Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

6 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Domaine Jean-Paul Balland Sancerre
    Domaine Jean-Paul Balland Sancerre 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    90%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Δύο δυναμικές γυναίκες, η πολυβραβευμένη οινολόγος Isabelle και η αδερφή της Eliza, έχοντας πάρει τα σκήπτρα από τον πατέρα τους Jean - Paul που ίδρυσε το οινοποιείο στο φημισμένο Sancerre πριν από σχεδόν 50 χρόνια, δημιουργούν εξαιρετικά κρασιά από Sauvignon Blanc αποτυπώνοντας με σαφήνεια τόσο τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας όσο και του terroir. Τα κρασιά τους διακρίνονται για την λεμονάτη οξύτητα, τον πολύ ωραία εκφρασμένο φυτικό χαρακτήρα αλλά και το ορυκτό προφίλ τους. Αν είστε fan του Sauvignon Blanc δοκιμάστε και αυτή τη σοφιστικέ εκδοχή!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia
    Χατζηδάκη - Σαντορίνη Familia 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Αναμένεται νέα σοδειά Αρχές Απριλίου του 2024
    Η Σαντορίνη Familia Χατζηδάκη με τον λεμονάτο, ορυκτό και νευρώδη χαρακτήρα της, αποτυπώνει πιστά την αστείρευτη δυναμική του Σαντορινιού Terroir, γι' αυτό και είναι από τις πιο αγαπητές ετικέτες που παράγει το νησί. Αν τη δοκιμάσετε με κλειστά μάτια, είναι πολύ πιθανό να νιώσετε την αλμύρα του Αιγαίου και την άγρια ομορφιά των ανεμοδαρμένων αμπελιών της όμορφης Σαντορίνης. Ακόμα και η πιο ‘απλή’ ετικέτα του οινοποιείο Χατζηδάκη, φτιαγμένη από 100% Ασύρτικο, είναι ένα μεγάλο κρασί που μπορεί να παλαιώσει για πολλά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Sandhi Central Coast Chardonnay
    Sandhi Central Coast Chardonnay 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    Αν έως τώρα είχαμε συνηθίσει τα Καλιφορνέζικα Chardonnay να είναι υψηλόβαθμα, σούπερ πληθωρικά με έντονα στοιχεία βαρελιού, ήρθε η ώρα να ‘δοκιμάσουμε’ και την άλλη πλευρά! Αυτή που κλείνει το μάτι προς την Βουργουνδία, με ιδιαίτερα κομψά κρασιά που οδηγούν σε συναρπαστικά οινικά μονοπάτια! Οι επιλεγμένοι παλαιοί αμπελώνες, η αυθόρμητη ζύμωση (χωρίς προσθήκη ζυμών εμπορίου) αλλά και η υποδειγματική χρήση βαρελιού εγγυώνται την φινέτσα και την πολυπλοκότητα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  4. Jim Barry Assyrtiko
    Jim Barry Assyrtiko 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12% alc.
    29,10 €
    Το πρώτο εκτός Ελλάδας Ασύρτικο προέκυψε από τον κεραυνοβόλο «έρωτα» του Peter Barry με το Ασύρτικο το 2006 όταν είχε έρθει για διακοπές. Φλούδες εσπεριδοειδών, lime, γκρέιπφρουτ, πεπόνι αλλά και κάποιες νότες ορυκτότητας συνθέτουν ένα αρωματικό προφίλ που εμφανίζει τα στοιχεία της ποικιλίας αλλά και την επιρροή του Riesling που κυριαρχεί στο οινοποιείο, καθώς και του terroir της περιοχής. Πολύ ισορροπημένο στο στόμα, με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα, με ορυκτότητα και νύξεις αλμύρας να συνοδεύουν τις γεύσεις του φρούτου, και με λεμονοπράσινο χρώμα και μακρά και λεμονάτη επίγευση
  5. Ύλη 35
    Ύλη 35 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
    28,40 €
    Το Ασύρτικο σε μία ωραία ‘orange’ εκδοχή που παράγεται από καρπό που συλλέγεται όψιμα και προέρχεται από αμπελώνες στα 800 μέτρα υψόμετρο στην ορεινή Κορινθία. Το κρασί ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 35 ημέρες με τα στέμφυλα και στην συνέχεια ωριμάζει για 15 μήνες σε βαρέλια 500lt. Το υψηλό αλκοόλ και ο πληθωρικός και ώριμος χαρακτήρας δεν μας κάνει εντύπωση, καθώς αυτό είναι το στυλ των κρασιών του Γιάννη Παπαργυρίου, που έχει κερδίσει φανατικούς φίλους.
  6. Σαντορίνη Νυχτέρι Βενετσάνου
    Σαντορίνη Νυχτέρι Βενετσάνου 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    86%
    31,00 €
    Τα Νυχτέρια είναι κρασιά που παράγονται από υπερώριμα σταφύλια Ασύρτικου και ωριμάζουν για ένα χρονικό διάστημα σε βαρέλια. Εδώ ένα τυπικό παράδειγμα αυτού του στιλ κρασιού που φέρει την ένδειξη ΠΟΠ Σαντορίνη και αποτυπώνει όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού και της ποικιλίας. Η Κάναβα που φιλοξενεί το οινοποιείο χτίστηκε το 1947, από την οικογένεια Βενετσιάνου και ξανατέθηκε σε λειτουργία μόλις το 2014.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί