Ταξιδεύοντας στην Κρήτη, μέσα από τα λευκά κρασιά της.
Από την Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS

Η Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS (προσοχή στον τόνο!) είναι Απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών και κάτοχος του WSET Diploma. Έχει πολυετή εμπειρία στην Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση Σημείων Λιανικής Πώλησης καθώς και στον τομέα των Αγορών. Αυτή την περίοδο εργάζεται στο Ελληνικό παράρτημα του WSET Αγγλίας, στο W.S.P.C, στη θέση του Examinations Officer & WSET Diploma Coordinator.


Ο Κρητικός αμπελώνας διαθέτει πλούσια και μακρόχρονη ιστορία στην αμπελοκαλλιέργεια. Τα τελευταία χρόνια επιδεικνύει τεράστια ανάπτυξη και πρόοδο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην αναβίωση και στην ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών αλλά και στην αξιοποίηση άλλων Ελληνικών και διεθνών ποικιλιών.

Το μεγαλύτερο μέρος των αμπελώνων του νησιού συγκεντρώνεται στο νομό Ηρακλείου, με το Λασίθι και τα Χανιά να ακολουθούν ενώ στην περιοχή του Ρεθύμνου παράγονται τα λιγότερα εμφιαλωμένα κρασιά. Καλλιεργούνται τόσο λευκές όσο και ερυθρές ποικιλίες. Εμείς εδώ θα ταξιδέψουμε στην Κρήτη, μιλώντας για τις λευκές ποικιλίες που δίνουν τα απολαυστικά και ιδιαίτερα λ