Νεμέα 2011: Να που η "γκρίνια" πιάνει τόπο! Από τον Τ. Πικούνη

Διαβάζουμε την ανακοίνωση του «Σύνδεσμου Οινοποιών Νεμέας» και χαιρόμαστε εξαιρετικά:

"Ανάμεσα στις άμεσες ενέργειες που προγραμματίζει ο Σύνδεσμος με τη συμπαράσταση πάντα του Δήμου είναι η χαρτογράφηση των επισκέψιμων οινοποιείων και η προβολή τους σε πανελλαδικό επίπεδο, η ενημέρωση των οινοποιών σχετικά με τις προδιαγραφές για τη μετατροπή ενός οινοποιείου σε επισκέψιμο και τον τρόπο λειτουργίας του με στόχο την αύξηση των επισκέψιμων οινοποιείων της περιοχής, η συζήτηση με τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες της περιοχής για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και για την ίδρυση καταλυμάτων που τώρα λείπουν και που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη του οινοτουρισμού, η δημιουργία της ιστοσελίδας του Συνδέσμου και η λειτουργία γραφείου τύπου που θα παρέχει επαρκή ενημέρωση γύρω από το κρασί της Νεμέας όλο τον χρόνο." (Οι υπογραμμίσεις είναι δικές μας)

Χαιρόμαστε για δύο λόγους: Πρώτα απ' όλα γιατί μπαίνει κάποιο πρόγραμμα για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα της Νεμέας. Αρκεί βέβαια να μην μείνει στο ...πρόγραμμα!

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι ίσως και εμείς είμαστε ανάμεσα στους "γκρινιάρηδες", (όπως χαρακτήρισαν κάποιοι όσους τολμούν να χαλάσουν το "νιρβάνα" στη Νεμέα)  αφού δημοσιεύσαμε ακριβώς την προηγούμενη εβδομάδα άρθρο ("Μεγάλες Μέρες της Νεμέας: Πληροφόρηση, παρακαλώ!") με όλες τις παραπάνω ελλείψεις, και για τις οποίες -μία προς μία!- έρχεται η ανακοίνωση του Συνδέσμου να υποσχεθεί λύσεις.

Να λοιπόν που η "γκρίνια" πιάνει τόπο!


Δημοσιεύσαμε επίσης άρθρα ("Μην χάσετε τις Μεγάλες μέρες της Νεμέας 2011", "...και περισσότερο από όλα, είναι αυτά τα υπέροχα Αγιωργίτικα! "με υποδείξεις και πληροφορίες (χάρτη οινοποιείων, εκδηλώσεις παραγωγών, προτάσεις επισκέψεων οινοποιείων κλπ) προσπαθόντας (κατά τις δυνάμεις μας) να καλύψουμε "τρύπες" και να δώσουμε πληροφόρηση που κανένας από αυτούς που -υποτίθεται ότι- τα "λέγανε" δεν μπήκε στον κόπο να συγκεντρώσει. Και η χαρά μας είναι μεγαλύτερη όταν βλέπουμε ένα σύνδεσμο να αντιδρά θετικά σε υποδείξεις (ημών και των υπολοίπων γκρινιάρηδων) που σκοπό είχαν ακριβώς να προκαλέσουν θετικές αντιδράσεις έτσι ώστε η Νεμέα να βγει από μια "στασιμότητα" και να αναδειχθεί σε αυτό που πραγματικά αντιπροσωπεύει για το ελληνικό κρασί.

Σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να "γκρινιάζουμε", γιατί σκοπός μας δεν είναι να πηγαίνουν λίγοι «σχετικοί» να τα "κουτσοπίνουν" στη Νεμέα, αλλά η Νεμέα να γίνει πραγματικά το πρώτο κέντρο Οινοτουρισμού στην Ελλάδα, και κτήμα όλων των οινόφιλων.

Είναι μια "γκρίνια" καλοπροαίρετη, εποικοδομητική, γκρίνια που γίνεται από αγάπη προς το κρασί και τους παραγωγούς. Γιατί το να χαιδεύεις αυτιά  δεν είναι αυτό που χρειάζεται η Νεμέα και ο οινοτουρισμός στην Ελλάδα.