Οι "Πρωταθλητές" των κρασιών του 1ου εξαμήνου του 2015 
Νάτοι λοιπόν οι Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου του 2015!

Είναι τα κρασιά που ήρθαν πρώτα σε πωλήσεις φιαλών στο House of Wine. Τα κρασιά που εσείς επιβραβεύσατε με τις αγορές σας αυτό το εξάμηνο!

Όπως πάντα, δημοσιεύουμε 4 λίστες "Πρωταθλητών": Η πρώτη, οι λεγόμενοι "Πρωταθλητές των Πρωταθλητών" περιλαμβάνει τα κρασιά εκείνα, ασχέτως χρώματος, που αγοράσατε εσείς περισσότερο από το House of Wine. Οι υπόλοιπες είναι οι Πρωταθλητές των ερυθρών, λευκών και ροζέ, και περιλαμβάνουν τα κρασιά που διακρίθηκαν  σε αυτές τις κατηγορίες. Οι πρωταθλητές "μετρούν" αριθμό φιαλών που αγοράσατε.

Έξι λευκά, τρία ερυθρά και ένα ροζέ συνιστούν τους Πρωταθλητές του 1ου εξαμήνου 2015.

Φέτος, πρώτη των πρώτων η θαυμάσια Βιβλία Χώρα λευκό ενώ το Κτήμα Αβαντίς είναι το οινοποιείο με τα περισσότερα κρασιά στη δεκάδα των Πρωταθλητών: 2η,  7η και 8η θέση.

Η πρώτη ευχάριστη έκπληξη είναι ότι ένας μικρός παραγωγός, η Οινοποιία Βρυνιώτη από την Έυβοια με το ερυθρό Μεθέα, βρέθηκε ανάμεσα στους πρωταθλητές του εξαμήνου! Είναι μια επιβράβευση του σημαντικού οινοποιού Κώστα Βρυνιώτη και των συνεργατών του για τη σπουδαία δουλειά που κάνει. Του ευχόμαστε καλή συνέχεια...

Η δεύτερη και πολύ ευχάριστη έκπληξη είναι ότι -επιτέλους!- ικανοποιείται η επιθυμία μας να δούμε στην πρώτη τριάδα ένα ροζέ κρασί. Το κατάφερε επιτέλους η θαυμάσια και πολυβραβευμένη Θεόπετρα Ροζέ. Από καρδιάς ευχόμαστε να συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές!
 
Η... αιωνόβια πιά Ισπανίδα μεγάλη κυρία, η Viña Esmeralda του Torres βρίσκεται στην 4η θέση, και είμαστε βέβαιοι ότι στο τέλος του χρόνου θα έχει ...επιτεθεί με επιτυχία για μια θέση στην πρώτη τριάδα!
 

  Οι Πρωταθλητές των Πρωταθλητών του 1ου
εξαμήνου 201
5
 
1Bιβλία Χώρα Λευκός ((Βιβλία Χώρα)
Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νέο-κοσμίτικο προφίλ. Έντονα φυτικά και βοτανικά αρώματα σε συνδυασμό με εξαιρετική οξύτητα το κάνουν ιδιαίτερα ευέλικτο σε συνδυασμούς με φαγητό, αλλά και πολύ απολαυστικό..
Περισσότερα...
 
2Κτήμα Αβαντίς - Λευκός (Κτήμα Αβαντίς)
Μέχρι πρόσφατα για να απολαύσει κανείς στο κρασί του ποιοτικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά που συναντάμε στο λευκό κτήμα Αβαντίς, έπρεπε να κοιτάξει σε άλλη κατηγορία τιμής. Ο Απόστολος Μούντριχας με αυτό του το εξαιρετικό λευκό, βάζει έντονη υποψηφιότητα για την καλύτερη σχέση ποιότητας τιμής ανάμεσα στις προτάσεις του House of Wine.
Περισσότερα...
 
3Κτήμα Θεόπετρα - Ροζέ (Τσιλιλής)
Με εφόδιο το μεγάλο χρυσό μετάλλιο στον σπουδαίο διεθνή διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles, ταρακούνησε όλους όσους δεν πίστευαν στη δυναμική των Ελληνικών Ροζέ κρασιών. Η σπάνια Λημνιώνα, συναντάει επιτυχημένα το Syrah, δίνοντας ένα κρασί με διακριτικά φρουτώδη αρώματα, και ‘τραγανό’ χαρακτήρα, ικανό να συνοδέψει εξαιρετικά διάφορα πιάτα της Ελληνικής κουζίνας.
Περισσότερα...
 
4Viña Esmeralda (Torres)
Το σχεδόν μόνιμο στις 3 πρώτες θέσεις  κρασί του House of Wine μέχρι την προηγούμενη περίοδο επιβεβαιώνει  με την 4η θέση του την σημαντική του επιρροή  στις προτιμήσεις σας. Ενα κρασί με κορυφαία σχέση ποιότητας/τιμής!
Περισσότερα...
 
5Άκρες - Λευκός (Κτήμα Σκούρα)
Ζυμωμένο σε ανοξείδωτες δεξαμενές. Σύντομη προζυμωτική εκχύλιση, σύντομη ωρίμανση πάνω στις φίνες οινολάσπες. Φρέσκα άνθη, νότες φλούδας λεμονιού, τραγανή οξύτητα, αρωματική ένταση.
Περισσότερα...
 
6Παράγκα - Ερυθρός  (Κτήμα Κυρ-Γιάννη)
Ευγενές ερυθρό σύντομης κατανάλωσης από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Το Merlot και το Syrah "στρογγυλεύουν" το άγριο Ξινόμαυρο της Μακεδονίας, δημιουργώντας ένα κρασί εξαιρετικά φιλικό και εύκολο να σταθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι.
Περισσότερα...
 
7Αρμονία Γης Ερυθρός (Κτήμα Αβαντίς)
Η γκάμα του House of Wine εμπλουτίζεται με ένα ακόμα οικονομικό κρασί και οι δικαιολογίες για στροφή προς την αγορά του ‘φτηνού’ χύμα πλέον περισσεύουν. Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 5 ευρώ, το ευβοϊκό Βραδιανό και το διεθνές Merlot προσδίδουν Charisma-τικές γεύσεις και αρώματα σε ένα κρασί-ιδανική επιλογή-για την καθημερινότητα σας.
Περισσότερα...
 
8Αρμονία Γής Λευκός ((Κτήμα Αβαντίς)
Το αργυρό μετάλλιο των Πρωταθλητών του 2013, και η 4η θέση στους Πρωταθλητές του 2014! Εένα κρασί που αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να κάνουμε εκπτώσεις στο βιοτικό μας επίπεδο αλλά να αγοράζουμε με έξυπνο τρόπο. Μπορεί η προσιτή τιμή του να αποτελεί το αρχικό κίνητρο αγοράς, ωστόσο τόσο γευστικά όσο και αρωματικά, πείθει ότι σίγουρα θα επιστρέψετε σε αυτό έχοντας πολύ περισσότερους λόγους για να το προτιμήσετε.
Περισσότερα...
 
9