Τα Likes αλλά και τα Dislikes για το 2014
Από τον Τ. Πικούνη

Πέρυσι, την ίδια εποχή στο άρθρο μου "Τα Likes αλλά και τα Dislikes για το 2013" έγραφα τα παρακάτω: "Αυτό το σηκωμένο προς τα πάνω δάχτυλο (ο αντίχειρας, να το ξεκαθαρίσουμε!) που εισήγαγαν αρχικά οι Ρωμαίοι βασιλείς όταν έδιναν χάρη στους "μελλοθάνατους" των ιπποδρόμων, και που κληρονόμησε το Faceboοk ως "Like" 'η "Μου αρέσει", ήταν η πηγή έμπνευσής μου για να απονείμω τα thumbs up και τα αντίστοιχα thumbs down, στα όσα μου άρεσαν και δεν μου άρεσαν μέσα στο 2013"

Έτσι ξεκινάει μια παράδοση. Που την συνεχίζω για δεύτερη χρονιά. Μια κάπως "προσωπική" παράδοση που δεν αφορά καθόλου το House of Wine, γιατί οι επιλογές είναι απόλυτα προσωπικές. Όπως και πέρυσι δε, έτσι και φέτος τις παραθέτω χωρίς καμιά οργάνωση, έτσι όπως τα θυμάμαι, αυτά που μου έκαναν την καλή και την κακή εντύπωση μέσα στη χρονιά που τελειώνει σε λίγο.

Είναι πλήρεις οι δύο λίστες; Ασφαλώς όχι. Περιμένω όμως από εσάς, τους φίλους του House of Wine να τις συμπληρώσετε με τα δικά σας Likes και DislikesThumbs Up -ή Like λοιπόν...

-Στο Ασύρτικο και στην πορεία του στο εξωτερικό, που έχει πια αναδειχθεί σε κορυφαίο cult wine και βρίσκεται σήμερα στα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου.
-Στα (πολλά, είναι η αλήθεια) Wine Bars που ξεφυτρώνουν σε όλη την Ελλάδα σαν τα μανιτάρια μετά από τη βροχή! Εκεί βρίσκεται η ελπίδα για την εκπαίδευση του μεγάλου κοινού να πίνει και να απολαμβάνει εμφιαλωμένο κρασί, μια ελπίδα που σιγά-σιγά γίνεται πράξη.
Στο Στέλλιο Μπουτάρη για την καταπληκτική ιδέα της δημιουργίας του Κυρ-Γιάννη Wine Bar στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, που δίνει τη δυνατότητα σε όσους φεύγουν από την Ελλάδα να ...θυμηθούν ή να διαπιστώσουν πόσο ποιοτικά είναι τα Ελληνικά κρασιά!.
-Στην έκθεση "Μεγάλα Κόκκινα Κρασιά" για την αρτιότητα στην οργάνωση, στον Ντίνο Στεργίδη για την εξαιρετική ιδέα της έκθεσης και την πρωτοτυπία της πληρωμής της δοκιμής των κρασιών με "κουπόνι", και στον Πάνο Δεληγιάννη, συνδιοργανωτή και "ψυχή" της εκδήλωσης..
-Στους οινοποιούς-συντελεστές της ανάδειξης του Σαββατιανού των Μεσογείων σε ένα εξαιρετικό, ποιοτικό κρασί, και ιδιαίτερα στον Βασίλη Παπαγιαννάκο, στον Σταμάτη Μυλωνά και στην Αναστασία Φράγκου
-Στο εστιατόριο "Cookoovaya" και στους 5 chefs που φαίνεται να φέρνουν μια πραγματική επανάσταση στην Ελληνική κουζίνα με ένα "πείραμα" μοναδικό σε όλο τον κόσμο. Ευχή: Να διαρκέσει!
-Στο Wine Bar By the Glass και στην ιδιοκτήτρια και ψυχή του Φωτεινή Παντζιά, για το πιο στιλάτο και επιτυχημένο Wine Bar στην Αθήνα.
-Στο Κτήμα Γκλίναβου για την εξαιρετική προσπάθεια marketing που έκανε και συνεχίζει, με αναδιοργάνωση της εικόνας του, thn βελτίωση των κρασιών του και την επικοινωνία αυτών στο κοινό..
-Στο Fnl Guide, το καλύτερο site στην κατηγορία Food & Wine και στο δημιουργό του Πάνο Δεληγιάννη, ιδιαίτερα δε για τη στήλη του "μούτρωσα", τη μόνη που τολμά αρνητικές κριτικές και ξεσκεπάζει τα κακώς κείμενα...
-Στον οινοποιό, καθηγητή, βουτηχτή και γενικά πολυτάλαντο Γιάννη Παρασκευόπουλο της Γαίας για το εξαιρετικό Ασύρτικο 2009 -το επονομαζόμενο και... "μ