Η πρώτη δημόσια δημοπρασία Οίνων είναι γεγονός! Η πρώτη δημοπρασία ειδικών ελληνικών οίνων είναι γεγονός...
Να και κάτι νέο! Και τολμηρό, συνάμα.

Η πρώτη δημοπρασία ειδικών ελληνικών οίνων είναι γεγονός... Ήταν κάτι που το βλέπουμε καθημερινά στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού, και είναι κάτι που -από όσα γνωρίζουμε αλλά και από όσα μας βεβαιώνει ό έγκριτος οινοκριτικός Αλέξανδρος Σακκάς που συμμετέχει ενεργά στην ομάδα διοργάνωσης, είναι κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στη χώρα μας. Θα γίνει στα πλαίσια της έκθεσης “Γεύσεις και Ζωή” και θα δημοπρατηθούν οίνοι παλαιών εσοδειών, ειδικές εμφιαλώσεις, επετειακές εκδόσεις κλπ.

Δεν είναι εύκολη η διοργάνωση μιας δημοπρασίας, και ιδιαίτερα δημοπρασίας οίνων, που είναι ένα "ζωντανό" προϊόν και που η γνησιότητά του δεν μπορεί να πιστοποιηθεί με εργαστηριακές μεθόδους. Απαιτούνται πολλά "ταλέντα" και εξειδικευμένες ικανότητες, από την προσέλκυση μεγάλου αριθμού προς δημοπράτηση οίνων μέχρι την διαδικασία της δημοπρασίας. Με χαρά βλέπουμε εδώ ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι εντυπωσιακός: Πάνω από 45 οινοπαραγωγοί, επό τους καλύτερους στην Ελλάδα, συμμετέχουν με τα κρασιά τους, γεγονός που εγγυάται το ένα από τα τρία "σημαντικά" για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Το δεύτερο "σημαντικό" είναι η εμπειρία των διοργανωτών. Εδώ, η παρουσία του Αλέξανδρου Σακκά, οινοκριτικού και οινοδημοσιογράφου, με τεράστια εμπειρία σε ότι σχεδόν σχετικό με τον οίνο, αποτελεί ασφαλώς εγγύηση. Και το τρίτο "σημαντικό"… είστε εσείς! Ναι , ίσως το κυριότερο για την επιτυχία της εκδήλωσης είναι η συμμετοχή οινόφιλων αλλά και η παρουσία του κοινού που δεν θα συμμετάσχει ενεργά, αλλά θα παρακολουθήσει την διαδικασία που -μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε- όταν γίνεται σωστά- ,είναι χωρίς υπερβολή συναρπαστική.

Το House of Wine υποστηρίζει τις νέες, φρέσκες και τολμηρές προσπάθειες, και όχι μόνο του. Είμαστε βέβαιοι ότι πολλοί από τους χιλιάδες φίλους μας, θα βρεθούν είτε το Σάββατο 21 είτε την Κυριακή 22 Απριλίου στις 6:00 το απόγευμα στο Ζάππειο Μέγαρο, για να παρακολουθήσουν μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση αλλά και -όσοι έχουν τη δυνατότητα- να μετάσχουν στην πρώτη δημοπρασία Οίνων που γίνεται στη χώρα μας.

Εμείς πάντως θα είμαστε εκεί, και ευχόμαστε στους διοργανωτές καλή επιτυχία.