You have chosen to translate our site. Please note that House of Wine has an international section with a vast collection of Greek wines and spirits specially designed for our international cutomers. You can visit our international section or your can proceed with translating our main site:
House of Wine International Section
Translate the main site
Λευκά Κρασιά
-
Cuvee Prestige Extra Brut 2017
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
34,70 € Φτάνει μέχρι 31,92 €Ο Λόρενς Χάρτμαν κάνει εξαιρετικά λευκά και ερυθρά κρασιά στο boutique οινοποιείο του στο Αμύνταιο, αλλά δικαίως φέρει τον τίτλο του σπεσιαλίστα στα αφρώδη. Το τρίτο κατά σειρά του χτύπημα στην κατηγορία των αφρώδων οίνων που φτιάχνονται με την παραδοσιακή μέθοδο, συνδυάζει Ασύρτικο και Ξίνομαυρο σε ποσοστό 60-40 και χαρακτηρίζεται από τρομερή φρεσκάδα, ένταση και κομψότητα. -
Santo Αφρώδης Λευκός
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 11.3% alc.
29,60 €Το Ασύρτικο της Σαντορίνης σε μία υπέροχη αφρώδη εκδοχή που γοητεύει με την τραγανή οξύτητα, τις κομψές φυσαλίδες, τα λεμονάτα αρώματα και την μπισκοτένια επίγευση. Ένα πολύπλευρο αφρώδες κρασί που φανερώνει μία ακόμα πτυχή του Ασύρτικου. Ιδανικό σαν απεριτίφ αλλά μπορεί να συνοδεύσει πολλά εκλεκτά πιάτα της μεσογειακής – και όχι μόνο- κουζίνας! -
Blanc de blanc Brut 2022
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Βιδιανό, Πιείτε το τώρα, 11% alc.
29,80 €Το Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη βάζει την υπογραφή του σε ένα εξαιρετικό αφρώδες. Υπέροχη blanc de blanc απόδοση της ποικιλίας Βιδιανό από τον αμπελώνα «Γέννηση Αυγής» στο ορεινό Κατάφυτο σε υψόμετρο 830μ. Φρεσκάδα, πολυπλοκότητα και ζηλευτή οξύτητα εκφράζουν το μοναδικό δραμινό terroir. -
Champagne Pierre Gimonnet & Fils Brut "Cuis 1er cru"
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Επιδέχεται Παλαίωση
49,00 €Μια μη χρονολογημένη, premier cru σαμπάνια, από 100% Chardonnay και από σπουδαίο μικρό παραγωγό της Καμπανίας. Αιθέρια, με σχετικά ελαφρύ σώμα αλλά με την ένταση και το νεύρο που διαθέτουν όλες οι Blanc de blanc σαμπάνιες από την περιοχή της Cote de Blancs. Καταπληκτική ως απεριτίφ αλλά και υπέροχος συνοδός δίπλα σε σολομό ή μια πιατέλα με ωμά θαλασσινά. -
Ferrari Maximum Brut
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
38,20 €Ο Luigi Ferrari ίδρυσε το οινοποιείο Ferrari Trento το 1902, 37 χρόνια περίπου πριν ο Enzo Ferrari ιδρύσει την διάσημη αυτοκινητοβιομηχανία, με σκοπό την δημιουργία αφρωδών κρασιών με ποιότητα εφάμιλλη των κρασιών της Καμπανίας. To οινοποιείο τώρα βρίσκεται στα χέρια της τρίτης γενιάς της οικογένειας Lunelli, παράγοντας εξαιρετικά αφρώδη κρασιά με την μέθοδο της Καμπανίας, από ορεινούς αμπελώνες στην περιοχή του Trentino, που καλλιεργούνται με βιώσιμες μεθόδους. Εδώ έχουμε το πρώτο κρασί που παρήγαγε το οινοποιείο στις αρχές του 20ού αιώνα από 100% Chardonnay, που χαρακτηρίζεται από φρεσκάδα και φινέτσα και παραμένει μέχρι σήμα κατατεθέν του οινοποιείου. -
The Illustrious Molavi - Hartman 2018
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ξινόμαυρο, Ρωμαίικο , Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 11.5% alc.
43,50 €H Κρήτη συναντά τον βορρά σε ένα μπουκάλι αφρώδες κρασί. Ο Laurents Hartman, γνωστός για την παραγωγή εξαιρετικών αφρωδών οίνων, και ο Afshin Molavi από το οινοποιείο Μανουσάκη στην Κρήτη δημιουργούν ένα εξαιρετικό αφρώδες κρασί, περιορισμένης παραγωγής, φτιαγμένο με την παραδοσιακή μέθοδο της Καμπανίας που πάει το παιχνίδι στην επόμενη πίστα. Το κρητικό Ρωμείκο που προέρχεται από παλαιά αμπέλια σε υψόμετρο 550-600 μέτρων στο Ρέθυμνο και το βορειοελλαδίτικο Ξινόμαυρο από αυτόριζα κλήματα στο Αμύνταιο στα 700 μέτρα υψόμετρο, σε συνδυασμό με την ωρίμαση για 4 χρόνια στην φιάλη με τις οινολάσπες οδηγούν σε ένα ιδιαίτερα πολύπλοκο και φινετσάτο αφρώδες με αναπάντεχα λεμονάτο χαρακτήρα. -
Ferrari Perle 2015
Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Chardonnay, Pinot Nero, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
48,50 €Σέξι, φινετσάτο και πολυτελές! Και όμως πρόκειται για ένα εξαιρετικό αφρώδες κρασί, που προέρχεται από το Trentodoc στην ανερχόμενη περιοχή Trendino στην Βόρεια Ιταλία, και όχι για αυτοκίνητο. Εκεί ανάμεσα στα βουνά, τα διαφορετικά υψόμετρα και οι εναλλαγές στην θερμοκρασία ευνοούν την καλλιέργεια ποικιλιών ιδανικών για την παραγωγή αφρωδών οίνων όπως το Chardonnay. Το Trentodoc είναι η πρώτη D.O.C. της Ιταλίας αποκλειστικά για αφρώδη κρασιά που φτιάχνονται με την παραδοσιακή μέθοδο. Για το Perle, ένα vintage blanc de blanc αφρώδες, χρησιμοποιείται το φρούτο των καλύτερων αμπελώνων Chardonnay, ενώ η δεύτερη ζύμωση στην φιάλη διαρκεί τουλάχιστον 50 μήνες.