μόνος του, όχι μόνο να επιλέξει το κρασί που επιθυμεί, αλλά να βρει πληροφορίες για τον οινοποιό, φωτογραφίες των ανθρώπων, του οινοποιείου και της περιοχής, καθώς και εναλλακτικές εσοδείες της κάθε ετικέτας που ενδεχομένως είναι διαθέσιμες.

Τώρα λοιπόν η περίφημη αυτή λίστα εμπλουτίστηκε με ελληνικά κρασιά, από το House of Wine! Η Ελληνική ενότητα της λίστας του Monvinic, όπως τη συζητήσαμε με τους sommelier του εστιατορίου, περιλαμβάνει πλέον πάνω από 30 ετικέτες, από γνωστές και επιλεγμένες ζώνες του Ελληνικού αμπελώνα όπως η Κεφαλονιά, η Νεμέα, η Σαντορίνη, το Αμύνταιο, η Νάουσα, η Θεσσαλονίκη, η Καβάλα, η Δράμα, η Ηλεία, η Μαντινεία, το Ρίο Πατρών και η Σάμος.

Η δυνατή παρουσία του Ελληνικού κρασιού σε μία τόσο διάσημη λίστα, είναι εξαιρετική τιμή για τη χώρα μας και τα κρασιά της γενικότερα, αλλά και ιδιάιτερη τιμή για το House of Wine, το οποίο επελέγη από το Monvinic σαν προμηθευτής των ελληνικών κρασιών της λίστας του τόσο για την τεράστια ποικιλία των ελληνικών κρασιών που προσφέρει, όσο και για την βοήθεια που έδωσε στον Sommelier του Monvinic, μέσω του διευθυντή του HOW Club Θόδωρου Λέλεκα, για την επιλογή εκείνων των κρασιών που ταιριάζουν με το οινικό προφίλ αυτού του μοναδικού Wine bar/εστιατορίου...

Δεν το κρύβουμε... είμαστε υπερήφανοι για την επιλογή μας απο το Monvinic!.

Γιατί επιβεβαιώνει με αδιαμφησβήτητο τρόπο ότι πετύχαμε κάποιους από τους ποιοτικούς στόχους που είχαμε βάλει όταν ξεκινησαμε...