Πρόβα Χριστουγέννων- Το menu Από τον Θ. Λέλεκα 





Αν σας ζητούσαν να περιγράψετε το τέλειο εορταστικό μενού, τι θα απαντούσατε; Πάρτε μολύβι και χαρτί - ή καλύτερα μαχαίρι και πιρούνι - και ελάτε να κάνουμε μαζί μία... Πρόβα Χριστουγέννων.
 
Καθόμαστε στο τραπέζι με ένα όμορφο welcome. Θα είναι δροσερό, ευχάριστο, και θα έχει μπόλικες φυσαλλίδες. Με την πρώτη γουλιά, η ατμόσφαιρα είναι ήδη εορταστική.
 
- Το πρώτο πιάτο έρχεται και προκαλεί αίσθηση. Είναι ένα *καπνιστό στήθος πάπιας με μους κάστανο και brandy, που σερβίρεται με φρέσκια σαλάτα με vinaigrette μελιού*
 
 - Ακολουθεί το δεύτερο πιάτο: πλούσιο, εορταστικό και κατακόκκινο, σαν τις μπάλλες που κρέμονται από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Είναι ένα *Ριζότο με πατζάρι και φρέσκο βούτυρο*, για να μας ζεστάνει και να μας προετοιμάσει για όλα τα ωραία που πρόκειται να ακολουθήσουν.
 
 - Μη βιάζεστε, δε φτάσαμε ακόμα στο τρίτο πιάτο... Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα δεν γίνεται - έτσι δεν είναι; Γι αυτό παίρνουμε πρώτα μια γεύση από *Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα*, δοκιμάζοντάς την μαζί με τη γέμισή της, για να μπούμε για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων!
 
- Και το κύριο πιάτο μας λοιπόν, είναι πλούσιο και μεγαλοπρεπές, όπως τα Χριστούγεννα. Είναι *Ελάφι στο φούρνο με φρούτα του δάσους, που συνοδεύεται από ψητές γλυκοπατάτες*.
 
Ο τέλειος επίλογος κάθε γεύματος είναι το επιδόρπιο. Εμείς επιλέγουμε την αμαρτωλά απολαυστική σοκολάτα - αν και είναι και (υποτίθεται) χρονιάρες μέρες - για να ολοκληρώσουμε το αξέχαστο αυτό γεύμα. Γι αυτό και περίμένουμε με ανυπομονησία το τελευταίο μας πιάτο, που είναι ένα *Molten Chocolate Cake*, που ξεχειλίζει από πλούσια, μαύρη σοκολάτα σε κάθε μπουκιά!
 
Πώς είπατε; Τι θα πιούμε μαζί με το γεύμα μας; Εννοείται ότι κάθε πιάτο έχει και το κρασί του, και ο σκοπός της βραδιάς είναι - εκτός από το να περάσουμε αξέχαστα - να κάνουμε τους τέλειους οινο-γαστρονομικούς συνδυασμούς.
 
Σας άνοιξε η όρεξη; Μόνο ένας τρόπος υπάρχει να την ικανοποιήσετε... Ελάτε για Πρόβα Χριστουγέννων με το House of Wine Club, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου στο Bizart (Κηφισίας 70, Μαρούσι). Η συμμετοχή είναι μόνο 45 Ευρώ/άτομο (φαγητό), δεδομένου ότι όλα τα κρασιά που θα δοκιμαστούν είναι προσφορά του House of Wine.
 
Μπορείτε να κάνετε τις κρατήσεις σας τώρα ηλεκτρονικά, ή τηλεφωνικά , στην κα Καραμάνη, στο τηλ. 2106773315...

Δήλωση Συμμετοχής
 

 
Θόδωρος Λέλεκας