Γνωρίζετε τα Craft Cocktails;
Αν σας αρέσουν τα cocktails, οι πιθανότητες είναι μεγάλες να έχετε ακούσει πρόσφατα για τα “craft cocktails”. Σήμερα είναι μια φράση της μόδας στο εξωτερικό, και προστίθεται χωρίς πολλή σκέψη σε μενού των cocktail bars... Αν δεν γνωρίζετε τι σημαίνει ακριβώς, τα “craft cocktails” είναι εκείνα τα cocktails όπου κάθε συστατικό του είναι χειροποίητο ή φτιαγμένο ειδικά για το συγκεκριμένο ποτό. Θα τα δείτε να σερβίρονται σε ποτήρια ειδικά φτιαγμένα για το κάθε cocktail, με παγάκια ειδικά φτιαγμένα για αυτά, με χρήση σιροπιών φτιαγμένων στο bar, με τη χρήση είτε κλασσικών οινοπνευματωδών ποτών, είτε απρόσμενων παλαιωμένων λικέρ ή και κρασιών, ή και ποτών φτιαγμένων από τους bartenders, με ασυνήθιστες γεύσεις!

Είτε απλά ή πολύπλοκα, τα αποτελέσματα είναι τα cocktail να γίνονται με πολύ μεγαλύτερη προσοχή από τα συνηθισμένα ανάμεικτα ποτά σας και να σας προσφέρουν μια πολύ πιο ικανοποιητική εμπειρία και απόλαυση.

Αν θέλετε να μάθετε τα πάντα γύρω από τα Craft Cocktails, υπάρχουν πολλά βιβλία, με κορυφαίο αυτό του Brian Van Flandern
Στις 140 σελίδες του λευκώματος «Craft Cocktails», ο βραβευμένος με τρία αστέρια Michelin, Brian Van Flandern, ξεδιπλώνει όλη του τη γνώση γύρω από την παρασκευή δημοφιλών και λιγότερο δημοφιλών, εύκολων και λιγότερο εύκολων cocktails, που κατά καιρούς εμπνεύστηκε, και τα οποία σήμερα σερβίρονται, μεταξύ άλλων, σε Παρίσι, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Χονγκ Κονγκ, Σιγκαπούρη, κ.ά.. Πολλά από αυτά τα εμπνεύστηκε όταν είχε το πόστο του Head Mixologist ‒στο πλευρό του επίσης βραβευμένου με ισάριθμα αστέρια σεφ Thomas Keller‒ στο νεοϋορκέζικο εστιατόριο «Per Se».
Εκτός των cocktails της εποχής του «Per Se», ο Van Flandern παρουσιάζει επίσης συνταγές από γνωστά cocktail lounges της Νέας Υόρκης, συνοδεύοντάς τα, δίχως τσιγκουνιές, με τα μυστικά του tips: για τη σωστή θερμοκρασία ενός κοκτέιλ, το ιδανικό ποτήρι που πρέπει να σερβιριστεί, την τέλεια γαρνιτούρα, κ.ά.. Όλα αυτά, σε μια πολυτελή έκδοση (κοστίζει 40 ευρώ), όπου τα κείμενα δίνονται χειρόγραφα, σαν graffiti, κάνοντας τη διαδικασία παρασκευής ενός μοναδικού cocktail ακόμη πιο ενδιαφέρουσα.

Μπορείτε να το παραγγείλετε στο Amazon ΑγγλίαςCraft Cocktails»)