Κρασί

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 31-45 από 186

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Scalarea λευκό
    Scalarea λευκό 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Αθήρι, Βιδιανό, Πιείτε το τώρα
    Το πιο πολυσυζητημένο πια σταφύλι του κρητικού αμπελώνα, το Βιδιανό, συναντά το Αιγαιοπελαγίτικο Αθήρι, σε ένα ελκυστικό κρασί με γοητευτικό φρουτώδες άρωμα και ζωντάνια, ικανό να σταθεί δίπλα σε όλα τα πιάτα της ελληνικής κουζίνας που βασίζονται στα θαλασσινά, τα λαχανικά και τα λευκά κρέατα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. 1827 Ερυθρό
    1827 Ερυθρό 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Το Cabernet Sauvignon σε μία ευχάριστη έκφραση με έμφαση στο φρούτο και την φρεσκάδα από αμπελώνες της Μεσσηνιακής Γης σε υψόμετρο 500 μέτρων. Είναι ένα γαστρονομικό ερυθρό κρασί που μπορεί να συνδυαστεί με πολλά διαφορετικά φαγητά, τόσο από την Ελληνική όσο και από τις διεθνείς κουζίνες.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Αμπελόεις Silver
    Αμπελόεις Silver 2017
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Cabernet Sauvignon, Merlot, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    86%
    Ένα περίτεχνο καθημερινό ερυθρό κρασί που προκύπτει από χαρμάνι ποικιλιών Μπορντωλέζικης επιρροής. Το Αμπελόεις Silver είναι ένα ερυθρό κρασί που αρωματικά μένει πιστό στις ποικιλίες που συνθέτουν το χαρμάνι του, στο στόμα όμως είναι φιλικό και άμεσο από την πρώτη στιγμή.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  4. Κτήμα Γεροβασιλείου - Μαλαγουζιά
    Κτήμα Γεροβασιλείου - Μαλαγουζιά 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Βαθμολογία:
    91%
    17,70 €
    Κομψό κρασί με λεμονοπράσινο χρώμα, που εκφράζει γενναιόδωρα όλη την αρωματικότητα της ποικιλίας. Bερίκοκο, ροδάκινο, αχλάδι αλλά και τροπικά φρούτα, και μία φυτική αίσθηση με νότες δυόσμου παρέα με ανθικά αρώματα με κυρίαρχο το τριαντάφυλλο. Στο στόμα είναι ξηρό, με ικανοποιητική οξύτητα, μέτριο σώμα και μακρά επίγευση.
  5. Αμπελόεις Gold
    Αμπελόεις Gold 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Merlot, Syrah, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    82%
    Ένα πλούσιο και ενδιαφέρον ερυθρό κρασί από χαρμάνι δύο ποικιλιών, του Syrah και του Merlot που αποδεδειγμένα μας δίνουν πληθωρικά και γεμάτα κρασιά. Το Αμπελόεις Gold είναι μία αξιόλογη επιλογή για όσους πειραματίζονται με πικάντικες και δύσκολες γεύσεις στο τραπέζι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Paradise Can Wait
    Paradise Can Wait 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση
    Ένα πλούσιο, στιβαρό και πικάντικο Syrah από την περιοχή του Μεσενικόλα στην σκιά των Αγράφων, δίπλα από την λίμνη Πλαστήρα, ιδανικό για χειμωνιάτικο καιρό και για πληθωρικά γεύματα που βασίζονται στο κόκκινο κρέας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Karipidis - Rilancio
    Karipidis - Rilancio 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Nebbiolo, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    80%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Χαρακτηρίζεται από το μέτριας(-) έντασης ρουμπινί χρώμα του, με κεραμιδί νύξεις όσο το κρασί ‘φορτώνει’ χρόνια στην πλάτη του. Δαμάσκηνο και άγριο βύσσινο μαζί με αποξηραμένα λουλούδια στη μύτη, σε πρώτο πλάνο, υποστηρίζονται από κάποια πικάντικα, πιπεράτα, αρώματα και αρκετές δόσεις βαρελιού που εκφράζονται μέσα από μπαχαρένια αρώματα δρυός. Στο στόμα το κρασί είναι σχετικά δριμύ με οξύτητα και τανίνες να προκαλούν εξάρσεις, ωστόσο το φρούτο και το αλκοόλ να καταφέρνουν τελικά να ισορροπούν τα δύο αυτά ‘εξτρεμιστικά’ στοιχεία που η ποικιλία διαθέτει ως χαρακτηριστικά της. Στην επίγευση του κρασιού το αρχικό φρέσκο φρούτο, διαδέχεται η βαρελάτη αίσθηση και τα ξηροκαρπάτα στοιχεία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Μαλαγουζιά Natura
    Μαλαγουζιά Natura 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    75%
    Ξέρουμε ότι η ‘απλή’ Μαλαγουζιά του Ζαφειράκη είναι ένα από τα καλύτερα δείγματα αυτής της ποικιλίας. Ο ανήσυχος όμως Χρήστος, εκφραστής της νέας γενιάς Ελλήνων παραγωγών, πειραματίζεται συνεχώς τόσο στον αμπελώνα όσο και στο οινοποιείο και πάει την ποικιλία ένα βήμα παρακάτω. Δημιουργεί ένα εξαιρετικά σύνθετο κρασί που ζυμώνει με τις ιθαγενείς ζύμες του σταφυλιού (χωρίς την προσθήκη ζυμών εμπορίου) σε δρύινα βαρέλια όπου και παραμένει 12 μήνες για ωρίμαση. Είναι πραγματικά σπάνιο να ‘βγαίνει’ ο απολαυστικός χαρακτήρας της Μαλαγουζιάς, τόσο όμορφα αγκαλιασμένος από την δρυ και να διατηρείται ταυτόχρονα τόση φρεσκάδα.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Anarch Ερυθρό
    Anarch Ερυθρό 2019
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    75%
    Ο Δημήτρης Μανσόλας και η Μαρία Ταμιωλάκη, δύο εξαιρετικοί οινοποιοί δημιούργησαν το 2018 την Hetero Wines με σκοπό την παραγωγή ‘ετερόκλητων’ κρασιών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Εδώ έχουμε ένα σπάνιο συνδυασμό δύο σπουδαίων γηγενών ποικιλιών, που καλλιεργούνται στον κάμπο του Δομοκού και ζυμώνουν με τις αυτόχθονες ζύμες. Ο τανικός χαρακτήρας του Ξινόμαυρου τιθασεύεται με το μόλις 8% Ασύρτικου, με την οξύτητα που διαθέτουν και οι δύο ποικιλίες να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, ενώ ταυτόχρονα το κρασί εντυπωσιάζει με την ένταση και την φρεσκάδα του φρούτου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Κτήμα ΑΛΦΑ - Syrah Χελώνες
    Κτήμα ΑΛΦΑ - Syrah Χελώνες 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Syrah, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Το προνομιούχο terroir του Αμυνταίου μας χαρίζει μία single-vineyard οινοποίηση Syrah που κερδίζει με την τυπικότητα και την έμφαση που δίνει στην ποιότητα. Μία πολύ αξιόλογη ετικέτα από το Κτήμα ΑΛΦΑ, με εμέτρητες διακρίσεις που δεν πρέπει να χάσετε!
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Ήδυσμα Δρυός - Chardonnay
    Ήδυσμα Δρυός - Chardonnay 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    Βαθμολογία:
    84%
    Κλασικό βαρελάτο λευκό κρασί από Chardonnay. Η παραμονή του στο βαρέλι του έχει προσδώσει όμορφα πικάντικες αρωματικές νότες και έχει "μελώσει" σημαντικά τα πρωτογενή αρώματα του φρούτου, η οξύτητα ωστόσο παραμένει ζωντανή και η διάρκεια απόλυτα ικανοποιητική μέχρι το τέλος.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Μαλαγουζιά Single Vineyard Μπάρα
    Μαλαγουζιά Single Vineyard Μπάρα 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μαλαγουζιά, Πιείτε το τώρα, 13.5% alc.
    Το Kτήμα Κυρ-Γιάννη προσθέτει στη single vineyard συλλογή του, την πιο αναγνωρισμένη “βασίλισσα” του ελληνικού αμπελώνα, τη Μαλαγουζιά. Ο καρπός που συλλέγεται από ένα μοναδικό αμπελοτόπι 8στρ. σε υψόμετρο 720μ. στο Αμύνταιο προσδίδει στο τελικό καλλίγραμμο αλλά και πολύπλοκο αποτέλεσμα τις χάρες του δροσερού κλίματος.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. Grace
    Grace 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ροζέ, Αηδάνι, Μαντηλαριά, Πιείτε το τώρα, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    70%
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Υπέροχο και απίστευτα κομψό ροζέ κρασί από το σπουδαίο terroir της Σαντορίνης με την υπογραφή ο Απόστολου Μούντριχα που αναδεικνύει την ευγενική πτυχή της Μαλνδηλαριάς και την παντρεύει με το εξωστρεφές Αηδάνι. Ο μοναδικός αυτός συνδυασμός των σταφυλιών, που κουβαλούν όλα τα χαρίσματα της άνυδρης Σαντορινιάς γης, φέρνουν στο ποτήρι μας Αιγαιοπελαγίτικη αύρα μέσα από ένα κρασί που μένει αξέχαστο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  14. Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος
    Κτήμα ΑΛΦΑ - Ξινόμαυρο Σκατζόχοιρος 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Ερυθρός, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    Βαθμολογία:
    78%
    Με ειδικές τεχνικές οινοποίησης και ιδιαίτερη φροντίδα από το αμπέλι ως το μπουκάλι, δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι αυτό το single-vineyard Ξινόμαυρο (από το ομώνυμο αμπελοτόπι Σκαντζόχοιρος) ξεχωρίζει και συζητιέται πολύ. Ένα ερυθρό κρασί που θα σας ενθουσιάσει, είτε ανήκετε στους ορκισμένους φαν της ποικιλίας του Ξινόμαυρου, είτε όχι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  15. Cuvee Speciale Extra Brut
    Cuvee Speciale Extra Brut 2022
     
    Ξηρός, Αφρώδης, Λευκός, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο, Επιδέχεται Παλαίωση, 12,5% alc.
    Βαθμολογία:
    88%
    Επίμονος, εξαιρετικής ποιότητας αφρισμός, που επιτυγχάνεται με δεύτερη ζύμωση στη φιάλη (methode traditionelle ), με τις μικρές σε μέγεθος φυσαλίδες να ταξιδεύουν και να μεταφέρουν ‘μηνύματα’ φρεσκάδας στο πάνω μέρος του flute ποτηριού, το οποίο θα αναδείξει όλο τον αρωματικό χαρακτήρα του κρασιού. Κομψή, φινετσάτη μύτη με έντονα στοιχεία φυτικότητας και κάποιες νύξεις φρυγανισμένου ψωμιού, ζυμών και ξηρών καρπών. Στόμα απόλυτα ξηρό, με οξύτητα που προκαλεί, ενισχύοντας την αίσθηση της φρεσκάδας που δημιουργεί ο αφρισμός .
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί