Ανεξερεύνητη Ελλάδα

Για εσάς που θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, κάτι εκτός πεπατημένης, επιλέξαμε και σας προτείνουμε κρασιά απο μικρούς παραγωγούς, κρασιά απο ιδιαίτερες ποικιλίες, κρασιά που έχουν κάτι διαφορετικό. Απολαύστε τα!
Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 46-56 από 56

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Μαυροδάφνη Μεγάλη Πέτρα
    Μαυροδάφνη Μεγάλη Πέτρα 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυροδάφνη, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    21,10 €
    Περιορισμένης παραγωγής ξηρή Μαυροδάφνη από την Κεφαλλονιά με θαυμάσιο, γεμάτο φρεσκάδα, φρουτώδες προφίλ, αισθητή οξύτητα και ευγενικές τανίνες. Οι ελάχιστες παρεμβάσεις, τα προφυλοξηρικά αμπέλια και το υψηλό υψόμετρο είναι μόνο κάποιοι από τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε αυτή την εκπληκτική έκφραση της ποικιλίας που στηρίζει την γοητεία της στην καθαρή έκφραση του φρούτου.
  2. Χατζηβαρύτη - Γουμένισσα
    Χατζηβαρύτη - Γουμένισσα 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Νεγκόσκα, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    87%
    18,60 €
    Ένα γεμάτο, πλούσιο κρασί με έντονο κόκκινο χρώμα, με ελαφρά κεραμιδί ανταύγειες. Τανικό, αρωματικό με μακρύ τελείωμα στο στόμα. Έχει άρωμα στο οποίο κυριαρχούν φρούτα όπως το βατόμουρο και το κεράσι, που συμπληρώνονται με αρώματα μπαχαρικών, ντομάτας, ελιάς και βανίλιας.
  3. Αποσπερίτης
    Αποσπερίτης 2014
     
