Tagged with 'Παραγωγοί'

Meet the Faces HOW: Παύλος Κουμάντος, Sommelier

Ο κόσμος του κρασιού και του αποστάγματος είναι συναρπαστικός και άνθρωποί τους έχουν πάντα μια ωραία ιστορία να αφηγηθούν. Η Γιοβάννα Λύκου σας συστήνει, στο Meet the Faces για το House of Wine, τα πρόσωπα που αξίζει να γνωρίζετε μέσα από 10 ερωτήσεις. Καλεσμένος σήμερα ο Παύλος Κουμάντος, Sommelier.

Διαβάστε Περισσότερα

ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ στο Κτήμα Παλυβού

Ο τρύγος του 2011 άρχισε γεμάτος υποσχέσεις...

Το Κτήμα Παλυβού ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 2, το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011 και περιμένει παλιούς και νέους φίλους για να γιορτάσουμε μαζί την καινούρια οινική χρονιά.

Ελάτε να σας ξεναγήσουμε στα αμπέλια, να δοκιμάσουμε μαζί τον πρώτο μούστο, να ζήσουμε ένα μοναδικό τριήμερο γεμάτο αρώματα , γεύσεις , τέχνηκαι μουσική …..

Διαβάστε Περισσότερα

ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ...

Από τον Τ. Πικούνη


Ο τίτλος δεν αναφέρεται στο γνωστό κρασί του Αντώνη Παπαντώνη... Αλλά δεν μπορούμε να μην θεωρήσουμε τον Αντώνη κάτι σαν "προφήτη" και το κρασί του μια διαχρονική έκκληση προς τους συναδέλφους του να μην ξεχνούν την αξία του αρχαίου ρητού.

Όσοι μας παρακολουθούν γνωρίζουν τον ενθουσιασμό μας για τις εξαγωγικές επιδόσεις των οινοπαραγωγών μας. Πιστεύουμε ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον του ελληνικού κρασιού, αλλά και η άμεση αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης από την πλευρά των οινοποιών. Έτσι, έχουμε προβάλλει με άρθρα μας και σχόλια τις επιτυχίες οινοπαραγωγών μας σε εξαγωγές στην Κίνα, στις ΗΠΑ και αλλού, καθώς και όλες τις τόσο σημαντικές για την εικόνα του ελληνικού κρασιού βραβεύσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Διαβάστε Περισσότερα

Ανταπόκριση από την Ισπανία -Η τύχη ευνοεί τους καλύτερους!...

Από τον Θ. Λέλεκα 



Στη ζωή λοιπόν τίποτα δεν είναι τυχαίο. Είχα βέβαια ανέκαθεν την υποψία, τώρα όμως είμαι σίγουρος.

Τα σκεφτόμουν όλα αυτά καθ’ οδόν προς το οινοποιείο Torres, στην περιοχή του Penedes, έξω από τη Βαρκελώνη. Με βασάνιζε η πιθανότητα ότι ένας οινοποιός όπως ο Miguel Torres έφτασε να είναι leader στην Ισπανία αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο (έχει σημαντικότατη παρουσία στη Χιλή και την Καλιφόρνια), να έχει βραβευτει από το περιοδικό Decanter το 2002 ως ο άνθρωπος της χρονιάς, οι δραστηριότητές του να αφορούν σε πολλές χιλιάδες στρέμματα, αλλά και πολλά εκατομμύρια φιάλες - και όλα αυτά να οφείλονται στην τύχη!

Διαβάστε Περισσότερα

Εδώ πίνουμε (και τρώμε) Torres!

Από τον Θ. Λέλεκα 


Την αρχή την έκανε ο οίκος των Antinori στη Φλωρεντία, ανοίγοντας εστιατόρια και wine-bars στο κέντρο της πόλης, αλλά και ένα «μονάστερο» (Michelin) εστιατόριο στην Τοσκανέζικη ύπαιθρο – όλα με στόχο να ταιριάξουν τη μεγάλη γκάμα των κρασιών τους με αυθεντικές ντόπιες γεύσεις. Στη συνέχεια η οικογένεια Frescobaldi δημιούργησε ντιζαϊνάτα wine-bars στα μεγαλύτερα αεροδρόμια της Ιταλίας, ενώ πρόσφατα εγκαινίασε το τελευταίο μέλος της αλυσίδας στο διάσημο πολυκατάστημα Harrods του Λονδίνου.

Και η οικογένεια Torres, ωστόσο, δεν έμεινε πίσω. Ο φημισμένος Ισπανικός οίκος που δραστηριοποιείται στην Ισπανία, την Καλιφόρνια και τη Χιλή, λειτουργεί εδώ και καιρό το δικό του wine-restaurant στο κέντρο της Βαρκελώνης. Η Vinoteca Torres είναι ένας όμορφος χώρος που αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα στέκια των οινόφιλων στην πόλη, αλλά και μία απίστευτα αποτελεσματική διαφήμιση της εξαιρετικής τους δουλειάς.

