Λευκά Κρασιά

Προβολή ως Λίστα Πλέγμα

Στοιχεία 1-15 από 17

Φθίνουσα ταξινόμηση
  1. Ορειβάτης - Λευκός
    Ορειβάτης - Λευκός 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Πιείτε το τώρα
    Μία θαυμάσια έκφραση του Σαββατιανού, που παράγεται από παλαιούς αμπελώνες στην περιοχή των Πλαταιών, στους πρόποδες του Κιθαιρώνα. Έντονο ζουμερό φρούτο, κρεμώδης υφή και αρμονική οξύτητα σε ένα εκφραστικό κρασί που δίνει άλλη διάσταση σε αυτή την ταπεινή αλλά με πολλές δυνατότητες ποικιλία.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  2. Ορειβάτης Σαββατιανό Άγριες ζύμες
    Ορειβάτης Σαββατιανό Άγριες ζύμες 2020
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σαββατιανό, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Μία εκπληκτική έκφραση του Σαββατιανού από παλαιά κλίματα στην περιοχή των Πλαταιών στην Βοιωτία. Ο χυμός των σταφυλιών ζυμώνει με τις άγριες ζύμες και δίνει ένα πολύπλοκο γαστρονομικό κρασί με συμπυκνωμένο φρούτο, λιπαρή γεύση και αρμονική οξύτητα που ταιριάζει πολύ στα εδέσματα της Ελληνικής κουζίνας και όχι μόνο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  3. Σκλάβα
    Σκλάβα 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Σκλάβα, Πιείτε το τώρα
    Βαθμολογία:
    80%
    Ειδική Τιμή 11,16 € Κανονική τιμή 12,40 €
    Μία πολύ σπάνια και ‘παλιά’ ποικιλία της Πελοποννήσου που αξιοποιείται μόνο από το Κτήμα Ζαχαριά. Μιλάμε βέβαια για αυτό το δροσερό, ελαφρύ και ευχάριστο κρασί που μπορεί να στολίσει τόσο το καθημερινό όσο και το γιορτινό τραπέζι και να κάνει τους φίλους μας να αναρωτιούνται που το ανακαλύψαμε!
  4. Σπάνιες Γαίες, "Βίδια"
    Σπάνιες Γαίες, "Βίδια" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    80%
    Ένα ιδιαίτερα φινετσάτο single vineyard Chardonnay από τον ορεινό αμπελώνα Βίδια στο οροπέδιο της Στυμφαλίας, που εστιάζει στην φρεσκάδα και την καθαρότητα των αρωμάτων. Ένα κρασί που προδίδει εύκολα το ψυχρό κλίμα από το οποίο παράγεται αλλά και την πρόθεση των δημιουργών του να αναδείξουν τα ποικιλιακά χαρακτηριστικά του. Τα πράσινα αρώματα φρούτων, τα ορυκτά στοιχεία και η κοφτερή οξύτητα μας φέρνουν στο μυαλό κρασιά από το περίφημο Chablis με πολλαπλάσια τιμή.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  5. Σπάνιες Γαίες, "Cara"
    Σπάνιες Γαίες, "Cara" 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Sauvignon Blanc, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Μέχρι το Πάσχα ΤΡΙΠΛΟΙ πόντοι
    Μία φινετσάτη έκφραση του Sauvignon Blanc από τους ιδιόκτητους ορεινούς αμπελώνες της Στροφιλιάς στον Aσπρόκαμπο της Κορινθίας, με γοητευτικό εξωτικό άρωμα και δροσερή οξύτητα. Ένα κρασί με υποδειγματική χρήση βαρελιών ακακίας, της οποίας τα αρώματα συνοδεύουν διακριτικά τα υπέροχα φρουτώδη και φυτικά στοιχεία της ποικιλίας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  6. Ammonite
    Ammonite 2021
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση
    Βαθμολογία:
    50%
    Θαυμάσια έκφραση Ασύρτικου από το μοναδικό terroir της Σαντορίνης με την υπογραφή της Γαίας, ενός πρωτοπόρου παραγωγού του νησιού. Το φρούτο προέρχεται από έναν σπάνιο αιωνόβιο αμπελώνα, που έχει προσδώσει στο κρασί συγκλονιστικό γευστικό βάθος, πολυπλοκότητα και νεύρο. Είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία λευκά, όχι μόνο της Σαντορίνης αλλά όλης της Ευρώπης.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  7. Pylos Chardonnay
    Pylos Chardonnay 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Πλούσιο, βαρελάτο αλλά και φινετσάτο Chardonnay από την Μεσσηνία. Ιδιαίτερα γευστικό παράδειγμα της ποικιλίας με άφθονα τροπικά και λευκόσαρκα φρούτα που παρασύρουν σε εξωτικούς προορισμούς. Ένα ‘εργαλείο’ για το τραπέζι, καθώς μπορεί να συνοδεύσει με την ίδια ευκολία ένα εκλεπτυσμένο πιάτο ψαριού όσο και ένα αρνάκι στον φούρνο.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  8. Geometria - Ασύρτικο
    Geometria - Ασύρτικο 2023
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12.5% alc.
    Το Ασύρτικο δείχνει ότι μπορεί να εγκλιματιστεί παντού και να δώσει εξαιρετικά κρασιά όπως αυτή η έκφραση από την Νεμέα. Ζωηρή οξύτητα και ωραία εσπεριδοειδή αρώματα σε τιμή απίστευτη για αυτή την ποικιλία. Είναι πραγματικά μοναδική ευκαιρία για να έχουμε το Ασύρτικο στο καθημερινό μας τραπέζι.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  9. Μοσχοφίλερο Boutari Naturally
    Μοσχοφίλερο Boutari Naturally 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Μοσχοφίλερο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Από την σειρά των κρασιών χωρίς θειώδες της Μπουτάρης, δεν θα μπορούσε να λείπει ένα Μοσχοφίλερο από την Μαντινεία. Επιλέγονται σταφύλια από παλαιά κλίματα του ιδιόκτητου αμπελώνα, η οινοποίηση πραγματοποιείται χωρίς την προσθήκη θειώθους και το κρασί ωριμάζει για 6 μήνες σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Μία πολύ όμορφη έκφραση του Μοσχοφίλερου που γοητεύει με την εξωστρέφεια και την ωριμότητα του φρούτου.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  10. Παπαγιαννάκος - Ασύρτικο
    Παπαγιαννάκος - Ασύρτικο 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Βαθμολογία:
    40%
    Το Ασύρτικο έχει κατακλύσει τον Ελληνικό αμπελώνα και από ότι φαίνεται στις περισσότερες περιοχές τα πάει πολύ καλά! Στον Αττικό αμπελώνα ταιριάζει σίγουρα και το αποδεικνύει το Ασύρτικο του Βασίλη Παπαγιαννάκου, ένα κρασί που ‘κουβαλάει΄ όλα τα χαρίσματα της ποικιλίας. Ζωηρή οξύτητα, λεμονάτα αρώματα και ορυκτά στοιχεία. Με τα πιο προσιτά Ασύρτικα της Σαντορίνης να έχουν πια σχεδόν διπλή τιμή, τότε μιλάμε για εξαιρετική σχέση τιμής ποιότητας.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  11. Rawditis
    Rawditis 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια, 12% alc.
    Περιορισμένη διαθεσιμότητα
    Ένα ‘orange’ και ‘φυσικό’ κρασί από Ροδίτη με την υπογραφή του Νίκου Καρατζά, που ανεβάζει τον πήχη των κρασιών αυτού του στυλ πολύ ψηλά. Τα σταφύλια προέρχονται από αμπελώνες μεγάλης ηλικίας και επιλέγονται ρώγα με την ρώγα. Η ζύμωση γίνεται με τις αυτόχθονες ζύμες σε πήλινο αμφορέα και ο χυμός ζυμώνει και παραμένει με τα στέμφυλα για 30 ημέρες, αποκτώντας βαθύ χρώμα αλλά και πλούσια και έντονα αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά. Στην συνέχεια ωριμάζει για 6 μήνες με τις οινολάσπες στους αμφορείς. Δεν πραγματοποιείται καμία προσθήκη, ενώ όλες οι εργασίες γίνονται με το χέρι. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό γαστρονομικό κρασί και σίγουρα μία πρόταση που θα σας κάνει να αγαπήσετε τα κρασιά αυτού του στυλ.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  12. Ασυρτικο Ρούβαλη
    Ασυρτικο Ρούβαλη 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    Το Ασύρτικο γενικότερα δεν χρειάζεται συστάσεις πια, έχει κατακλύσει όλον τον Ελληνικό αμπελώνα! Πρέπει όμως να σας συστήσουμε ένα Ασύρτικο από το μοναδικό terroir της Αιγιαλείας από αμπελώνες σε υψόμετρο 750 – 900 μέτρων και την ταλαντούχα Θεοδώρα Ρούβαλη. Ένα εκπληκτικό κρασί που συνδυάζει τόσο τα αυστηρά χαρακτηριστικά του σταφυλιού όσο και τα γοητευτικά και γεμάτα φρεσκάδα αρώματα που ευνοούνται από το υψηλό υψόμετρο και την επίδραση της θάλασσας. Είναι μία έκφραση της ποικιλίας που πρέπει να απολαύσουν οι θαυμαστές του Ασύρτικου αλλά και αυτοί που δεν το αγαπάνε ιδιαίτερα γιατί θα αλλάξουν γνώμη.
    Κέρδος στο κιβώτιο 8%
  13. 52 Peaks
    52 Peaks 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Chardonnay, Επιδέχεται Παλαίωση, 13% alc.
    19,80 €
    Ένα Single vineyard Chardonnay από το ολοκαίνουριο οινοποιείο Navitas της Μαρίας Δημητριάδη, που βρίσκεται στο Λιτόχωρο με θέα τις 52 κορυφές του Ολύμπου. Μια υπέροχη έκφραση της ποικιλίας με τραγανή οξύτητα και έντονο χαρακτήρα εσπεριδοειδών που μας φέρνει στο μυαλό σπουδαία κρασιά από το ψυχρό Chablis. Είναι πιστοποιημένο vegan κρασί.
  14. Χατζηβαρύτη - Ni
    Χατζηβαρύτη - Ni 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Orange, Μαλαγουζιά, Ροδίτης, Κρατήστε το 2-3 χρόνια
    24,20 €
    Η Χλόη Χατζηβαρύτη, μία νέα ταλαντούχα οινοποιός βάζει την σφραγίδα της στα καινούρια κρασιά του ομώνυμου οινοποιείου, που οινοποιούνται με ελάχιστες παρεμβάσεις. Το Ni είναι ένα από τα τρία βιολογικά κρασιά ‘φυσικής προσέγγισης’ της σειράς minimus. Ένας υπέροχος συνδυασμός της Μαλαγουζιάς και του Ροδίτη που ζυμώνουν με τις αυτόχθονες ζύμες σε πήλινους αμφορείς, σε επαφή με τα στέμφυλα και εμφιαλώνονται χωρίς διαύγαση και φιλτράρισμα. Ένα τύπου ‘orange’ κρασί με πολύ ωραίο ώριμο φρούτο και πλούσιο στόμα.
  15. Σαντορίνη - Μικρά Θηρά
    Σαντορίνη - Μικρά Θηρά 2022
     
    Ξηρός, Ήπιος, Λευκός, Ασύρτικο, Επιδέχεται Παλαίωση, 14% alc.
    38,70 €
    Ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου και ο Βασίλης Τσακτσαρλής μετά την Επανομή, την Καβάλα και την Ηλεία φτάνουν και στην Σαντορίνη όπου συναντούν την οινολόγο Ιωάννα Βαμβακούρη και δημιουργούν την οινοποιία Μικρά Θήρα, την πρώτη προσπάθεια που γίνεται στην Θηρασιά. Αυτό είναι ένα εκπληκτικό κρασί από 100% σταφύλια Ασύρτικου από την Σαντορίνη που αντικατοπτρίζει όλα τα χαρακτηριστικά αυτού του μοναδικού terroir. Κοφτερή οξύτητα, δομή, ορυκτότητα, εσπεριδοειδή και αλμύρα!
Σελίδα
ανά σελίδα

Best Sellers στην κατηγορία Κρασί