    Γλυκός, Ήπιος, Ερυθρός, Φωκιανό, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    87%
    22,30 €
    Δυο φίλοι, ο Μανώλης Βαβουλάς και Νίκος Γρύλλης δημιουργούν την οινοποιητική Λειψών με σκοπό να αναβιώσουν την τοπική ερυθρή ποικιλία Φωκιανό, που φημίζεται για την ικανότητα της να παράγει εξαιρετικά γλυκά κρασιά. Το γλυκό αυτό κρασί παράγεται ‘όπως παλιά’ με το λιάσιμο των υπερώριμων σταφυλιών με το κρασί στην συνέχεια να ωριμάζει σε δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον δύο χρόνια αποκτώντας πολύπλοκο χαρακτήρα. Υπέροχο επιδόρπιο κρασί με πολύ καλή σχέση τιμής ποιότητας.
  4. Κτήμα Βογιατζή - Νεαρός Τσαπουρνάκος
    Κτήμα Βογιατζή - Νεαρός Τσαπουρνάκος 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Τσαπουρνάκος, Επιδέχεται Παλαίωση, 14,5% alc.
    Βαθμολογία:
    77%
    14,80 €
    Διαθέτει όλη τη γοητεία και τη φρεσκάδα της νιότης του. Βιάστηκε να κυκλοφορήσει στην αγορά για να δείξει και μια φρέσκια εκδοχή της ποικιλίας που ανάδειξε το κτήμα Βογιατζή στο Βελβεντο. Ένα κρασί που ξεχειλίζει από ζουμερά κόκκινα φρούτα, όπως κεράσι και βύσσινο και απολαυστική φυτικότητα που χαρίζει φρεσκάδα. Αφήστε ότι σας θυμίζει βαρέλι για τον κλασικό Τσαπουρνάκο.
  5. Vriniotis Syrah Wild Fermentation
    Vriniotis Syrah Wild Fermentation 2016
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    82%
    49,00 €
    Μια μικρή ανακάλυψη, ένα κρασί περιορισμένης παραγωγής που ζυμώνεται με τις ιθαγενείς ζύμες που περιβάλλουν το οινοποιείο. ‘Ενα άκρως εντυπωσιακό Syrah το οποίο διαθέτει χαρακτήρα μαύρων φρούτων, πικάντικων μπαχαρικών και λεβάντας. Μια αξιόλογη προσπάθεια από ένα ανερχόμενο παραγωγό της Εύβοιας ο οποίος μιλάει πάντα μέσα από την δουλειά του.
  6. Vriniotis Vradiano Wild Ferment
    Vriniotis Vradiano Wild Ferment 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Βραδιανό, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    90%
    49,00 €
    Το Βραδυανό είναι μία σπάνια ερυθρή ποικιλία της Βόρειας Εύβοιας, η αναβίωση της οποίας ανήκει δικαιωματικά στον Κωνσταντίνο Βρυνιώτη και τον οινολόγο Γρηγόρη Σκοπελίτη. Το μοναδικό μονοποικιλιακό ερυθρό κρασί δεν αφήνει αμφιβολία για το ότι η ποικιλία έχει μεγάλες δυνατότητες. Είναι κρασί περιορισμένης παραγωγής, που ζύμωσε με τις ιθαγενείς ζύμες, ωρίμασε σε δρύινα βαρέλια για ένα περίπου χρόνο και ένα χρόνο στην φιάλη πριν έρθει στα ράφια μας.
  7. Ραψάνη Terra Petra
    Ραψάνη Terra Petra 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Κρασάτο, Ξινόμαυρο, Σταυρωτό, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    78%
    18,80 €
    Ο Απόστολος Θυμιόπουλος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους σπουδαιότερους Έλληνες παραγωγούς της νέας γενιάς! Είναι από αυτούς που έχουν ανοίξει νέους ορίζοντες για το Ξινόμαυρο της Νάουσας. Δεν θα μπορούσε όμως να μείνει μέσα στα όρια μιας συγκεκριμένης περιοχής. Μετά από την επιτυχημένη ‘απόβαση’ του στην Σαντορίνη, επιχειρεί να ‘κατακτήσει’ και την Ραψάνη. Δοκιμάζοντας αυτό το πολύπλοκο και πολύπλευρο κρασί, από τα πιο ψιλά αμπελοτόπια της περιοχής, όπου το Ξινόμαυρο καταλαμβάνει ποσοστό περίπου 50%, συμπεραίνουμε ότι το έχει ήδη καταφέρει!
  8. Γουμένισσα Μικρό Κτήμα Τίτου
    Γουμένισσα Μικρό Κτήμα Τίτου 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Νεγκόσκα, Ξινόμαυρο
    15,30 €
    Το 2018 το Κτήμα Βιβλία Χώρα, του Βαγγέλη Γεροβασιλείου και του Βασίλη Τσακτσαρλή ‘φτάνει’ στην Γουμένισσα και αξιοποιεί το Κτήμα Ευτυχίδη με σκοπό την παραγωγή εξαιρετικών κρασιών ΠΟΠ Γουμένισσα. Το πρώτο κρασί του οινοποιείου είναι μία υπέροχη έκφραση του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκας με βάθος φρούτου, φινέτσα και πολύ όμορφα δουλεμένες τανίνες.
  9. Ασπρούδι Τσιμπίδη
    Ασπρούδι Τσιμπίδη 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασπρούδι, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    80%
    Πολύ νόστιμο κρασί με ζωηρή οξύτητα και φρουτώδες προφίλ, ιδανικό για να συνοδεύσει ελαφριά γεύματα και μεζεδάκια. Οι Ασπρούδες είναι μια ομάδα άγνωστων ποικιλιών που καλλιεργούνται στην Πελοπόννησο. Η Οινοποιητική Μονεμβασιάς κάνει σπουδαία προσπάθεια για την ταυτοποίηση τους και την ανάδειξη τους.
  10. Κατσανό Γαβαλά
    Κατσανό Γαβαλά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Γαϊδουριά, Κατσανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    73%
    Σοδειά του 2023 δε θα κυκλοφορήσει.
    To terroir της Σαντορίνης είναι παρόν σε όλες τις ποικιλίες του νησιού! Το θαυμάσιο Κατσανό του Γιώργου Γαβαλά, μια πολυετής και επίμονη προσπάθεια του οινοποιού έχει αποδώσει στο ομώνυμο κρασί θαυμάσιο κιτρινο χρώμα, αρώματα μελιού και λεμονιού αλλά και βερύκοκκου, ταιριαστη οξύτητα και μακρά, πολύ ευχάριστη επίγευση.
  11. Daphne Nera
    Daphne Nera 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Μαυροδάφνη, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    60%
    Περιορισμένης παραγωγής ξηρή Μαυροδάφνη από την Ηλεία που συνδυάζει τον πλούτο με την κομψότητα και την φρεσκάδα με την πολυπλοκότητα. To άρωμα του είναι εκφραστικό και παραπέμπει σε σκούρα φρούτα, βότανα αλλά και σε ωραία ενσωματωμένα στοιχεία δρυός. Ένα κρασί που πίνεται τώρα αλλά μπορεί να παλαιώσει για αρκετά χρόνια ακόμα.
Σελίδα
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί