Δείπνο με... Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά!
Από τον Τ. Πικούνη

Ο Πάνος Δεληγιάννης και η 'παρέα" του στο Fnl-Guide ξέρoυν να διοργανώνουν "μεγάλα" events... χωρίς ποιοτικούς συμβιβασμούς, άψογα στη διοργάνωση, προκλητικά μερικές φορές, και πάντα... ακριβά! Αλλά... απολαυστικά!

Όπως το τελευταίο, το Δείπνο για τα "Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά", στο εμβληματικό εστιατόριο του King George, το Tudor Hall, με πραγματικά ΜΕΓΑΛΑ κόκκινα κρασιά, ελληνικά και γαλλικά, δύο να συνοδεύουν κάθε πιάτο! Ένα Ελληνικό και ένα Γαλλικό, αφού και το θέμα του δείπνου ήταν «Ελλάς-Γαλλία-Συμμαχία»!

Ναι, ήμασταν εκεί, με εξαιρετική παρέα και δεκάδες φίλους του κρασιού, σημαντικούς οινοποιούς, και την "Μεγάλη Κυρία" της διεθνούς οινικής κριτικής, τη Jancis Robinson MW, που μίλησε με θέρμη -ακόμα μια φορά!- για τα ελληνικά κρασιά.

Απολαύσαμε κάθε πιάτο-δημιούργημα του chef Σωτήρη Ευαγγέλου και της ομάδας του, απολαύσαμε -δυστυχώς σε ένα βαθμό μόνο1- και τα θαυμάσια κρασιά που τα συνόδευαν: Τέσσερα 2011 του Αϊβαλή παρέα με Ch. Dauzac 5eme grand cru classe Margaux, Ράμνιστα Κυρ-Γιάννη του 2008 μαζί με Gevrey-Chambertin 2013, Μαυροτράγανο Αργυρού του 2009 με το Gigondas Valbelle του 2011. Και σαν welcome αλλά και συνοδευτικό των πρώτων πιάτων, η θαυμάσια Veuve Cliquot Vintage!

Μπράβο στο Fnl-Guide, στον Πάνο Δεληγιάννη και τους συνεργάτες του, στην Εύη Φέτση και στη ζωντάνια της, συγχαρητήρια στην συνδιοργανώτρια Vinetum και στο Ντίνο Στεργίδη.

Επερασαμ' όμορφα... όπως λέει και το τραγουδάκι....


Στην υγειά σας!


Τάσος Πικούνης1 Δυστυχώς, η απόλαυση των κρασιών έμεινε μισή, εξ' αιτίας των απαράδεκτων ποτηριών του King George... Τα αρώματα χάνονταν στο... υπερπέραν. Κρίμα...