Χρυσή Ημέρα Αβαντίς χθες, "χρυσή" και για τα Γεράκια μας!
Από τον Τ. Πικούνη

Η χθεσινή ημέρα είναι ασφαλώς η ημέρα του κτήματος Αβαντίς! Γιατί 4 χρυσά μετάλλια και 1 ασημένιο στο Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης 2014 είναι σίγουρα μεγάλη επιτυχία: Χρυσά μετάλλια στις Πλαγιές Γερακιών Ερυθρές 2010, Πλαγιές Γερακιών Λευκές 2013, Κτήμα Αβαντίς Sauvignon Blanc 2013, Κτήμα Αβαντίς Syrah 2010. Ασημένιο στο Κτήμα Αβαντίς Μαυροκουντούρα 2010, το "αδερφάκι" των Γερακιών μας.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά για το κτήμα Αβαντίς!

Είναι και οι ...Γερμανοί που συμφωνούν απόλυτα! Γιατί το Κτήμα Αβαντίς δεν έμεινε στα βραβεία του Διαγωνισμού Οίνου Θεσσαλονίκης: Το Κτήμα Αβαντίς Syrah 2009, η εσοδεία/χρονιά που πωλείται αυτή τη στιγμή στην αγορά, μόλις μάθαμε ότι κατέκτησε ΧΡΥΣΟ μετάλλιο στον Διεθνή Διαγωνισμό Κρασιών του Βερολίνου (Berliner Wein Trophy) 2014.

Ολόχρυσο λοιπόν το Κτήμα Αβαντίς!

Ας μείνουμε λίγο στη βράβευση του Syrah... Έχω πολλές φορές υποστηρίξει την καλλιέργεια ξένων ποικιλιών από τους έλληνες παραγωγούς, ενάντια στο "κύμα" που λέει ότι θα διακριθούμε με τις ελληνικές ποικιλίες... γιατί αυτές είναι μοναδικές, διαφορετικές, και δεν υφιστάμεθα έτσι τη σύγκριση με τους ξένους "γίγαντες".

Από πλευρά marketing θα μπορούσα και να συμφωνήσω, παρά το γεγονός ότι δεν μου αρέσει το marketing αυτού που παραδέχεται ότι ...δεν μπορεί! Αλλά δεν συμφωνώ καθόλου ότι οι παραγωγοί μας δεν μπορούν να συναγωνιστούν τους ξένους στο ...γήπεδό τους, στις διεθνείς ποικιλίες. Και ευτυχώς, έρχονται τρανταχτές διεθνείς βραβεύσεις, σαν αυτή του Syrah του κτήματος Αβαντίς τώρα στο Βερολίνο, ή σαν αυτή πέρυσι της Fleva του Σκούρα στη Γαλλία για να με δικαιώσουν!

Στο House of Wine χαιρόμαστε διπλά: Έχουμε εκφράσει την χαρά και ευχαρίστησή μας να συνεργαζόμαστε με τον Απόστολο Μούντριχα και τη Λένγκα Γρηγοριάδη, το χρυσό ζευγάρι του Ελληνικού οίνου, ,μέχρι ...παρεξήγησης. Χαιρόμαστε λοιπόν για τη "χρυσή" ημέρα τους, αλλά χαιρόμαστε επίσης που μας εμπιστεύτηκαν τα κορυφαία κρασιά τους, τα ολόχρυσα πλέον "Γεράκια" μας, τις Πλαγιές Γερακιών Λευκός και Ερυθρός!

Οι Λευκές Πλαγιές 2013 είναι διαθέσιμες άμεσα. Οι Ερυθρές Πλαγιές Γερακιών θα είναι διαθέσιμες περίπου σε ένα δεκαήμερο από σήμερα. Λίγη υπομονή λοιπόν για αυτές!

Είμαστε ενθουσιασμένοι με την επιτυχία του Κτήματος Αβαντίς...

Μπράβο Απόστολε, μπράβο Λένγκα... και εις ανώτερα!!


Τάσος Πικούνης - House of Wine