Προτάσεις

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 61-75 από 93

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Xinomavraw
    Xinomavraw 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Εκπληκτικό κρασί που έχει παραχθεί χωρίς παρεμβάσεις – ωμό όπως δηλώνει το όνομα του - από την Oenops του Νίκου Καρατζά που έχει σηκώσει τον πήχη των κρασιών αυτού του στυλ πολύ ψηλά. Το Ξινόμαυρο προέρχεται από 3 επιλεγμένα αμπελοτεμάχια με κλίματα ηλικίας 40-85 ετών από τρία σπουδαία terroir αυτά της Νάουσσας, του Αμυνταίου και της Ραψάνης, ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες, ωριμάζει σε πήλινους αμφορείς σε σχήμα αυγού και εμφιαλώνεται αφιλτράριστο χωρίς την προσθήκη θειώδους. Έχει ήδη στα πρώτα χρόνια της κυκλοφορίας του, αμέτρητες διακρίσεις στην πλάτη του όπως το ότι συμπεριλήφθηκε 100 κρασιά – ανακαλύψεις του Wine Advocate του διάσημου οινοκριτικού Robert Parker.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Ένστικτο Λευκός
    Ένστικτο Λευκός 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Βιδιανό, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    78%
    20,00 €
    Eξαιρετικό Βιδιανό από τις Δαφνές Κρήτης καλλιεργούμενο με βιοδυναμικές πρακτικές. Στο οινοποιείο, η διαχείριση της πρώτης ύλης σε όλα τα στάδια μέχρι την εμφιάλωση είναι ήπια και με σεβασμό στα χαρακτηριστικά του σταφυλιού της κάθε χρονιάς. Ζυμώνει 9 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια των 225lt και 500lt ενώ ολοκληρώνει την ωρίμαση με 3 μήνες στην "ψημένη γη" του αμφορέα.
  3. Grande Cuvee Nemea
    Grande Cuvee Nemea 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    68%
    Καλοδουλεμένη Νεμέα με διεθνές προφίλ. Τα όμορφα τυπικά αρώματα της ποικιλίας πλαισιώνονται από την πικάντικη επιρροή του δρύινου βαρελιού και τις βελούδινες τανίνες που δίνουν υπόσταση στο κρασί.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Αρβανιτίδη - Ξινόμαυρο
    Αρβανιτίδη - Ξινόμαυρο 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13,5% alc.
    Βαθμολογία:
    50%
    Στο Κτήμα Αρβανιτίδη, χωρίς τυμπανοκρουσίες αλλά με συστηματική δουλειά, παράγουν υπέροχα κρασιά που στηρίζουν την γοητεία τους στην φινέτσα και τον ζουμερό χαρακτήρα τους. Το Ξινόμαυρο του κτήματος είναι ένα τυπικό δείγμα της ποικιλίας, με καλοδουλεμένες τανίνες και τραγανό φρούτο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  5. Craggy Range Sauvignon Blanc
    Craggy Range Sauvignon Blanc 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    19,70 €
    Φανταστικό κρασί, η επιτομή των Νεοζηλανδέζικων Sauvignon Blanc, από ένα εμβληματικό οικογενειακό οινοποιείο. Ένα θαυμάσιος συνδυασμός καθαρότητας φρούτου, δομής, κομψότητας και ισορροπίας. Ένα πολυδιάστατο κρασί που πρέπει να έχουν στην κάβα του όλοι οι λάτρεις του Sauvignon Blanc.
  6. Vriniotis G
    Vriniotis G 2022
     
    Γλυκός, Ήπιος, Ροζέ, Βραδιανό, Επιδέχεται Παλαίωση, 17% alc.
    Βαθμολογία:
    94%
    20,50 €
    Σας έχει τύχει να λιγουρεύεστε ένα γλυκό κρασί, περισσότερο από το πιο νόστιμο γλυκό πιάτο? Είναι σίγουρο ότι θα σας συμβεί, μόλις δοκιμάσετε αυτό το μοναδικό γλυκό κρασί από την ερυθρή ποικιλία Βραδυανό. Στο οινοποιείο Βρυνιώτη, εξερευνώντας τις δυνατότητες αυτής της σπάνιας ποικιλίας δημιούργησαν ένα από τα πιο ‘λαχταριστά’ γλυκά ενισχυμένα κρασιά, με έντονη τριανταφυλλένια γεύση.
  7. Route 111
    Route 111 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    73%
    Η Route 111 είναι ένας παλιός επαρχιακός δρόμος που συνδέει την Νεμέα και τη Αιγιαλεία, οι περιοχές όπου ευδοκιμούν οι δύο σπουδαίες ερυθρές ποικιλίες της Πελοποννήσου, το Αγιωργίτικο και η Μαυροδάφνη. Εδώ οι ποικιλίες δημιουργούν, σε ίσες αναλογίες, ένα πολύπλοκο χαρμάνι από αμπελώνες σε υψηλά υψόμετρα αυτών των περιοχών, δίνοντας ένα πολύπλοκο κρασί με φρέσκο φρούτο και συμπυκνωμένη γεύση. Εμφιαλώνεται αφιλτράριστο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Domaine Costa Lazaridi Semillon
    Domaine Costa Lazaridi Semillon 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Semillon, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    18,60 €
    Βαρελάτο λευκό που κτίζει πάνω στο ιδιαίτερο Semillon για να δώσει ένα κρασί για πολύ εκλεκτικούς ουρανίσκους. Ζεστά αρώματα που παραπέμπουν σε μέλι, καβουρντισμένους ξηρούς καρπούς και βανίλια, υποστηρίζονται από δροσιστική οξύτητα και ισορροπημένη δομή στο στόμα.
  9. Ξινόμαυρο Akrathos
    Ξινόμαυρο Akrathos 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12.7% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Στο οινοποιείο Άκραθος στην Χαλκιδική, δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις Ελληνικές ποικιλίες, οπότε δεν θα μπορούσε να λείπει από το πορτφόλιο τους το Ξινόμαυρο, η σπουδαιότερη ερυθρή ποικιλία της Βορείου Ελλάδος. Εδώ έχουμε μία πολύ προσιτή διάσταση της ποικιλίας που εστιάζει στο φρούτο και τις καλοδουλεμένες τανίνες. Ένα ζουμερό Ξινόμαυρο που μπορούμε να το απολαύσουμε φρέσκο αλλά έχει και την δυνατότητα να παλαιώσει για πολλά χρόνια.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Spy Valley - Sauvignon Blanc
    Spy Valley - Sauvignon Blanc 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    98%
    21,00 €
    Τυπικό Νέο-Ζηλανδέζικο Sauvignon Blanc από έναν πολύ καλό οίκο της χώρας. Όμορφα πράσινα φυτικά αρώματα σε μύτη και στόμα, ευχάριστη οξύτητα και πολύ καλή διάρκεια συνθέτουν μία εξαιρετική επιλογή για όσους αγαπούν τη Νέο-Ζηλανδέζικη "σχολή" στο Sauvignon Blanc. Το βιδωτό του πώμα θα διαφυλάξει τη φρεσκάδα του μέχρι να το ανοίξετε, αλλά και θα σας επιτρέψει να το συντηρήσετε (και) σε όρθια θέση.
  11. Finest Full Rich 5 years old Madeira
    Finest Full Rich 5 years old Madeira
     
    Γλυκός, Ήπιος, Λευκός, Bual, Malmsey, Sercial, Tinta Negra Mole, Επιδέχεται Παλαίωση, 19% alc.
    Βαθμολογία:
    100%
    17,10 €
    Από τα πιο απλά προϊόντα μέχρι τα πιο σπάνια, η ποιότητα των κρασιών Henriques & Henriques είναι συγκλονιστική. Η Finest Full Rich 5y.o. Madeira δε θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Η παλαίωση σε δρύινα βαρέλια έχει ως αποτέλεσμα ένα κρασί με μεγάλη συμπύκνωση και πλούσια γεύση. Στην όψη είναι σκούρο χρυσαφί ενώ ξεχωρίζουν έντονα αρώματα και γεύσεις ώριμων φρούτων όπως τα δαμάσκηνα και οι σταφίδες. Γλυκό και πολύ πλούσιο στον ουρανίσκο, μπορεί να συνδυαστεί με πολλές γεύσεις αλλά και να κλείσει ένα δείπνο με άρωμα Πορτογαλίας.
  12. Amontillado Seco Napoleon
    Amontillado Seco Napoleon
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Palomino, Επιδέχεται Παλαίωση, 17.5% alc.
    Βαθμολογία:
    85%
    20,80 €
    Αυτό το κλασσικό Αmontillado είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από σταφύλια Palomino των ιδιόκτητων αμπελώνων στις περιοχές Βalbaina και Μiraflores. Ωρίμασε σαν Μanzanilla για περίπου 12 χρόνια με τη μεθοδο Solera και στη συνέχεια με οξειδωτική παλαίωση. Βαθύ κεχριμπαρένιο χρώμα, έντονο άρωμα καρυδιού, πλούσια γεύση και εντελώς ξηρό. Ιδανικός συνοδός για όποια σούπα βάζει ο νους σας και που πίνατε με μπύρα γιατί δεν ξέρατε καλύτερα. Ψάρια με έντονα αρώματα, όσπρια, σαλάτες με λιπαρές σάλτσες. Σερβίρεται δροσερό, από το ψυγείο ή βάλτε το για λίγο στο πάγο.
  13. Χ-mf 20
    Χ-mf 20 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    21,80 €
    Για το προϊόν αυτό απαιτείται 1 εβδομάδα για τη προμήθειά του στη περίπτωση που η ποσότητα που θέλετε δεν είναι άμεσα διαθέσιμη.
    Εκπληκτική και πρωτότυπη έκφραση του Μοσχοφίλερου από τον Άρη Τσέλεπο, την νέα γενιά του Κτήματος Τσέλεπου, που εδώ και 30 χρόνια αναδεικνύει την ποικιλία και τις δυνατότητες της. Εδώ έχουμε ένα κρασί από ένα ερυθρωπό σταφύλι του οποίου ο χυμός παραμένει για αρκετές ημέρες με τα στέμφυλα (όπως και τα ‘orange’ κρασιά) αποκτώντας απαλό κόκκινο χρώμα και στην συνέχεια οδηγείται σε πήλινους αμφορείς όπου και ωριμάζει για περίπου 6 μήνες. Η ζύμωση πραγματοποιείται αυθόρμητα ενώ δεν πραγματοποιείται καμία προσθήκη σε όλη την παραγωγική διαδικασία, οπότε μιλάμε για ένα ‘φυσικό’ κρασί. Η ένταση αλλά και η ποιότητα του φρούτου του, η πολυπλοκότητα, η ποιότητα των τανινών, η οξύτητα του αλλά και το γεγονός ότι έχει εξελιχθεί όμορφα στην φιάλη για δύο χρόνια, δημιουργούν ένα υπέροχο σύνολο που θα κερδίσει ακόμα και τον πιο ‘δύστροπο’ ουρανίσκο.
  14. Μαλαγουζιά Classic
    Μαλαγουζιά Classic 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    76%
    19,30 €
    Φίνο Ελληνικό λευκό κρασί που προσφέρει γενναιόδωρα όλα τα όμορφα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά της Μαλαγουζιάς. Ελαφρύ και φιλικό κρασί για κάθε στιγμή.
  15. Amontillado Los Arcos
    Amontillado Los Arcos
     
    Ξηρός, Ήπιος, Palomino, Πιείτε το τώρα, 18,5% alc.
    17,10 €
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Το Amontillado υποβάλεται σε δύο διαδικασίες παλαίωσης : αρχικά βιολογική παλαίωση με την παρουσία του μύκητα “ flor” και μετέπειτα ωρίμανση μέσω οξειδωτικής παλαίωσης. Έχει ζήσει μέρος της ζωής του σαν Fino, το οποίο όμως στο στάδιο solera επέδειξε χαρακτηριστικά ιδιαίτερης δυναμικής κι έτσι ενισχύθηκε και πάλι αλκοολικά στο 17% δημιουργώντας ένα αφιλόξενο περιβάλλον για το flor. Ως αποτέλεσμα ο μύκητας ‘πεθαίνει’, το πέπλο προστασίας διαλύεται και το πάλαι ποτέ Fino συνεχίζει τη ζωή του ως Amontillado ωριμάζοντας οξειδωτικά μέχρι να καταλήξει στο μπουκάλι.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Προτάσεις