Τα Κρασιά της Καθαράς Δευτέρας

Υπάρχει πάντα μια θέση στα ποτήρια της Καθαράς Δευτέρας για τραγανά αφρώδη που γαργαλάνε τον ουρανίσκο και φρεσκάρουν τη γεύση μας.  Εξαιρετικά δημοφιλή είναι τα λευκά ξηρά κρασιά με υψηλές οξύτητες αλλά και επιλογές με ντελικάτη παρουσία βαρελιού. Την τιμητική τους έχουν επίσης και τα κρασιά που  τα ‘χουν τα χρονάκια τους.

Θριαμβευτική παρουσία κάνουν τα ροζέ που λειτουργούν ως πασπαρτού και χαρίζουν μια ανοιξιάτικη ευφορία στους συνδυασμούς του τραπεζιού. Μαλακά κόκκινα με ήπιες τανίνες είναι απαραίτητα για πιο ‘βαριές’ παρασκευές όπως  οι σουπιές κοκκινιστές .

Η παραδοσιακή ρετσίνα (από τη ρουστίκ εκδοχή της μέχρι και τη σύγχρονη φίνα προσέγγισή της), τα Sherry Fino και Manzanilla καθώς και κατηγορίες κρασιών όπως φυσικά και Orange είναι η επιλογή που αξίζει να τολμήσετε αν δεν είστε ήδη μυημένοι.



Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 16-30 από 32

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Νυχτέρι της Γαίας
    Νυχτέρι της Γαίας 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Το χρώμα του είναι λεμονί με κάποιες απαλές χρυσές ανταύγειες. Η αρωματική ένταση είναι μεγάλη και η περίτεχνη πολυπλοκότητα στη μύτη εντυπωσιακή όπου αναδεικνύονται τα εσπεριδοειδή, τα ώριμα πυρηνόκαρπα φρούτα, η βανίλια, η ορυκτότητα και ο καπνός. Τις ίδιες γεύσεις συναντάμε και στο στόμα από την αρχή ως το τέλος, η οξύτητα είναι κοφτερή και το σώμα του γεμάτο. Είναι σίγουρα από τα λευκά κρασιά που μπορούν να παλαιώσουν για πολλά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Ρητινίτης Nobilis
    Ρητινίτης Nobilis 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ροδίτης, Πιείτε το τώρα, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    Μία ευγενής, σύγχρονη προσέγγιση στη Ρετσίνα όπου το ζωηρό φρούτο κοντράρει στα ίσια τα αρώματα της ρετσίνας δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα ισορροπημένο κρασί. Οινοποιημένη με ιδιαίτερη προσοχή και με σεβασμό στην ιστορία της Ρετσίνας, η ετικέτα Ρητινίτης Nobilis θα συνοδεύσει κάθε τυπικό Ελληνικό μεζεδάκι, ξυπνώντας όμορφες μνήμες από ανέμελες στιγμές του παρελθόντος…
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  3. Ρετσίνα Old Vines Φράγκου
    Ρετσίνα Old Vines Φράγκου
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Μία κομψή single vineyard ρετσίνα από Σαββατιανό από την Αναστασίας Φράγκου που θα σας πείσει ότι οι ‘new age’ ρετσίνες είναι σπουδαία κρασιά Τα εξωτικά φρουτώδη χαρακτηριστικά που συνδυάζονται υπέροχα με αυτά της ρετσίνας, και η πλούσια και δροσερή ταυτόχρονα γεύση θα συνοδεύσουν ιδανικά φίνα πιάτα ψαριών και λευκών κρεάτων.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Ορειβάτης - Ερυθρός
    Ορειβάτης - Ερυθρός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    90%
    Μία από τις ελάχιστες εκφράσεις του Pinot Noir στον ελληνικό αμπελώνα, με άφθονο φρούτο, αισθητή οξύτητα και μεταξένιες τανίνες. Η Βασιλική Ακριώτου παίρνει φρούτο από ορεινούς αμπελώνες στην Αιγιαλεία και δημιουργεί ένα πολύ ωραίο και πολύπλευρο κρασί που φέρει όλη την γοητεία αυτού του σπουδαίου σταφυλιού.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Μεθυμναίος Ερυθρός
    Μεθυμναίος Ερυθρός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Χιδηριώτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Ο Γιάννης Λάμπρου που βρίσκεται πίσω από τον Μεθυμναίο Οίνο, είναι ο μόνος παραγωγός που οινοποιεί το σπάνιο Χυδηριώτικο δημιουργώντας κρασιά σε τρία διαφορετικά χρώματα. Εδώ έχουμε το ερυθρό κρασί, που παράγεται με την κλασική ερυθρή οινοποίηση, από σταφύλια που καλλιεργούνται βιολογικά στα ηφαιστειογενή εδάφη της Λέσβου. Δώστε του χρόνο στο ποτήρι για να ανοίξει αρωματικά και να ξεδιπλώσει την ξεχωριστή του προσωπικότητα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Σαντορίνη Γαβαλά
    Σαντορίνη Γαβαλά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Η χαρακτηριστική μπλε φιάλη της παραδοσιακής κάναβα του Γαβαλά στη Σαντορίνη, που αποτελεί μια από τις παλιότερες στο ηφαιστειογενές νησί της Σαντορίνης, φέρνει στο περιεχόμενο της μια κλασική Σαντορίνη, ζυμωμένη σε ανοξείδωτες δεξαμενές με διακριτικά φρουτώδη χαρακτήρα, έντονη την υπογραφή της ορυκτότητας και λεμονάτη οξύτητα η οποία πραγματικά ανανεώνει τον ουρανίσκο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Βυσσινόκηπος
    Βυσσινόκηπος 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αγιωργίτικο, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Ένα ροζέ κρασί εντυπωσιακό από κάθε άποψη: ξεκινώντας από το έντονο βυσσινί χρώμα του (Βυσσινόκηπος όνομα και πράγμα!), προχωρώντας με την δυνατή φρουτώδη μύτη του, και καταλήγοντας στην μεστή αίσθηση και μακρά επίγευσή του στο στόμα. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ο Βυσσινόκηπος είναι ένα ροζέ κρασί που ήθελε να έχει γεννηθεί κόκκινο!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Melias
    Melias 2022
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    77%
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Απλά - Λευκός
    Απλά - Λευκός 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Βιδιανό, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    88%
    Για τον χώρο του κρασιού, ο Νίκος Καρατζάς είναι ένας από τους πιο αγαπητούς και πιο αξιόλογους οινολόγους της χώρας. Με μεγάλη εμπειρία και σύμβουλος σε πολλά οινοποιεία, η υπογραφή του ως παραγωγός πια, είναι εγγύηση και τα κρασιά του δεν θα μπορούσε να είναι κάτι λιγότερο από συναρπαστικά. Το λευκό ‘Απλά’ είναι χαρμάνι τριών σπουδαίων Ελληνικών ποικιλιών, της Μαλαγουζιάς, του Ασύρτικου και του Βιδιανού, συνδυάζοντας τον ευχάριστο και αρωματικό χαρακτήρα με την πολυπλοκότητα και την φινέτσα αλλά και την εξαιρετική σχέση τιμής ποιότητας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Μοσχάτος Λήμνου
    Μοσχάτος Λήμνου 2021
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    10,90 €
    Κορυφαία έκφραση του Ελληνικού γλυκού Μοσχάτου της Λήμνου. Καθαρή λουλουδάτη μύτη, μελωμένα αρώματα που συνεχίζονται στο στόμα, όμορφη οξύτητα και άψογη διάρκεια.
  11. Σιγάλας - Ασύρτικο Αθήρι
    Σιγάλας - Ασύρτικο Αθήρι 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αθήρι, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    22,30 €
    Το Ασύρτικο χαρίζει το χαρακτήρα και το νεύρο και το Αθήρι συμπληρώνει αρωματικά το σύνολο. Το ΑΑ είναι μία εξαιρετικά value for money ΠΟΠ Σαντορίνη που είναι έτοιμη να την απολαύσεις τώρα, χωρίς να περιμένεις πολύ. Δροσιστική οξύτητα και παλέτα από εσπεριδοειδή έτοιμη να συνδυαστεί με θαλασσινά, όστρακα και ψάρια.
  12. Μεθέα Λευκός
    Μεθέα Λευκός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αηδάνι, Μονεμβασιά, Πιείτε το τώρα, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    8,00 €
    Ότι περιμένεις από το καθημερινό σου κρασί βρίσκεται σε ένα ποτήρι Μεθέα… Καλοφτιαγμένο, αρωματικό, ευχάριστο, δροσιστικό, ένα κρασί που παρέχει εξαιρετικό value for money. Αν το πίναμε έχοντας μπροστά μας και τη θέα στη θάλασσα που προσφέρει το οινοποιείο του Κωνσταντίνου Βρυνιώτη στα Γιάλτρα της Αιδηψού δεν θα ζητούσαμε τίποτα παραπάνω…
  13. Αγιωργίτικο Boutari Naturally
    Αγιωργίτικο Boutari Naturally 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    85%
    Περιορισμένης παραγωγής κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο που παράγεται χωρίς την προσθήκη θειώδους με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας. Ένα πολύ κομψό και βελούδινο ερυθρό κρασί από αμπελώνες στην Νεμέα που διακρίνεται για την καθαρότητα του φρούτου και το φρέσκο χαρακτήρα του. Ταιριάζει τόσο σε χειμωνιάτικα όσο και σε καλοκαιρινά γεύματα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. MRS. - Manousakis
    MRS. - Manousakis 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Ρωμαίικο , Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Ευκολόπιοτο, βελούδινο και φρουτώδες ερυθρό κρασί από την Κρήτη με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας, που θα στολίσει το καθημερινό τραπέζι, θα το προσφέρουμε στο πάρτυ μας, ενώ θα συνοδεύσει και όλα τα barbeque με τους φίλους.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Μαντινεία Μποσινάκης
    Μαντινεία Μποσινάκης 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    80%
    10,90 €
    Το χρώμα του είναι λεμονί με έντονες ροζέ ανταύγειες. Στην μύτη κυριαρχούν τα λεμόνια, τα αχλάδια, το ροδάκινο, η μέντα και το τζίντζερ ενώ κάποιες ανθικές νύξεις που θυμίζουν ροδόνερο έρχονται να μας υπενθυμίσουν ότι απολαμβάνουμε Μοσχοφίλερο. Η γεύση του είναι ζωηρή και λεμονάτη, με έντονα τα φρουτώδη στοιχεία αλλά και κάποιες ορυκτές νότες να κάνουν την εμφάνιση τους. Είναι ένα κρασί που αξίζει να το απολαύσουμε αφού έχει ήδη δύο χρόνια στην πλάτη του!
Σελίδα
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις