You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Κρασί
-
Domaine Vincent Dampt Chablis 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
27,30 € Φτάνει μέχρι 24,57 €Η οικογένεια Dampt έχει μακρά παράδοση στην παραγωγή κρασιών με τον Vincent να ξεκινάει να εκπαιδεύεται από τα 14 του χρόνια παρακολουθώντας μαθήματα στην σχολή της Beaune. To 2004 έχοντας αποκτήσει εμπειρία στο Jura, την Βουργουνδία και την Νέα Ζηλανδία ξεκινάει την δική του προσπάθεια, εκμεταλλευόμενος τα δικά του αμπέλια, η οποία μπορούμε να πούμε ότι είναι εντυπωσιακή! Το Chablis του εκφράζει πολύ καλά όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του εκπληκτικού terroir. -
Σαντορίνη Αργυρού 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Πιείτε το τώρα, 14% alc.
28,50 € Φτάνει μέχρι 26,22 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΤο Κτήμα Αργυρού είναι ένα από τα κορυφαία οινοποιεία όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά όλης της Ευρώπης, με παράδοση αιώνα στην καλλιέργεια και οινοποίηση του Ασύρτικου. Το Ασύρτικο του Αργυρού είναι μια ‘ήρεμη’ δύναμη ανάμεσα στα Ασύρτικα του νησιού, με εξαιρετική ισορροπία και μια εντυπωσιακή αλλά και εξαιρετικά ευχάριστη οξύτητα που σαν επίγευση δεν λέει να τελειώσει. Πολλά και εντυπωσιακά τα βραβεία του, και η αναγνώρισή του στο εξωτερικό, υποσχόμενα μια θαυμαστή πορεία στην προσπάθεια για εντονότερη εξωστρέφεια του κτήματος. -
Domaine Jean-Paul Balland Sancerre 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
29,80 € Φτάνει μέχρι 27,42 €Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοιΔύο δυναμικές γυναίκες, η πολυβραβευμένη οινολόγος Isabelle και η αδερφή της Eliza, έχοντας πάρει τα σκήπτρα από τον πατέρα τους Jean - Paul που ίδρυσε το οινοποιείο στο φημισμένο Sancerre πριν από σχεδόν 50 χρόνια, δημιουργούν εξαιρετικά κρασιά από Sauvignon Blanc αποτυπώνοντας με σαφήνεια τόσο τα χαρακτηριστικά της ποικιλίας όσο και του terroir. Τα κρασιά τους διακρίνονται για την λεμονάτη οξύτητα, τον πολύ ωραία εκφρασμένο φυτικό χαρακτήρα αλλά και το ορυκτό προφίλ τους. Αν είστε fan του Sauvignon Blanc δοκιμάστε και αυτή τη σοφιστικέ εκδοχή! -
Placet Valtomelloso 2021
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Viura, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
27,90 € Φτάνει μέχρι 25,67 €Ο Álvaro Palacios, ένας από τους πιο σημαντικούς οινοποιούς της Ισπανίας, περιγράφει την λευκή ποικιλία Viura σαν ‘the Chardonnay of the south’. Αν δοκιμάσετε αυτό την εκπληκτική λευκή Rioja θα καταλάβετε γιατί! Κρεμώδες, ξηροκαρπάτο ισορροπημένο, βελούδινο, σύνθετο και με μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης, μας φέρνει στο μυαλό τις σπουδαίες λευκές Βουργουνδίες. -
Sparkling Angel
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Pinot Noir, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
27,20 € Φτάνει μέχρι 25,02 €70% Pinot Noir και 30% Chardonnay περιλαμβάνει αυτό το υπέροχο αφρώδες κρασί που παράγεται στην Χιλή και φέρει την υπογραφή ενός εμβληματικού παραγωγού, του Montes. Παράγεται με την παραδοσιακή μέθοδο, ωριμάζοντας για τρία χρόνια με τις οινολάσπες στην φιάλη, αποκτώντας πολύπλοκο και ταυτόχρονα κομψό χαρακτήρα. -
UP Ultimate Provence 2023
Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Grenache, Rolle, Syrah, Πιείτε το τώρα
26,70 €Ελκυστικό, δροσερό, με άφθονο κόκκινο και πυρηνόκαρπο φρούτο και πικάντικες πινελιές, ροζέ κρασί από την Προβηγκία. Ένας όμορφος συνδυασμός Grenache, Syrah και Rolle (Vermentino) που δεν αφήνει περιθώρια αντίστασης. -
Jim Barry Assyrtiko 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12% alc.
29,10 €Το πρώτο εκτός Ελλάδας Ασύρτικο προέκυψε από τον κεραυνοβόλο «έρωτα» του Peter Barry με το Ασύρτικο το 2006 όταν είχε έρθει για διακοπές. Φλούδες εσπεριδοειδών, lime, γκρέιπφρουτ, πεπόνι αλλά και κάποιες νότες ορυκτότητας συνθέτουν ένα αρωματικό προφίλ που εμφανίζει τα στοιχεία της ποικιλίας αλλά και την επιρροή του Riesling που κυριαρχεί στο οινοποιείο, καθώς και του terroir της περιοχής. Πολύ ισορροπημένο στο στόμα, με μέτριο σώμα και τραγανή οξύτητα, με ορυκτότητα και νύξεις αλμύρας να συνοδεύουν τις γεύσεις του φρούτου, και με λεμονοπράσινο χρώμα και μακρά και λεμονάτη επίγευση -
Ύλη 35 2020
Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12,5% alc.
28,40 €Το Ασύρτικο σε μία ωραία ‘orange’ εκδοχή που παράγεται από καρπό που συλλέγεται όψιμα και προέρχεται από αμπελώνες στα 800 μέτρα υψόμετρο στην ορεινή Κορινθία. Το κρασί ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, παραμένει για 35 ημέρες με τα στέμφυλα και στην συνέχεια ωριμάζει για 15 μήνες σε βαρέλια 500lt. Το υψηλό αλκοόλ και ο πληθωρικός και ώριμος χαρακτήρας δεν μας κάνει εντύπωση, καθώς αυτό είναι το στυλ των κρασιών του Γιάννη Παπαργυρίου, που έχει κερδίσει φανατικούς φίλους. -
Chateau Langlois Pοuilly-Fume 2022
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
30,40 €Ένα πολύ ποιοτικό και ιδιαίτερο λευκό κρασί από την κοιλάδα του Λίγηρα. Η φρεσκάδα και η οξύτητά του συναρπάζουν, ενώ το μοναδικό terroir του Pοuilly Fume του χαρίζει μία όμορφα τυπική μεταλλικότητα που περιμένουμε από ένα τέτοιο κρασί. -
ViBo Vinedo Centenario 2019
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Malbec, Petit Verdot, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
27,70 €Τρεις ποικιλίες συνδυάζονται άψογα και δημιουργούν ένα αφοπλιστικό ερυθρό κρασί με το Cabernet Sauvignon να χαρίζει δομή και φινέτσα, το Malbec όγκο και φρεσκάδα και το μόλις 3% Petit Verdot να ολοκληρώνει το κρασί. Από αμπελώνες τουλάχιστον 100 ετών, στην κοιλάδα Colchagua, της Χιλής όπου παράγονται κάποια από τα καλύτερα ερυθρά κρασιά της χώρας, μεταξύ αυτών και αυτό από το Viu Manent. -
Χατζηβαρύτη - Mus 2020
Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
28,70 €Το Mus είναι το τρίτο κρασί της σειράς minimus της Χλόης Χατζηβαρύτη που παράγονται με ‘φυσικές προσεγγίσεις’. Η νεαρή οινοποιός πειραματίζεται συνεχώς και μας προτείνει κρασιά ελάχιστων παρεμβάσεων με έντονη προσωπικότητα. Εδώ έχουμε ένα κρασί με χαρακτηριστική φρεσκάδα και βάθος φρούτου από 100% Ξινόμαυρο από τον αμπελώνα της Φιλυριάς στην Γουμένισσα που καλλιεργείται βιολογικά, ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες και ωριμάζει για 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Αν θέλετε να μπείτε στον κόσμο των ‘φυσικών κρασιών’ αυτό είναι μία ωραία αρχή!