Gentilini Ρομπόλα Κεφαλλονιάς Wild Paths 2023

Βαθμολογία:
76 % of 100
31,00 €
Διαθεσιμότητα: Άμεσα Διαθέσιμο (6)
SKU
3810
Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ρομπόλα, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13.2% alc.
  • Αγοράστε 6 με 28,52 € το ένα και κερδίστε  8%
Ένα πολύ ξεχωριστό λευκό κρασί με βάση την αρχόντισσα του Ιονίου, τη Ρομπόλα. Σταφύλι από το κορυφαίο αμπελοτόπι της Κεφαλονιάς, οινοποίηση των υψηλότερων δυνατών προδιαγραφών και ένα ανεπαίσθητο πέρασμα από δρύινο βαρέλι κάνουν αυτή την Ρομπόλα του οινοποιείου Gentilini ένα εξαιρετικά εκλεκτό κρασί. Οι φίλοι των καλών λευκών κρασιών θα την αγαπήσουν, οι φίλοι της Ρομπόλας θα χάσουν τα λογικά τους μαζί της!...
Οι φωτογραφίες που εμφανίζονται είναι ενδεικτικές
Λαμπερό λεμονί χρώμα. Διακριτικά αρωματικό με έμφαση στα εσπεριδοειδή, το μήλο και τα ορυκτά στοιχεία, με δροσιστική οξύτητα και μεγάλη διάρκεια. Είναι ένα κρασί που ανήκει σε μία άλλη κλάση και το δείχνει. Μια περιορισμένης παραγωγής single-vineyard Ρομπόλα, με δυνατότητα παλαίωσης που πρέπει να δοκιμάσετε.

Περισσότερες Πληροφορίες

Παραγωγός Gentilini
Περιγραφή Παραγωγού ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ: Τα σταφύλια προέρχονται από έναν συγκεκριµένο αµπέλωνα στην περιοχή του ΦΑΓΙΑ Επανοχωρίου σε υψόµετρο 850 µέτρων, είναι αυτόριζος και πάνω απο 80 ετών. Ο αµπελώνας βρίσκεται στην νότια πλευρά του όρους Αίνου µε εξαιρετικα απότοµη κλίση, µε συνεχή ηλιοφάνεια και σε χαλικώδες ασβεστολιθικό έδαφος που δίνει στα σταφύλια µια απίστευτη συµπύκνωση αρωµάτων. Η στρεµµατική απόδοση για το 2016 δεν ξεπερνούσε τα 250 κιλά ανά στρέµµα. Οι χαµηλές για την εποχή του τρύγου θερµοκρασίες <35°C και µερικές βροχές δηµιούργησε µια οψιµότητα για 10 µέρες µε αρχή τρύγου για το συγκεκριµένο αµπελώνα την 27η Αυγούστου. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Το σταφύλι ψύχεται για 24 ώρες στους 7ο C, και κατόπιν πίεζεται σε µηχανικό πιεστήριο τύπου Vaslin µε εκραγισµό. Οι χαµηλές πιέσεις αποδίδουν το πρώτο 60% επίλεκτου µούστου. Μέρος του µούστου περίπου το 70% εµβολιαζεται µε επιλεγµένες ζύµες Ec1118 και ζυµώνει σε ανοξείδωτες δεξαµενές (80%) και σε γαλλικά δρύινα βαρέλια (20%). Για το υπόλοιπο 30% του µούστου η ζύµωση ξεκινά µε εµβολίασµο άγριας καλλιεργηµένης ζύµης που αποµονώθηκε απο τους φλοιούς τών ραγών του σταφυλιών και ανακαλλιεργήθηκε στο εργαστήριο µικροβιολογίας τεχνολογίας τροφίµων του ΤΕΙ Κεφαλονιάς. Η ζυµωση διαρκεί 10-15 εβδοµάδες σε ελεγχόµενες θερµοκρασίες στους 15°C. Ενα 10% της ποσότητας του µούστου ζυµώνεται σε αµερικάνικο δρύινα βαρέλια (heavy toasted) µε σκοπό να δώσει στο κρασί µιά βανιλάτη και πλούσια διάσταση. Οι οινολάσπες, στην συνέχεια, αναδεύονται (battonage) συνεχώς µε σκοπό την εκχύλιση των λεπτών αρωµατικών ενώσεων και την δηµιουργία σώµατος και φινέτσας. Η τελική ανάµειξη γίνεται λίγο πρίν την εµφιάλωση. ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ: . Ενα κιτρινοπράσινο, φρέσκο και πλούσιο σε σώµα κρασί, µε αρµονικά αρώµατα λευκόσαρκου ροδάκινου και κίτρου και καπνου, δροσερή ορυκτότητα, έκφρασης του terroir, σπιρτόζα οξύτητα και ισορροπηµένη επίγευση µεγάλης διάρκειας.
Χρώμα Λευκός
Ελληνική Ποικιλία Ρομπόλα
Κατηγορία Ποιότητας Ρομπόλα Κεφαλληνίας ΠΟΠ
Σοδειά 2023
Χώρα Ελλάδα
Περιοχή Ιόνιο/Κεφαλονιά
Ποσότητα 750ml
Φιάλη 0.75lt
Ξηρότητα Ξηρός
Κατάσταση Ήπιος
Αλκοόλ 13.2%
Πότε να το πιείτε Κρατήστε το 2-3 χρόνια
Γευστικός Χαρακτήρας Λευκά αυστηρά με ένταση
Ταιριάζει εξαιρετικά με Θαλασσινά τηγανητά, καρπάτσιο από λαβράκι, ριζότο με θαλασσινά, ψάρι σε κροκέτες, ψάρι φιλέτο με άσπρη σάλτσα, ψάρι φρέσκο στη σχάρα
Ταιριάζει με Ριζότο, Σαλάτες Λαχανικών Ανάμικτες, Ψάρι Άπαχο Μαγειρευτό Λευκό, Ψάρι Άπαχο Ψητό Σχάρας, Ψάρι Παχύ Μαγειρευτό Λευκό, Ψάρι Παχύ Ψητό Σχάρας, Ψάρι Τηγανητό
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό

Αναζητήστε παρόμοια κρασιά