Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 46-60 από 63

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Chateau Hosanna
    Chateau Hosanna 2014
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Merlot, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    225,10 €
    Μεγάλο ερυθρό κρασί από το Pomerol. Το χαρμάνι βασίζεται κατά κύριο λόγο σε ένα μεταξένιο Merlot, το οποίο όμως αποκτάει μία πιο… περιπετειώδη διάσταση με την προσθήκη μίας μικρής ποσότητας Cabernet Franc. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό κρασί με μεγάλη αρωματική ένταση, σωστή τανική δομή και εξαιρετική επίγευση. Η μεγάλη εσοδεία του, εν τω μεταξύ, του δίνει την άνεση και τη φιλικότητα που θα του επιτρέψει να σας κάνει παρέα στο τραπέζι πολύ νωρίτερα απ' ότι νομίζατε…
  2. Resonance Vineyards Pinot Noir
    Resonance Vineyards Pinot Noir 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση
    49,40 €
    Μπορεί η πατρίδα του Pinot Noir να είναι η Βουργουνδία, όμως παράγονται εξαιρετικά παραδείγματα της ποικιλίας και στον Νέο Κόσμο. Μία από τις περιοχές που φημίζεται για τα υπέροχα Pinot Noir είναι το Oregon! Όταν το κρασί φέρει και την υπογραφή ενός σπουδαίου Βουργουνδού οινοποιού και το terroir της Willamette Valley τότε αποτέλεσμα δεν μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από συναρπαστικό.
  3. Νάουσα Δαλαμάρα
    Νάουσα Δαλαμάρα 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
    18,80 €
    Ο Κωστής Δαλαμάρας ένας από τους χαρισματικότερους οινοποιούς υπογράφει μία υπέροχη Νάουσα που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Το Οινοποιείο Δαλαμάρα, με ρίζες από το 1840 στη Νάουσα, είναι συνώνυμο του Ξινόμαυρου. Η σύγχρονη προσέγγιση της ποικιλίας βγάζει μπροστά το φρούτο επιτρέποντας στο κρασί να είναι εξαιρετικά 'φιλικό' στους καταναλωτές.
  4. Beaune Premier Cru “Clos des Ursules”
    Beaune Premier Cru “Clos des Ursules” 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση
    83,00 €
    Ο αμπελώνας από όπου προέρχεται το κρασί είναι ένα περιτειχισμένο μέρος του Premier Cru αμπελώνα Vignes Franches, που αγοράστηκε το 1826 και παραμένει έκτοτε αποκλειστική ιδιοκτησία της οικογένειας Jadot. Ακόμα και τα δρύινα βαρέλια μέσα στα οποία ωριμάζει το κρασί, κατασκευάζονται στο δικό τους βαρελοποιείο. Μία σπουδαία ερυθρή Βουργουνδία που συνδυάζει άριστα την δύναμη με την κομψότητα και μπορεί να εξελιχθεί πολύ όμορφα στον χρόνο και να βγάλει ιδιαίτερα πολύπλοκο χαρακτήρα.
  5. Coronas
    Coronas 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    10,90 €
    Πικάντικο ερυθρό κρασί που βασίζεται στην "παιχνιδιάρικη" πλευρά του Tempranillo, έστω κι αν μία "σταγόνα" Cabernet Sauvignon παλεύει να το σοβαρέψει λίγο. Ένα "νόστιμο" κρασί ποτηριού αλλά και φαγητού, που διαπρέπει σε συνδυασμό με εξίσου νόστιμες και πικάντικες κόκκινες σάλτσες.
  6. Anafora
    Anafora 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Λημνιώνα, Επιδέχεται Παλαίωση
    23,20 €
    Μία εξαιρετική έκφραση της ανερχόμενης Λημνιώνας από την Δράμα που αποδεικνύει ότι η ποικιλία μεγαλουργεί και εκτός Θεσσαλίας. Πυκνά και εκφραστικά αρώματα φρούτων, βελούδινες τανίνες και κομψότητα σε ένα ερυθρό, περιορισμένης παραγωγής, κρασί που αναμένεται να ‘φανερώσει’ ακόμα περισσότερα χαρίσματα τα επόμενα χρόνια.
  7. Le Serre Nuove
    Le Serre Nuove 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14.5% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    65,50 €
    Πλούσιο, βελούδινο, σκούρο και απολαυστικό. Ένα γεμάτο ερυθρό κρασί με μεγάλη διάρκεια και τεράστια περιθώρια απόλαυσης, από έναν από τους κορυφαίους οίκους στον κόσμο.
  8. Escudo Rojo
    Escudo Rojo 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    25,40 €
    Ποιοτικό ερυθρό κρασί από τη Χιλή με την υπογραφή του Βαρώνου Philippe De Rothschild, ο οποίος είναι από τους πρώτες μεγάλες προσωπικότητες του διεθνούς οινικού στερεώματος που πίστεψαν στις δυνατότητες της χώρας αυτής. Πρόκειται για ένα ισορροπημένο και ευχάριστο ερυθρό κρασί, η εξαιρετικά ελκυστική τιμή του οποίου το καθιστά μία όμορφη καθημερινή πολυτέλεια.
  9. Χατζηβαρύτη - Mus
    Χατζηβαρύτη - Mus 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    50%
    28,70 €
    Το Mus είναι το τρίτο κρασί της σειράς minimus της Χλόης Χατζηβαρύτη που παράγονται με ‘φυσικές προσεγγίσεις’. Η νεαρή οινοποιός πειραματίζεται συνεχώς και μας προτείνει κρασιά ελάχιστων παρεμβάσεων με έντονη προσωπικότητα. Εδώ έχουμε ένα κρασί με χαρακτηριστική φρεσκάδα και βάθος φρούτου από 100% Ξινόμαυρο από τον αμπελώνα της Φιλυριάς στην Γουμένισσα που καλλιεργείται βιολογικά, ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες και ωριμάζει για 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Αν θέλετε να μπείτε στον κόσμο των ‘φυσικών κρασιών’ αυτό είναι μία ωραία αρχή!
  10. Henri Boillot Bourgogne Pinot Noir
    Henri Boillot Bourgogne Pinot Noir 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Pinot Noir, Επιδέχεται Παλαίωση
    61,40 €
    Η ιστορία της οικογένειας Boillot πάει πολύ πίσω στον χρόνο ξεκινώντας από το 1885, παράγοντας ξεχωριστά κρασιά για πολλές δεκαετίες. Το οινοποιείο βρίσκεται στο Mersault ανάμεσα στο Puligny-Montrachet και το Volnay, με στόχο του Henri και του υιού του Guillaume, να είναι η αποτύπωση αυτού του σπουδαίο terroir στα κρασιά τους. Σε αυτό το κρασί χρησιμοποιείται φρούτο από διάφορα cru της Βουργουνδίας και εκφράζει όλο το μεγαλείο της περιοχής.
  11. Tignanello
    Tignanello 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    95%
    220,90 €
    Ένα κρασί-θρύλος, που έφερε την επανάσταση στο Ιταλικό κρασί και σηματοδότησε μεγάλες αλλαγές στον παγκόσμιο οινικό χάρτη. Το αυθεντικό Super-Tuscan είναι ένα κρασί πλούσιο, τέλεια δομημένο, με μεγάλη διάρκεια και ιδανική επίγευση. Χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, κάθε γουλιά του Tignanello είναι και μία εμπειρία.
  12. Κτήμα Μερκούρη - Ερυθρός Magnum
    Κτήμα Μερκούρη - Ερυθρός Magnum 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Refosco, Μαυροδάφνη, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    37,20 €
    Εξαιρετικά ποιοτικό ερυθρό κρασί που είναι πολύ δημοφιλές στην Ελληνική αγορά, ενώ θα το βρούμε και στα πιο επιλεγμένα σημεία πώλησης μεγάλων αγορών του εξωτερικού. Πλούσιο, πικάντικο αλλά πάντα φινετσάτο, πλαισιώνει με επιτυχία κάθε ευφάνταστη χειμωνιάτικη γαστρονομική δημιουργία εντός αλλά και εκτός σπιτιού.
  13. Παλιοκαλιάς - Οινοποιείο Δαλαμάρας
    Παλιοκαλιάς - Οινοποιείο Δαλαμάρας 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
    65,50 €
    Η οικογένεια Δαλαμάρα παράγει κρασί στην Νάουσα από το 1840. Από το 2000 το τιμόνι του οινοποιείου κρατά ο ταλαντούχος Κωστής Δαλαμάρας (6η γενιά) οδηγώντας το στην κορυφή. Αυτή η εξαιρετική Νάουσα από τον αμπελώνα ‘Παλιοκαλιά’ που καλλιεργείται βιολογικά, ζυμώνει με τις ιθαγενείς ζύμες και εκπροσωπεί επάξια τα νέας γενιάς Ξινόμαυρα, που εστιάζουν στην καθαρότητα του φρούτου, την φρεσκάδα και την κομψότητα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την ικανότητα να παλαιώνουν για πολλά χρόνια.
  14. Τσιγκέλω
    Τσιγκέλω 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυροδάφνη, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    80%
    Η Θεοδώρα Ρούβαλη, δεύτερη γενιά του οινοποιείου Ρούβαλη έχει αναλάβει τα ηνία και δημιουργεί υπέροχα κρασιά με προσήλωση στην ανάδειξη του terroir της Αιγιαλείας. Τσιγκέλω ονομάζεται ο ποιοτικότερος κλώνος της Μαυροδάφνης και εδώ έχουμε μία εξαιρετική ξηρή έκφραση της ποικιλίας από αμπελώνες σε υψόμετρο 650 μέτρων. Το κρασί που ωρίμασε για μερικούς μήνες σε πήλινους χειροποίητους αμφορείς, διακρίνεται για την φρεσκάδα, την καθαρότητα του φρούτου και τις ευγενικές τανίνες. Είναι ερυθρό κρασί που μπορεί να άνετα να συνοδεύσει και πιάτα ψαριών.
  15. Άβατον Ερυθρό
    Άβατον Ερυθρό 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Grenache, Λημνιό, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός του Ξινόμαυρου με το Grenache και το Λημνιό, με φρούτο που προέρχεται από αμπελώνες στο Άγιο Όρος. Το κρασί ωριμάζει για 10 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300lt αποκτώντας όμορφα στοιχεία δρυός, τα οποία σε συνδυασμό με το φρουτώδες προφίλ οδηγούν σε ένα απολαυστικό και ευκολόπιοτο ερυθρό κρασί.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί