Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

12 είδη

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος
    Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    78%
    Με ειδικές τεχνικές οινοποίησης και ιδιαίτερη φροντίδα από το αμπέλι ως το μπουκάλι, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτό το single-vineyard Ξινόμαυρο (από το ομώνυμο αμπελοτόπι Σκαντζόχοιρος) ξεχωρίζει και συζητιέται πολύ. Ένα ερυθρό κρασί που θα σας ενθουσιάσει, είτε ανήκετε στους ορκισμένους φαν της ποικιλίας του Ξινόμαυρου, είτε όχι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος Magnum
    Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος Magnum 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    71%
    41,70 €
    Με ειδικές τεχνικές οινοποίησης και ιδιαίτερη φροντίδα από το αμπέλι ως το μπουκάλι, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτό το single-vineyard Ξινόμαυρο (από το ομώνυμο αμπελοτόπι Σκαντζόχοιρος) ξεχωρίζει και συζητιέται πολύ. Ένα ερυθρό κρασί που θα σας ενθουσιάσει, είτε ανήκετε στους ορκισμένους φαν της ποικιλίας του Ξινόμαυρου, είτε όχι.
  3. Rose de Xinomavro
    Rose de Xinomavro 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    89%
    13,40 €
    Ιδιαίτερο και αντισυμβατικό ροζέ κρασί φαγητού. Ο Απόστολος Θυμιόπουλος πάει κόντρα στον κανόνα που λέει ότι τα ροζέ πρέπει να πίνονται μόνο φρέσκα, δημιουργώντας ένα ώριμο ροζέ από Ξινόμαυρο που κυκλοφορεί με περίπου δύο χρόνια στην πλάτη του. Το αποτέλεσμα τον δικαιώνει, ιδιαίτερα αν το συνοδεύσουμε με φαγητό.
  4. Καλή Ρίζα
    Καλή Ρίζα 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    79%
    Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Παράγκα - Ερυθρός
    Παράγκα - Ερυθρός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    3ο Ερυθρό κρασί σε πωλήσεις του House of Wine το 2020! Ευγενές ερυθρό σύντομης κατανάλωσης από το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Το Merlot και το Syrah "στρογγυλεύουν" το άγριο Ξινόμαυρο της Μακεδονίας, δημιουργώντας ένα κρασί εξαιρετικά φιλικό και εύκολο να σταθεί σε οποιοδήποτε τραπέζι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 10%
  6. Καλή Ρίζα Magnum
    Καλή Ρίζα Magnum 2016
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    45,90 €
    Έχοντας ‘κατανοήσει’ πλήρως το Ξινόμαυρο, το επόμενο βήμα για το οινοποιείο κυρ-Γιάννη φαίνεται να είναι η εξερεύνηση και η ανάδειξη της ποικιλίας μέσα από τα διαφορετικά διαθέσιμα ‘terroirs’. Η Καλή Ρίζα δεν είναι άλλη μία ‘Ράμνιστα’, αλλά ένα διαφορετικό Ξινόμαυρο από παλαιά κλήματα στο Αμύνταιο, με πιο ελαφρύ σώμα, άφθονο για τα δεδομένα της ποικιλίας φρούτο, λιγότερες τανίνες και περισσότερη ‘φινέτσα’ παρά ‘δύναμη’.
  7. Αϊδαρίνης - Γουμένισσα
    Αϊδαρίνης - Γουμένισσα 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Νεγκόσκα, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    80%
    14,00 €
    Παραδοσιακό στυλ Γουμένισσας με πικάντικα φυτικά αρώματα στο προσκήνιο, ελιά και λιαστή ντομάτα, αρκετά εξελιγμένο χρώμα και τανίνες που του χαρίζουν δομή στο στόμα. Ξινόμαυρο και Νεγκόσκα καταφέρνουν να δώσουν μεγάλη απόλαυση σε αυτό το επίπεδο τιμής ειδικά όταν συνδυάστουν με παραδοσιακά πιάτα της Ελληνικής Κουζίνας όπως σουτζουκάκια με πικάντικη κόκκινη σάλτσα.
  8. /
    Αϊδαρίνης - Γουμένισσα Ϊ 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    58%
    18,80 €
    Από ένα συγκεκριμένο αμπελοτόπι μια καταπληκτική έκφραση του Ξινόμαυρου και της Νεγκόσκα από τον Χρήστο Αιδαρίνη που καταφέρνει και συμπυκνώνει την παράδοση της περιοχής, δίνοντας μια χαρακτηριστική Γουμένισσα με αρώματα ώριμων αποξηραμένων φρούτων και λιαστής ντομάτας, έντονες αλλά ταυτόχρονα ώριμες τανίνες και αν μη τι άλλο δροσιστική οξύτητα.
  9. Νάουσα Δαλαμάρα
    Νάουσα Δαλαμάρα 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
    18,80 €
    Ο Κωστής Δαλαμάρας ένας από τους χαρισματικότερους οινοποιούς υπογράφει μία υπέροχη Νάουσα που συνδυάζει το παραδοσιακό με το μοντέρνο. Το Οινοποιείο Δαλαμάρα, με ρίζες από το 1840 στη Νάουσα, είναι συνώνυμο του Ξινόμαυρου. Η σύγχρονη προσέγγιση της ποικιλίας βγάζει μπροστά το φρούτο επιτρέποντας στο κρασί να είναι εξαιρετικά 'φιλικό' στους καταναλωτές.
  10. Χατζηβαρύτη - Mus
    Χατζηβαρύτη - Mus 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    50%
    28,70 €
    Το Mus είναι το τρίτο κρασί της σειράς minimus της Χλόης Χατζηβαρύτη που παράγονται με ‘φυσικές προσεγγίσεις’. Η νεαρή οινοποιός πειραματίζεται συνεχώς και μας προτείνει κρασιά ελάχιστων παρεμβάσεων με έντονη προσωπικότητα. Εδώ έχουμε ένα κρασί με χαρακτηριστική φρεσκάδα και βάθος φρούτου από 100% Ξινόμαυρο από τον αμπελώνα της Φιλυριάς στην Γουμένισσα που καλλιεργείται βιολογικά, ζυμώνει με τις αυτόχθονες ζύμες και ωριμάζει για 4 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Αν θέλετε να μπείτε στον κόσμο των ‘φυσικών κρασιών’ αυτό είναι μία ωραία αρχή!
  11. Άβατον Ερυθρό
    Άβατον Ερυθρό 2018
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Grenache, Λημνιό, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Ένας πολύ ωραίος συνδυασμός του Ξινόμαυρου με το Grenache και το Λημνιό, με φρούτο που προέρχεται από αμπελώνες στο Άγιο Όρος. Το κρασί ωριμάζει για 10 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια 300lt αποκτώντας όμορφα στοιχεία δρυός, τα οποία σε συνδυασμό με το φρουτώδες προφίλ οδηγούν σε ένα απολαυστικό και ευκολόπιοτο ερυθρό κρασί.
  12. Παλιοκαλιάς - Οινοποιείο Δαλαμάρας
    Παλιοκαλιάς - Οινοποιείο Δαλαμάρας 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση
    65,50 €
    Η οικογένεια Δαλαμάρα παράγει κρασί στην Νάουσα από το 1840. Από το 2000 το τιμόνι του οινοποιείου κρατά ο ταλαντούχος Κωστής Δαλαμάρας (6η γενιά) οδηγώντας το στην κορυφή. Αυτή η εξαιρετική Νάουσα από τον αμπελώνα ‘Παλιοκαλιά’ που καλλιεργείται βιολογικά, ζυμώνει με τις ιθαγενείς ζύμες και εκπροσωπεί επάξια τα νέας γενιάς Ξινόμαυρα, που εστιάζουν στην καθαρότητα του φρούτου, την φρεσκάδα και την κομψότητα, ενώ ταυτόχρονα διατηρούν την ικανότητα να παλαιώνουν για πολλά χρόνια.
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί