Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

9 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Anarch Aσύρτικο
    Anarch Aσύρτικο 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    75%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Η Hetero, που δημιουργήθηκε από την Μαρία Ταμιωλάκη και τον Δημήτρη Μανσόλα, περιγράφει την προσπάθεια της σαν ‘Gypsy Winemaking’, δηλαδή παράγει κρασιά σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας που έχουν επιλεχθεί για την μοναδικότητα και την οινοποιητική τους αξία. Εδώ έχουμε ένα εκπληκτικό Ασύρτικο από αμπελώνες που καλλιεργούνται βιολογικά στην Δομοκό, που ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 5 μήνες με τις οινολάσπες του με το 50% του κρασιού να μπαίνει σε δρύινα βαρέλια 2ης χρήσης. Συνδυάζει πολύ όμορφα την αυστηρότητα της ποικιλίας με τα πιο φιλικά χαρακτηριστικά όταν καλλιεργείται εκτός της Σαντορίνης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Σπάνιες Γαίες, "Cara"
    Σπάνιες Γαίες, "Cara" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Μία φινετσάτη έκφραση του Sauvignon Blanc από τους ιδιόκτητους ορεινούς αμπελώνες της Στροφιλιάς στον Aσπρόκαμπο της Κορινθίας, με γοητευτικό εξωτικό άρωμα και δροσερή οξύτητα. Ένα κρασί με υποδειγματική χρήση βαρελιών ακακίας, της οποίας τα αρώματα συνοδεύουν διακριτικά τα υπέροχα φρουτώδη και φυτικά στοιχεία της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Rawditis
    Rawditis 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
    Περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Ένα ‘orange’ και ‘φυσικό’ κρασί από Ροδίτη με την υπογραφή του Νίκου Καρατζά, που ανεβάζει τον πήχη των κρασιών αυτού του στυλ πολύ ψηλά. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες μεγάλης ηλικίας και επιλέγονται ρώγα με την ρώγα. Η ζύμωση γίνεται με τις αυτόχθονες ζύμες σε πήλινο αμφορέα και ο χυμός ζυμώνει και παραμένει με τα στέμφυλα για 30 ημέρες, αποκτώντας βαθύ χρώμα αλλά και πλούσια και έντονα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια ωριμάζει για 6 μήνες με τις οινολάσπες στους αμφορείς. Δεν πραγματοποιείται καμία προσθήκη, ενώ όλες οι εργασίες γίνονται με το χέρι. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό γαστρονομικό κρασί και σίγουρα μία πρόταση που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα κρασιά αυτού του στυλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Nostos Ασύρτικο
    Nostos Ασύρτικο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    40%
    Ένα εκπληκτικό Ασύρτικο από την Κρήτη και το οινοποιείο Μανουσάκη στα Χανιά με εξαιρετική σχέση τιμής ποιότητας. Το ζωηρό φρουτώδες προφίλ, η δροσιστική του οξύτητα αλλά και η λιπαρότητα που αποκτά κατά την 4μήνη ωρίμαση πάνω στις οινολάσπες του (sur lie) το καθιστούν ένα από τα πιο ‘φιλικά’ Ασύρτικα του Ελληνικού αμπελώνα ενώ ταυτόχρονα διαθέτει και τα ορυκτά στοιχεία και την δομή ενός πιο ‘αυστηρού’ κρασιού.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Scalarea Ερυθρό
    Scalarea Ερυθρό 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Κοτσιφάλι, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    83%
    Το χαρμάνι Κοτσιφάλι-Syrah είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κρήτη, καθώς έχει αποδειχτεί ότι οι δύο ποικιλίες συμπληρώνουν υπέροχα η μία την άλλη όπως ακριβώς γίνεται σε αυτή την έκφραση από το οινοποιείο Μπουτάρη. Πικάντικο, ώριμο αλλά και φρουτώδες ταυτόχρονα είναι κρασί που αγαπάει την κρεατοφαγία, ακόμα και τις πιο πικάντικες εκδοχές.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Μονεμβάσιος Ερυθρός
    Μονεμβάσιος Ερυθρός 2014
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Μαυρούδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Όμορφος συνδυασμός του Αγιωργίτικου με το Μαυρούδι σε ένα κρασί από την Λακωνία, που στηρίζει την γοητεία του στην ωριμότητα και στην φινέτσα που του χαρίζει ο χρόνος, καθώς κυκλοφορεί στην αγορά με ήδη πολλά χρόνια στην πλάτη του. Η ιδανική επιλογή για όσους αγαπούν τα ‘παλαιωμένα’ κρασιά.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. V for Vostilidi
    V for Vostilidi 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Βοστιλίδι, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    18,60 €
    Η σπάνια λευκή ποικιλία Βοστιλίδι σε μία εκπληκτική έκφραση από το Ληξούρι της Κεφαλονιάς με πλούσια γεύση και σαγηνευτικά αρώματα. Η Αυθόρμητη ζύμωση και η ωρίμαση σε μεγάλο δρύινο βαρέλι έχουν αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σταφυλιού, που διακρίνεται για τα έντονα αρώματα ώριμων εσπεριδοειδών, τα ορυκτά στοιχεία αλλά και τις διακριτικές τανίνες.
  8. Ασύρτικο Βουρβουκέλη
    Ασύρτικο Βουρβουκέλη 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    50%
    15,50 €
    Εξαιρετικό Ασύρτικο από την Θράκη και συγκεκριμένα τα Άβδηρα, που συνδυάζει τον φιλικό χαρακτήρα που εμφανίζει η ποικιλία όταν δεν καλλιεργείται σε ηφαιστιογενή εδάφη με τον ορυκτό χαρακτήρα της Σαντορίνης. Ένα κρασί που το Κτήμα βουρβουκέλη του έδωσε τον χρόνο να εξελιχθεί στην φιάλη και να έρθει στο ποτήρι μας έχοντας βγάλει όλα τα χαρακτηριστικά που έχουν αγαπήσει οι οινόφιλοι όλου του κόσμου σε αυτό το χαρισματικό σταφύλι.
  9. Παμίδι Ροζέ
    Παμίδι Ροζέ 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Παμίδι, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    50%
    16,10 €
    Στο Κτήμα Βουρβουκέλη επενδύουν στις γηγενείς ποικιλίες, προσπαθώντας να αναβιώσουν τον ιστορικό αμπελώνα της περιοχής και να ξαναβάλουν την περιοχή στον οινικό χάρτη της Ελλάδας. To Παμίδι είναι μια από τις ερυθρές ποικιλίες της Θράκης που αξιοποιείται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια δίνοντας πολύ ενδιαφέροντα κρασιά όπως αυτή η ροζέ εκδοχή από τα Άβδηρα με το λαμπερό φρούτο και τον γοητευτικό χαρακτήρα. Είναι ένα κρασί που ταιριάζει σε όλες τις ώρες της ημέρας και όλες τις εποχές του χρόνου.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί