Μα... σοβαρολογούμε; Ποτά σε σκόνη;
Λέγεται Palcohol (από το Pal -"κολλητός"- και alcohol) και είναι ασφαλώς αυτές τις ημέρες το πιό "καυτό" θέμα στο διεθνές στερέωμα των ποτών. Γιατί είναι οινοιπνευματώδες ποτό σε σκόνη! Ένα φακελάκι σκόνης Palcohol είναι ίσο με ένα ποτήρι τεκίλα, ρούμι, κοσμοπόλιταν και 4 ακόμα γεύσεις δημοφιλών ποτών και cocktails... και έπεται συνέχεια, βέβαια. Και το σημαντικότερο, έχει ήδη εγκριθεί από το Alcohol and Tobacco Tax and Trade Bureau των ΗΠΑ, τον "κέρβερο" των ποτών!

Μόλις ανακοινώθηκε, έγινε κυριολεκτικά χαμός! Όλοι άρχισαν να προβάλλουν τις διάφορες δυνατότητες "παράνομης" χρήσης του, λέγοντας ότι θα το εισπνέουν, σαν ναρκωτικό από τη μύτη, θα το αγοράζουν ευκολότερα παιδιά και έφηβοι, θα είναι εύκολο να μπει παράνομα σε γήπεδα και χώρους συγκέντρωσης κοινού, να προστεθεί σε άλλα ποτά σαν σκόνη και να τα νοθεύσει, κλπ. κλπ. Προφανώς εδώ συνέκλιναν συμφέροντα εταιρειών παραγωγής ποτών με τους (δικαιολογημένους ή όχι) φόβους των απανταχού αντιαλκοολικών και "υγειινιστών"!

Έτσι, ο δημιουργός του, ο Mark Phillips, δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 17 λεπτών στο οποίο παρουσιάζει το προϊόν του, δείχνοντας πώς χρησιμοποιείται, και αντικρούει τους διάφορους ισχυρισμούς για τα προβλήματα που ανακύπτουν.

«Πρέπει να αλλάξουμε τη συζήτηση προς τις θετικές χρήσεις του Palcohol», λέει ο Mark, έντρομος μάλλον που ενώ έχει ένα θησαυρό αμύθητης αξίας, κινδυν΄λευει να τον χάσει μέσα από τα χέρια του.

Στο μεταξύ, μετά από τον τεράστιο θόρυβο που έγινε, η έγκριση του προιόντος του ανεστάλη. Προσωρινά;

Δείτε τι βίντεο και αποφασίστε αν ο Mark έχει δίκιο ή όχι...