Διαβάστε Περισσότερα

5 (Εξαιρετικές) Εσοδείες Κτήμα Αβέρωφ

Από τον Θ. Λέλεκα 


Την περασμένη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, είχαμε τη χαρά να μοιραστούμε με 100 φίλους του House of Wine Club μία κάθετη δοκιμή 5 εσοδειών της εκλεκτής ερυθρής ετικέτας Κτήμα Αβέρωφ. Ήταν μία πολύ όμορφη εμπειρία για όλους, την οποία θα ήθελα πολύ να μοιραστώ μαζί σας μέσα από τις γραμμές που θα ακολουθήσουν. Αν ήσασταν μαζί μας εκείνο το βράδυ, ίσως θέλετε να ξαναθυμηθείτε και να ολοκληρώσετε τη γνώση που όλοι πήραμε. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν καταφέρατε να έρθετε, είναι μία ευκαιρία να εκτιμήσετε την δύναμη της εξέλιξης ενός πολύ καλού Ελληνικού κρασιού στο χρόνο.

Θέλω να σας ομολογήσω ότι είχα από πριν λίγο άγχος για τη συγκεκριμένη βραδιά. Βλέπετε κάθετες δοκιμές – συγκρίσεις, δηλαδή, της ίδιας ετικέτας σε διάφορε εσοδείες – γίνονται συχνά ανάμεσα σε επαγγελματίες του κρασιού...

Διαβάστε Περισσότερα

International Trophy για τον Αργυρό από το Decanter

Όσο περνάει ο καιρός και αναλύονται τα αποτελέσματα του μεγάλου διαγωνισμού του βρετανικού περιοδικού Decanter, τόσο αποκαλύπτονται οι επιτυχίες των ελληνικών κρασιών.

Το να κερδίζει ένα ελληνικό κρασί ένα από τα Διεθνή Τρόπαια (International Trophy) σε ένα από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς του κόσμου είναι μια τεράστια αναγνώριση τόσο για το κρασί όσο και για τον παραγωγό και την ελληνική οινοποιία γενικότερα.

Το Κτήμα Αργυρού - Βαρέλι 2010  έλαβε το Διεθνές Tρόπαιο σαν το καλύτερο μονοποικιλιακό λευκό πάνω από 10 λίρες στον διαγωνισμό του περιοδικού Decanter! Ανάμεσα σε πραγματικά "θηρία" της παγκόσμιας παραγωγής οίνου, με αντιπάλους τα μονοποικιλιακά λευκά όλου του κόσμου (της Γαλλίας συμπεριλαμβανομένης) το ελληνικό κρασί του Αργυρού εξέπληξε ακόμα και αυτούς που το επέλεξαν!

Διαβάστε Περισσότερα

Στο Οινοποιείο της Στροφιλιάς την Κυριακή 9 Οκτωβρίου

Αλήθεια... έχετε σκεφθεί ποτέ πιο είναι το κριτήριο της επιτυχίας για μια εκδήλωση οινοποιείου;

Είναι η προσέλευση του κόσμου; Μήπως τα ενδιαφέροντα κρασιά που δοκιμάζουμε; Ίσως και η πληροφόρηση που παίρνουμε για το κρασί; Να είναι η ευγένεια και η φιλικότητα αυτών που διοργανώνουν την εκδήλωση; Ή τα νόστιμα εδέσματα και η αφθονία αυτών και των κρασιών;

Διαβάστε Περισσότερα

Κτήμα Γεροβασιλείου: Γιαπωνέζικη λογοτεχνία και κουζίνα

Το Κτήμα Γεροβασιλείου είναι ασφαλώς το υπόδειγμα ενός κοινωνικά και πολιτιστικά προσανατολισμένου κτήματος. Με πάρα πολλές εκδηλώσεις πολιτισμού και τέχνης κάθε χρόνο, με ένα εξαιρετικό Μουσείο Οίνου ανοικτό σε εκπαιδευτικά προγράμματα και ξεναγήσεις, δείχνει το δρόμο σε κάθε επιχείρηση -και όχι μόνο στα οινοποιεία- για τη σχέση που μπορεί να έχει με τον κοινωνικό της περίγυρο και την προσφορά σε αυτόν.

Έτσι λοιπόν είναι χαρά μας να προβάλλουμε τις δραστηριότητες του κτήματος και του Μουσείου. Και οι εκδηλώσεις για την 3η Νοεμβρίου που είναι η Ημέρα Κουλτούρας της Ιαπωνίαςείναι πραγματικά εμπνευσμένες.

Διαβάστε Περισσότερα