5 ανάλαφρα κρασιά  μέχρι 13€ για την παραλία

Δεδομένου του καιρού που αρχίζει και μας κάνει τη χάρη, οι εξορμήσεις σε παραλίες είτε ως μέρος διακοπών, είτε ως μέρος των εβδομαδιαίων ρεπό κρίνονται όλο και περισσότερο απαραίτητες για την απόλαυση του ελληνικού καλοκαιριού.

 

 

Το σκηνικό χαλάρωσης και καλοπέρασης συμπληρώνει ένα μπουκάλι κρασί. Πρέπει να είναι δροσιστικό, εύκολο και φρουτώδες, χωρίς να βάζει σε πολλές σκέψεις τον ουρανίσκο μας. Ακόμη περισσότερη άνεση στην αμμουδιά προσφέρει το βιδωτό πώμα, αφαιρώντας την ενδεχόμενη δυσκολία του φελλού, αλλά και το ανοιχτήρι από την τσάντα.

 

Αυτά είναι 5 κρασιά συντροφιά για  οποιαδήποτε παραλιακή περίσταση, είτε με ξαπλώστρα, είτε με ψάθα, μεσημεράκι, ηλιοβασίλεμα και βράδυ.

 

Μοschato di Rio - Αχαιών Οινοποιητική

Με το Μοσχάτο, ποτέ δεν μπορείς να κάνεις λάθος. Λευκό μικρόρωγο Μοσχάτο από το Ρίο λοιπόν, σε μία φιάλη που κλείνει μέσα της όλα τα αρώματα της ποικιλίας. Τριαντάφυλλο, λεμονανθοί, ροδάκινο, και φρέσκο πορτοκάλι το κάνουν ιδιαίτερα χυμώδες αλλά καθόλου πλαδαρό. Αρωματική εκφραστικότητα που τρυπάει μύτες, διατηρώντας πάντα κομψότητα.

 

Sauvignon Blanc - Κτήμα Αβαντίς

Μία από τις βασίλισσες των αρωματικών ποικιλιών παγκοσμίως, θριαμβεύει και στην Εύβοια. Ιδιαίτερα ευωδιαστό με: φρούτο του πάθους, φρεσκοκομμένο γρασίδι, γλυκολέμονο, και λευκόσαρκο ροδάκινο. Tα αρώματα περνάνε στο στόμα και στήνονται από μια γαργαλιστική οξύτητα. Αν αναζητείτε κορυφαία φρεσκάδα, η απάντηση βρίσκεται στο Sauvignon Blanc.

 

Ίαμα Ροζέ - Οινοποιία Βρυνιώτη

Το ιδιαίτερα σπάνιο Βραδυανό από την Β. Εύβοια δημιουργεί ένα εξ’ ίσου σπάνιο ροζέ. Στο ποτήρι φαίνεται λαμπερό ροδί, και στη μύτη φανερώνει κόκκινο κεράσι, μύρτιλο και άγρια φράουλα. Στον ουρανίσκο, τα αρώματα εμφανίζουν “θεραπευτική” γλύκα αντίστοιχη του ονόματός του, και η όμορφη οξύτητα του σταφυλιού τα κρατάει ζωντανά για ώρα.

 

4-6h -  Gaia Wines

Οι αριθμοί φανερώνουν τις ώρες που πέρασε ο χυμός με τους φλοιούς του Αγιωργίτικου για να πάρουμε ένα φρέσκο και μεταξένιο στην όψη σομόν. Σαν ποικιλία είναι γνωστό πώς δημιουργεί εκφραστικότατα φρουτώδη ροζέ και η Γαία δίνει τον λόγο. Το κόκκινο κεράσι γεμάτο χάρη σκάει πρώτο, συνοδευόμενο από ώριμη φράουλα και δαμάσκηνο κερδίζοντας άμεσα όσφρηση και γεύση. Παράλληλα δείχνει χάρη που καμιά φορά λείπει από αντίστοιχα της ποικιλίας.

 

Ορειβάτης Ερυθρός - Akriotou Microwinery

Για όποιον θέλει ένα ανάλαφρο και χαρωπό κόκκινο χωρίς στυφάδες και ανάγκη κρέατος δίπλα, το Pinot Noir και η Βασιλική Ακριώτου βγαίνουν μπροστά. Αρώματα από μαύρο κεράσι, κόκκινα και μαύρα μούρα κάνουν την αρχή, και ακολουθεί το στόμα που θυμίζει τούρτα black forest. Μην φοβηθείτε να το δροσίσετε για να αποκαλυφθεί πλήρως η φρεσκάδα του.

 

Στην υγειά μας!

Μοιραστείτε το άρθρο: