Οι εντυπώσεις των επισκεπτών από τις "Ανοιχτές Πόρτες 2016"!
Μόλις έκλεισαν οι "Ανοιχτές Πόρτες 2016" των οινοποιείων σε όλη την Ελλάδα, οι φίλοι μας που επισκέφθηκαν τα οινοποιεία, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκλησή μας να μας στείλουν τις δικές τους περιγραφές και φωτογραφίες από τις επισκέψεις τους, άρχισαν -από το βράδυ της Κυριακής!- να μας στέλνουν τις "ανταποκρίσεις" τους! Αυθεντικές, χωρίς δημοσιογραφικά "φκιασίδια", είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες γιατί δείχνουν την άποψη των φίλων και δυνητικών πελατών των οινοποιείων.

Συνιστούμε σε όλους να τις διαβάσουν... ιδιαίτερα στους οινοποιούς, γιατί θα δουν "τα σωστά και τα λάθη" τους!

Διαβάστε λοιπόν τις απόψεις των φίλων μας, και να επανέλθετε σε αυτή τη σελίδα, γιατί θα εμπλουτίζεται με τις νέες "ανταποκρίσεις" των φίλων μας:


Από την κα Χριστίνα Μπόλη για το Κτήμα Αβαντίς:

Μια μέρα στο Κτήμα Avantis.

Φεύγεις απ την Αθήνα έχοντας σχεδιάσει μέρες πριν να επισκεφτείς τις Ανοιχτές Πόρτες στο Κτήμα Avantis. Και είσαι ιδιαίτερα χαρούμενη, γιατί το Κτήμα Αβαντίς Λευκός και το Κτήμα Αβαντίς Syrah, δε λείπουν ποτέ από το τραπέζι σου και θέλεις να δεις από πρώτο χέρι το πού παράγονται και να δεις τη γη, να μυρίσεις τα αρώματα, να αγγίξεις τα βαρέλια, να γνωρίσεις τους ανθρώπους.

Και σε υποδέχονται εκεί τα πιο χαριτωμένα σκιάχτρα για να διώξουν μακριά κάθε έγνοια σου και γλυκύτατοι άνθρωποι να σε εξυπηρετήσουν και να σε κατευθύνουν...Από την κα Χ.Α (ζήτησε ανωνυμία) για την Οινοποιία Κεχρή

Το Σάββατο 28 Μαίου 2016 είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά τον κόσμο του κρασιού στο κτήμα Κεχρής στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Τόσο η γευσιγνωσία όσο και η ξενάγηση στον χώρο έγινε από πολύ ευγενικούς ανθρώπους του κτήματος, πρόσχαρους και γεμάτους από γνώση στο αντικείμενο τους.
Υπήρξε εκτενής και πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση της διαδρομής που ακολουθεί το σταφύλι από την φροντίδα, κλάδεμα, επιλογή, μεταφορά μέχρι και τον χώρο επεξεργασίας και παραγωγής τόσο της φημισμένης τους ρετσίνας όσο και του κρασιού....Από την κο Χρήστο Ηλιόπουλο για τα κτήματα Μάτσα και Παπαγιαννάκου
Ημερα Κυριακή 29/52016, επισκεφθηκα το κτήμα Ρωξανη Ματσα. Πολύ εύκολο να το βρεις και πολύ κοντά στην Αθήνα. Εφτασα γύρω στις 12.15-12.30. Το κτήμα δεν είχε κανένα. Ένας εργάτης του κτήματος με ενημέρωσε ότι είναι κλειστό. Ανεβηκα στο πάνω όροφο κτύπησα την πόρτα, τίποτα. Δοκίμασα να πάρω τηλέφωνο, απαντούσε ο τηλεφωνητής της Boutaris. Κρίμα ....αν δεν ήταν επισκεψιμο ας μην το περιελάμβαναν στο πόστερ με τα ανοικτά οινοποιεία της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Αττικής.


Από την κα Κατερίνα Σακελλαρίου για το κτήμα Αβαντίς
Πριν δύο μήνες με αφορμή την εκπαίδευση μου στο κομμάτι της κάβας στο Super Market όπου εργάζομαι εδώ και επτά χρόνια ο εκπαιδευτής μου Κος Σ.Κ. με προσκάλεσε στην έκθεση κρασιών στο Ζάππειο. Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν φανταζόμουν πως από εκεί άνοιξαν οι πόρτες του κρασιού για μένα. Το ερωτεύτηκα!!!! Καθημερινά ψάχνοντας στα μέσα ενημέρωσης και με μεταμεσονύκτια ασχολία δύο και τριών ωρών κατάφερα να μάθω πράγματα που είναι υπεράνω του χρόνου που ασχολούμαι.