Από τον Κ. Κοντογιώργη


Όσοι από τους φίλους αναγνώστες διάβασαν το άρθρο της περασμένης εβδομάδας, θα έχουν πάρει ήδη μια ιδέα για τις προτάσεις που κάναμε, για τα δώρα των γιορτών, αλλά φυσικά και για το τι θα πιούμε. Ωστόσο, οι προτάσεις δεν τελείωσαν και έτσι και αυτή την εβδομάδα καταγίνομαι με το ίδιο ζήτημα. Άλλωστε, ακόμη δεν έχω προτείνει ούτε βότκα, ούτε gin, ενώ και για τα υπόλοιπα spirits που έχω κάνει ήδη προτάσεις, ο κατάλογος του HOW είναι τέτοιος που μου δίνει τη δυνατότητα να επανέλθω.

Συνεχίζω λοιπόν, ξεκινώντας για σήμερα με βότκα.

Τραβιέται πολύ το χειμώνα η βότκα και βέβαια είναι ένα ποτό με το δικό του κοινό. Όσοι από εσάς έχουν διαβάσει το σχετικό με τη βότκα άρθρο, έχουν πάρει ήδη μια ιδέα για τις προτιμήσεις μας και σήμερα θα ξεχωρίσω κάποιες από αυτές. Καταρχάς, πρέπει να διαχωρίσω αυτές που θα χρησιμοποιηθούν σαν συστατικό για κάποιο cocktail, από αυτές που θα καταναλωθούν σκέτες.

Στην πρώτη κατηγορία, πολύ καλές επιλογές θα ήταν η πολωνέζικη Wyborowa και η διάσημη, ρώσικη Smirnoff Red. Στη δεύτερη κατηγορία, πολλές οι επιλογές, από πολλές  διαφορετικές χώρες. Ξεκινάω με την απίθανη, αρωματική Belvedere, από την Πολωνία, που θα αναδείξει αμέσως τα αρώματά της με λίγο καλής ποιότητας πάγο. Συνεχίζω με Γαλλία, όπου φαντάζομαι οι πιο πολλοί από εσάς γνωρίζουν την Grey Goose, άρα δεν χρειάζεται συστάσεις. Τελειώνω τις επιλογές μου στην premium κατηγορία και επιστρέφω στη Ρωσία, όπου πίνω τις βελούδινες και  ντελικάτες Stoli Elit και Beluga, που θα ενθουσιάσουν όσους πίνουν σκέτη βότκα.

Πολλοί από εσάς φαντάζομαι πως θα έχουν δ